NY! Månedshoroskop - oktober 2019


        


Horoskop – Oktober 2019

Oktober måned kommer opp. Oktober, den 10 måneden i vår kalender.

10 – tallet som er på mange måter et forsterket 1-tall i numerologien.

1 tallet setter i gang, det tar tak i ting og er et veldig driftig tall.

Vektens tegn er et kardinaltegn og kardinaltegnene er veldig driftige.

Så denne måneden er veldig fin å få unna siste rest før vinterens hvile.

2/3 av måneden er i Vektens tegn. 1/3 er i Skorpionens tegn.

Dette blir en veldig følsom måned på det personlige plan, men også en relativt sosial måned. Vektens tegn er sosialt, Skorpionens tegn er intenst.

Dette burde bli en bra måned for oss alle.

 


Planetoversikt for oktober

 

  1. oktober - Merkur går inn i Skorpionens tegn og Pluto går igjen direkte.
  2. oktober - Mars går inn i Vektens tegn
  3. oktober - Venus går inn i Skorpionens tegn
  4. oktober - Fullmåne i Værens tegn
  5. oktober - Sola går inn i Skorpionens tegn
  6. oktober - Nymåne i Skorpionens tegn
  7. oktober – Merkur retrograd.

 

Væren, 21. mars – 20. april

Væren har det ganske travelt nå i oktober. Noen ganger virker det som om det meste går skeis, andre ganger seiler Væren i medvind, men noen frustrasjoner er det langs landeveien nå i oktober for Værene. Det beste er å konsentrere seg, få oppgavene unna og ikke la noen distrahere deg. Nå gjelder det å tenke langsiktig. Legg planer, følg dem og kom i mål.

Mars, din egen planet, går inn i Vektens tegn den 4. og det er ikke så gunstig for deg – men, til gjengjeld kan du konsentrere deg mer om partneren og de som står deg nær. Det er mye mer å hente på det personlige planet om du ser dine nære og kjære enn om du sylter deg ned i arbeid. Den 13. får vi en fullmåne i ditt tegn og da kan du kose deg med dine kjære.

Denne måneden bør du være aktsom når det kommer til 2-tallet. Dette tallet kan bringe deg lykke, men det kan også bringe deg ulykke. Forsiktig!


 

Tyren, 21. april – 21. mai

Med Vesta gående i ditt tegn, så er det ikke til å unngå at du merker Vesta. Denne asteroiden er en fakkel i hjemmet og tankene dine dreier seg nok mye om hjemmet akkurat nå. Det være seg trivsel eller interiør. Tyrer er et tegn som liker å jobbe hardt og som elsker å leve det søte livet – dette er det som preger Tyren veldig sterkt for tiden. Hardt arbeid og hyggelig privatliv. Tyren nyter begge deler.

Din egen planet. Venus, går inn i Skorpionens tegn den 8. fra da av vil du lett kunne bli sjalu på alt og alle. Etter hvert som oktober ruller av sted bør du ta deg selv i nakken hver gang du merker at sjalusien river i deg. Tyrer kan være litt sjalu og det kan Skorpionen også, så når de personlige planetene går inn i Skorpionen blir det ofte litt mørke skyer i Tyrens sinn. Men, nå er du klar over dette, så tar du vel tak i dette? Lykke til :-)

 

Tvillingene, 22. mai – 21. juni

Oktober blir en usedvanlig fredelig måned for deg. Du gjør dine oppgaver med letthet og livet flyter av sted. Det blir noen travle dager innimellom, men ikke verre en at du klarer å møte tempoet med et smil. Bare pass på at du ikke tar på deg for mye, for det har dere Tvillinger så lett for å gjøre. Din planet, Merkur, går inn i Skorpionens tegn den 3. oktober. Dette gjør deg fastere og mer bestemt i tankegangen og du vil nok overraske mange med klare svar. Borte er «kanskje»-faktoren. :-)

Det kommer en fullmåne i Væren den 13. Fullmånen kaster lys over dine fremtidsplaner og vil få deg til å ta en avgjørelse i en viktig sak som berører deg mer enn du selv skulle tro.

