NY! Månedshoroskop juli - 2019


        

Månedshoroskop for juli – 2019

Tenk at vi har kommet til juli, årets 7. måned.

Måneden som er oppkalt etter selveste Julius Cæsar. Han var nesten så stor som Hotell Cæsar ;-). Den 7. måneden bærer Neptuns tall med seg. Juli er varm, vennlig og faktisk ganske så sjenerøs. Man merker Krepsens energi i julis leking, grilling – «alle skal kose seg».

Familier på ferie. Det er veldig Kreps. :-)

Neptuns vennlighet merker man mest på at folk er mer åpne og inkluderende.

Juli er en koselig måned, men i år blir den litt urolig. 

Vi har to nymåner i juli. Den andre nymånen kalles Svart Måne og er en måne som får fart på våre hekser. Da skal magi utøves! :-)

Jeg håper alle tar seg tid til å nyte noen av de varme julidagene.

God sommer :-)

 

Planetoversikt for juli:

 1. juli. Mars går inn i Løven.

 2. juli. Nymåne i Krepsen.

 3. juli. Venus går inn i Krepsen.

 7. juli. Merkur retrograd (i Løvens tegn)

16. juli. Fullmåne i Steinbukken

19. juli. Merkur går retrograd inn i Krepsens tegn.

22. juli. Sola går inn i Løvens tegn.

27. juli. Venus går inn i Løvens tegn

31. juli. Nymåne i Løvens tegn. Svart måne kalles den andre nymånen i en kalendermåned.

31. juli Merkur snur og går igjen direkte.

 

Væren, 21. mars – 20. april

For Væren er juli en hyggelig måned, men kanskje litt kjedelig? Væren kan godt ligge i sola og steke seg en stund, men så blir det litt langtekkelig – og da må man finne på noe annet. En Vær som kjeder seg blir fort ei masekråke, til fredeligere tegns store irritasjon. Det er slett ikke umulig at Væren kan få litt kjeft i disse bedagelige dager. Det å kjefte på en Vær, det er å sprute vann på en gås. Værer er ikke de mest hårsåre skapningene på denne kloden. Det finner du fort ut, men den 7. begynner Merkur å gå retrograd i Løvens tegn og DA kan Væren bli svært så lett å fornærme. Folkene rundt forstår ingenting. Det vanligvis så barske Væren blir svært så lett å få ut av balanse. Heldigvis er dette forbigående. Når Merkur snur og går rett vei igjen, da blir Væren sitt gode gamle «krigsskip» :-) Fullmånen den 16. blir veldig eksplosiv for Værer. Pust inn, pust ut – tell til ti. :-)

 

 


Tyren, 21. april – 21. mai

Venus, Tyrens planet, går inn i Krepsen den 3. Familien kommer i fokus hos Tyrene og særlig familiens yngste medlemmer. Nymånen den 2. gir Tyren lyst til å starte med noe nytt, så du skal ikke se bort fra at en ide vil ta form under nymånen og virkeliggjøres kort tid etterpå.

Mange Tyrer vil bruke juli til å gå over hjemmet og se om noe trengs å bli gjøres. Kanskje nymånen inspirerer til oppussing? Vesta spaserer rundt i Tyren og gir ekstra fokus på Tyrens hjem. Trivsel er viktig. Merkur kommer til å gå retrograd fra den 7. juli og ut måneden. Da kan misforståelser og krangler oppstå. Vesta ligger tett opptil Uranus og kan skape ekstra elektrisitet i sinnet ditt. Særlig i disse dagene. Julis tre siste uker kan komme til å oppleves som et minefelt for deg, så det beste er å fokusere på hjemmet og andre nøytrale ting. Kos deg med sol og sommer. Livet blir enklere etter hvert. :-)

 Tvillingene, 22. mai – 21. juni

Den sosiale Tvillingen har mye å glede seg over når det er sommer. Først og fremst trives Tvillingen med å være sosial på «puben». Tvillingen liker ikke så godt å være slik bundet som man er når man har gjester. Nei, Tvillingen liker den friheten man har på puben. Komme når man vil, gå når man vil – deilig :-) Og i disse sommertider er det mye aktivitet utendørs. Det er, kort sagt, deilig å være Tvilling. Sommeren er herlig. Mange Tvillinger reagerer på månefasene. Rundt nymånen den 2. vil mange Tvillinger føle seg litt ensomme og forlatte. Merkur, Tvillingens egen planet, snur og går retrograd den 3. Dette vil få frem nostalgien i mange Tvillinger og kanskje de treffer igjen en venn eller en kjæreste fra fortiden i disse dagene? Kanskje vil Tvillingene lengte tilbake til fortiden? Fullmånen den 16. vil gi Tvillingene noe å tenke på. Viktige avgjørelser vil bli tatt.

 

Krepsen, 22. juni – 23. juli

Krepsens planet er Månen og Krepsenes liv og lynne går gjerne i bølger. Krepsen er følsom og den har en innebygget radar. Når den føler på seg at noe ikke stemmer, så har Krepsen vanligvis helt rett. Men, av og til snakker fryktens stemme og da kan Krepsen begynne å lytte til sin frykt i stedet for fornuft – og her er vi inne i kjernen i juli – Krepsene må passe seg for ikke å bli villedet i juli. Merkur går på toppen av det hele retrograd og putter bensin på frykt-bålet. Kobler du inn fornuften så unngår du at du kommer med falske anklager og beskyldninger til noen som slett ikke har fortjent dette. Det verste er at du risikerer at du jager bort din beste venn i denne forvirringens tid. Alt er dog ikke mørkt, dagene rundt fullmånen den 16. er gunstige for å holde et selskap. Du vil føle denne fornuftige fullmånens ro og du vil faktisk være i et godt humør. Nyt disse dagene.

 

 

 

Løven, 24. juli – 23. august

Chiron, den store healeren, går retrograd i Væren fra 8. juli. Den kommer i ditt sjuende hus. Huset for partnere og bestevenner. Nå har tiden kommet for å heale de sår du har fått fra dine nærmeste. Tilgi og legg gamle, såre minner bak deg. La de bitre ordene som såret deg da avblomstre og dø. Det er tid for tilgivelse. Løven er et sjenerøst tegn, så dette skulle ikke være et stort problem for deg. :-) Juli blir nok en måned med mye styr. En ting er at Chiron går retrograd, men det gjør jaggu meg Merkur også. Den starter sin retrograde ferd i Løvens tegn og du må regne med å bli misforstått og feiltolket. Nuvel, du kommer også til å misforstå og tolke visse ting helt feil. Nå kommer ditt sjenerøse Løvehjerte godt med. Nå i juli er ikke tiden for å ta de store avgjørelsene, la viktige saker ligge til august.

 


Jomfruen, 24. august – 23. september

Det er ikke til å komme fra, denne måneden blir på mange måter en prøvelse for oss alle. Den fornuftige og analytiske Jomfruen vil bli påvirket av Merkur retrograd. Jomfruen vil oppleve at tungen blir litt vel skarp og at man er mer sarkastisk enn normalt. Den første uken av juli starter greit, men så snur Merkur og klusser til med tankegangen vår. Vi får litt lengre hjørnetenner og vi blir litt krassere enn det vi vanligvis er. Merkur er Jomfruens egen planet og selvsagt blir Jomfruen veldig påvirket, men i mindre grad enn f.eks. Tvillingenes tegn. Rundt den 14. vil folk faktisk legge merke til hvor mye du gjør for dem og du får endelig lønn for strevet. Vanligvis er ikke folk gode til å legge merke til din innsats, men nå gjør de faktisk dette. Gode gamle Saturn som puffer deg ut i lyset :-) Den 16. er det fullmåne og det i Steinbukkens tegn. En veldig gunstig fullmåne for deg. Følelser vil strømme varmt. :-)

 Vekten, 24. september – 23. oktober

Venus, din planet, går inn i Krepsens tegn den 3. Dette vil få deg til å fokusere på familien i særdeleshet. Venus glir gjennom ditt 10. hus for en stakket stund og du vil føle veldig stolthet over dine familiemedlemmer og dine nære og kjære. Samtidig er det en fare for at du havner i konflikt med foreldrene dine eller barna dine. Diplomati er det reddende stikkordet her. Når Merkur går retrograd er det lett å starte en konflikt, men ikke særlig lurt. Man mister hodet lett og man har lett for å si ting man ikke mener. Det kan lett bli mange spenninger i ditt liv i midten av juli. Til og med på arbeidsfronten kan det oppstå krangler. Hvis mulig, forsøk å unngå å bli blandet inn. Vær voksen. Vær fornuftig. Saturn ruller gjennom ditt 4. hus og dette er årsaken til at du får så mye rar lønn. Noe er fortjent, noe ufortjent. Vel, som man sår – sånn blir høsten.