Er du født mellom 22. mai og 3. juni kan det hende du får en ekstra utgift som slett ikke passer så godt nå. Ikke legg noen planer som koster i første halvdel av måneden, i tilfelle …

 

Krepsen, 22. juni – 23. juli

Det eneste som står i Krepsens tegn nå er Nord-Noden, men denne noden er ikke noen pingle. Den er en kompassnål for hva man skal strekke seg etter. Noden ber menneskeheten tenke familie og hjem. Tenke på hva som gir trygghet for menneskeheten og alt dette er jo Krepsenes område. Krepsens tegn er jo et kardinaltegn og kardinaltegnene liker jo å sette i gang. Dessverre for Krepsene går Mars inn i Vektens tegn den 4. oktober og dette kan skape en litt slapp stemning i skrotten. Du kan føle deg litt «høst-slapp» rett og slett.  Trøst deg med at dette blir bedre i slutten av måneden. Er du født mellom 3. og 13. blir det en del fokus på helse. Hvis det ikke er din helse som er i fokus, så er det andres. Krepsene kan også oppleve mye irritasjon mellom Krepsene. To Krepser i en setting kan bli vanskelig, men ikke umulig. :-)

 


Løven, 24. juli – 23. august

Oktober blir veldig variert for Løvene. I begynnelsen av måneden er Løvene veldig sosiale og deltar på det meste, men fra midten av oktober blir Løvene litt eremitter. Løvene trives godt i sitt eget selskap så det er ikke noe problem for Løvene, men folk rundt stusser litt over at Løvene trekker seg tilbake og vil jo gjerne ha tilbake selskaps-Løven. Da kan Løvene bli litt gretne og avvisende.

Fullmånen den 13. passer Løvene godt, denne fullmånen er jo i Værens tegn også et ildtegn. Løvene koser seg under fullmånen og er svært så flørtende. Men, men, men, bare et par dager etterpå trekker Løvene seg litt unna folk. De vil liksom ha litt alenetid.

Den 27. har vi en nymåne i Skorpionens tegn og den nymånen vil få Løvene litt ute av balanse. Det er best for Løvene at de ikke er for involverte i personlige saker i siste halvdel av oktober. Da er de for emosjonelle til å ha det fulle overblikket. Dette er en tid da det er best å ta det med ro.

 

Jomfruen, 24. august – 23. september

Vi har gått inn i det mørke halvåret og da går vi gjerne litt mer på sparebluss. Jomfruen liker å ha overblikk og de liker å ha kontroll – og gjett om omgivelsene merker dette. Det er godt å ha en Jomfru i flokken. De er gode rådgivere og de er flinke til å sette seg inn i situasjoner. Jomfruens tegn er som skapt for rådgivning. Noen ganger kan Jomfruen føle seg som en klagemur og bli sliten av dette. I oktober er det en liten fare for at dette skjer. Vær flink og gi beskjed før det går så langt.

Folk kan være veldig tankeløse.

I slutten av måneden kan Jomfruen føle seg litt nostalgisk og bli litt lett å bevege. Det er da viktig at Jomfruene ikke ser tilbake til fortiden med rosa glass i brillene. Alt var ikke bedre før. Husk det :-)

Vekter kan ha en positiv innflytelse på deg i denne måneden, mens Krepser kan bli litt slitsomme og vanskelige å forstå.
Vekten, 24. september – 23. oktober

Enten du er en søt og elskelig Vekt eller du er den kvasse Vekt-typen, så er det slik at oktober er en god måned for deg. Oktober styres av tallet 1 og det er et tall Vektene liker. Jeg humrer mye for meg selv når jeg ser hvordan Vektene elsker å sitte i sjefsstolen og styre omgivelsene. De er eksperter på å late som de ikke er sjefer, men følg litt med, så ser du hvor mye makt Vektene virkelig har. Sjarmerende. :-) I oktober skal du se litt opp for tallet 7. Dette tallet kan bli litt av et ulykkestall for deg denne måneden. Ikke skriv under avtalen den 7, 16 eller 25. I det hele tatt, se litt opp for 7.

Fargen blå blir din kraftfarge, så kle deg gjerne i blått. Det kan styrke dine talegaver også, men ikke vri på sannheten, for oktober er ikke energiene så gunstige for uriktig tale. Tale er sølv, men tie er gull og dette gjelder særlig for Vekter i denne perioden.

Det kan bli litt tunge tider på arbeidet, men bit tennene sammen og gå på.

 

 

Skorpionen, 24. oktober – 22. november

Du styres av to planeter, Mars og Pluto. Dette er to mektige planeter. Mars går inn i Vektens tegn den 4. mens Pluto spaserer sakte gjennom Steinbukkens tegn. Pluto har gått retrograd en periode, men fra den 3. går den direkte. Mars i Vekten er en fredelig Mars. Den konsentrerer seg mye om å få fart i de du har nærmest deg. Få dem til å sette opp tempoet med hva de nå enn gjør. Hvis du er i et parforhold er det ikke umulig at du vil ta forholdet et skritt videre. Men, det er heller ikke umulig at du kan ønske forandringer inn i forholdet. Skorpioner trenger alenetid, men de trives godt når de er i par også. Av og til skjønner ikke partneren Skorpionens behov for alenetid og da blir det fort misnøye. Under fullmånen den 13. kan du sette deg rolig ned og forklare dette. Da er det duket for vennlige vibrasjoner og romantikk. Oktober tegner å bli en bedagelig og behagelig måned for Skorpionene. Nymånen den 27. tar med seg en gledelig overraskelse.
Skytten, 23. november – 21. desember

Skyttene er merkelig fylt med energi i oktober. Ild-tegnet får maksimalt ut av månedens 1-energi. Skytter er veldig vare for tallenes energier, så på 1-tallet flyter Skytten medstrøms. Det er mulig at du i løpet av denne måneden finner ut hva du skal bli når du blir stor. Noen Skytter kommer til å bytte jobb i denne perioden, mens andre kommer til å planlegge et jobbskifte. I løpet av oktober kan en Kreps komme med et jobbetilbud som er for godt til å avslå.

På hjemmebane kan det bli noen frustrasjoner. Kanskje føler partneren seg tilsidesatt eller «glemt»? Du får følge litt med på partneren denne måneden. På toppen av det hele kan Skyttene lett føle seg fanget og klaustrofobiske. Snakk ut med partneren så fort disse følelsene dukker opp.

Kraftfargen din denne måneden er alle gule nyanser. Så kle deg i gult og omgi deg med gule farger. Det er en glad farge og perfekt i 1-tallets tid.

 


Steinbukken, 22. desember – 20. januar

Saturn, Steinbukkens egen planet og Pluto spaserer nesten side om side. Begge planetene beveger seg sakte, men Saturn går litt kjappere og møter snart Pluto i døren. Hvis du har noen prosjekter på gang, så er tiden inne for å realisere disse. Det meste vil lykkes for deg nå på arbeidsfronten. Du er sterk og du er selvstendig, så sett deg i sving. :-) På toppen av det hele bærer oktober 1-energi, så du får godt drivstoff på tanken din.  På kjærlighetsfronten er det litt dødt for tiden, men det endrer seg i slutten av perioden – særlig rundt nymånen den 27. Da vil kjærligheten bli hovedfokuset ditt.

Merkur går inn i Skorpionens tegn den 3. Dette vil vanne Steinbukkens tanker og det vil komme opp noen ideer som er svært så fruktbare. Særlig ideer som dreier seg om familien. Du vil faktisk få mye med familien å gjøre i oktober. Kanskje litt vel mye? :-) Sett av litt tid til partneren eller deg selv. Familien er fantastisk, men av og til kan det bli litt mye.

 

 

Vannmannen, 21. januar – 19. februar

Vannmannen er kjent for sin fasthet og for sin plutselige forandring. Forvirrende? Ja, men slik er nå en gang Vannmannen. :-) Den første del av måneden rusler Vannmannens liv bedagelig fremover. Det skjer ikke så veldig mye, og det er helt greit. Men, så kommer Fullmånen og setter fart på Vannmannens liv. Det vil si, da begynner Vannmannen selv å ønske litt liv og som tenkt, så utført. Vannmannen er grei sånn. Den tenker, den gjør. Det er umulig å si på hvilket felt Vannmannen skaper forandringer, dette er så individuelt at dette bestemmer Vannmannen selv.

Fullmånen den 13. står i Værens tegn og har mye kraft i seg. Mange Vannmenn vil utnytte dette måneskinnet til å fortgang på arbeidsfronten. Er det noe Vannmenn hater, så er det at noe «skurer og går». Da gjør de noe med skuringa og gåinga.

Nymånen den 27. vil føre med seg positive forandringer og glede.

 


Fiskene, 20. februar – 20. mars

Fiskene er følsomme for tall, for farger, for energier – ja, de er som radarer på to ben.

Jeg slutter aldri å forbause meg over Vanntegnene, (Kreps, Skorpion og Fisk), men Fiskene er i særklasse. I oktober vil Fiskene dra mye nytte av radaren sin, for i oktober vil Fiskenes intuisjon dra Fiskene frem og opp. Får de tilbud, så kobler de på radaren og føler om tilbudet er god eller mindre godt. De kommer til å lese folk de møter som en åpen bok. Forklaringen på denne «over-følsomheten» er at Jupiter får kontakt med både Uranus og Pluto – og dette merker Fiskene veldig godt. Selv om hovedplaneten er Neptun, så er Jupiter medhersker for Fiskene.

Fullmånen den 13. gir Fiskene et ekstra «boost» av energi og får dette tegnet til å føle at det er uovervinnelig. I det hele tatt er oktober en god måned for Fiskene i år. Hvis mulig, bær på den en akvamarin. For det er en lykke-sten for Fiskenes tegn.