 

  

 

Skorpionen, 24. oktober – 22. november

Kjære Skorpion. Den personlige planeten din går inn i Løvens tegn den 1. Dette har vært en fredelig tid, men nå blir det litt mer bølger. Riktig nok blir første uken i juli blir veldig grei. Du har det greit og livet rusler av sted. Så snur Merkur og kommer mot Mars for full maskin. Dette setter fart i tenkingen din og du kan bli for snar med ordene dine. Særlig i forhold til slektningene dine. Vanligvis er du sindig og rolig, så folk forstår ikke helt hva det er som rir deg. De blir rett og slett forundret. Godt, de fortjener å bli minnet på at du liker å bli tatt på alvor. :-) Humøret blir ikke på topp de tre siste ukene i juli, men dette får stå sin prøve – dette går over. Det kan bli litt småruskete med kjærligheten også, men ikke verre enn at det går over før sola går ned. Tallet 7 blir sentralt hos deg og den 16 (1+6=7) vil du bli glad over det dagen bringer. Det samme den 25. (2+5=7)

 Skytten, 23. november – 21. desember

Det er ikke lett å være Skytte for tiden. Begge planetene som styrer Skytten (Jupiter og Neptun) står i et spenningsfylt forhold til hverandre. Dette skaper mye fantasi, men det er så vanskelig å få noe ut av denne fantasien. Det meste renner ut i sanden for Skyttene nå. Saken blir ikke bedre av at Merkur retrograd blander seg inn og skaper «kluss» i tankesystemet. Heldigvis får Skytten hjelp av Mars i Løven, så det er i alle fall nok energi i Skytte-skrottene. Det positive med Jupiter og Neptun er at Skyttens intuisjon er på topp og aldri har Skytten vært mer sanndrømt enn akkurat nå. Følg med på drømmene dine, de kan faktisk fungere som et kompass i disse dagene. Skyttene er impulsive. Det er deres styrke og forbannelse. Ikke la impulser styre ditt liv i disse dagene. Vær fornuftig. Tenk deg om før du fatter beslutninger. Snart får du vite hvor veien går videre.

 
Steinbukken, 22. desember – 20. januar

Juli blir en måned med mye tankevirksomhet for ditt vedkommende. Det har vært en god del endringer i ditt liv og du er nødt å forandre på mer. Steinbukkene er ikke redde for endringer, men de trives best når alt blir ved det samme. Steinbukkens lodd i livet er å ta vare på … de tar vare på alt som trengs å bli tatt vare på. I juli kommer du til å bruke mesteparten av tiden til å planlegge fremtiden, men du vil også ha blikket godt rettet mot fortiden. Gamle tabber blir analysert og slett ikke gjentatt. Det blir en del uro rundt deg. I Krepsens tegn rister det godt om dagen så du vil merke uroen, men du vil forsøke å unngå at du blir dratt inn i uroen. Fornuftig! Saturn kommer til å gå tett innpå din Syd-node denne måneden. Dette kan medføre mange episoder som er knyttet til fortiden. Du hører fra gamle bekjente eller du hører om dem. Det meste er hyggelige episoder.

 

 

 

Vannmannen, 21. januar – 19. februar

Juli starter med at Uranus og Chiron danner et sekstil som får fart på din evne til å gi eller motta healing. Det er som om universet åpner en dør til sitt «hospital» for deg. Vannmannen er en elektrisk skapning med veldig åpne og skjerpede sanser. Dette kommer godt med nå i juli fordi planetene blir forstyrret av Merkur retrograd, først i Løven, deretter i Krepsen. Denne uroen hever Vannmannen seg over, men du vil merke at folkene rundt deg er urolige og ampre. Kanskje du kan bruke din styrke til å roe ned situasjonene som oppstår? Er du ikke helt i form bør du oppsøke en god healer og få hjelp. Chiron er på din side i denne perioden.

Du har flaks i denne perioden, så hvorfor ikke kjøpe seg et lodd eller to? Men, ikke underskriv på noen kontrakter eller inngå avtaler. Husk at Merkur går retrograd. Fullmånen den 16. vil bli en hyggelig fullmåne. Akkurat slik du liker den.

 Fiskene, 20. februar – 20. mars

Fiskene er faktisk mestre til å holde roen i urolige tider. Dette gjør at de kan svømme upåvirket gjennom opprørt hav. Godt, for juli kan bli en veldig urolig måned for de fleste.

Neptun går i sitt eget tegn, Fiskene. Bra for verdens Fisker! Jupiter, med-planeten, befinner seg også i sitt eget tegn, Skytten. Problemet er bare det at dette er kvadraturtegn og begge planeter hyler om oppmerksomhet. Jupiter vil ut i verden og skaper rastløshet. Neptun vil skape og drømme. Jupiter vil ha noe konkret å tygge på, Neptun vil føle. Så det er ikke lett å ta en avgjørelse på hvilken planet som skal vinne dragkampen.

Venus går inn i Krepsen den 3. og skaper romantikk. Den 16. vil fullmånen skape forsterket behov for både romantikk og trygghet. Er du på jakt etter en partner er dette en gunstig tid å jakte i. Er du i et forhold anbefaler jeg å styrke samhørigheten mellom dere.