“The art of healing comes from nature, not from the physician. Therefore the physician must start from nature, with an open mind.”

 -Philippus A. Paracelsus-

 

 

   Krystaller

Det er skrevet så mye om krystaller på nettet at jeg vet ikke om jeg har så mye å tilføye akkurat dette feltet. Likevel har jeg valgt ut tjue favorittkrystaller som jeg legger ut her. Det gir en egen glede og glød å jobbe med krystaller. For meg er krystaller jordens bidrag til medisinverdenen i likhet med blomsteressenser, essenser og homøopati. Når det gjelder rensing av krystaller har jeg hørt at man kan lade krystaller i solens lys og månens skinn. Jeg har hørt at man skal holde krystaller under rennende vann… Selv foretrekker jeg å la krystallene lade seg opp i sitt naturlige miljø. Jeg skriver en linje under hver krystall hvordan jeg mener krystallene bør renses.

 

 

Agat:

Skulle jeg ha gitt en Steinbukk en krystall ville jeg ha valgt en agat. Det er liksom ingen stjernetegn som kan bekymre seg mer enn Steinbukken. Den som bærer en agat på seg føler seg fort litt mer balansert, litt mindre bekymret og litt mindre opptatt av detaljene. Den svarte agaten gir handlekraft og mot. Den røde agaten sies å jage innsikter vekk. Noe å tenke på i myggsesongen? Agat båret som halssmykke kurerer nedstemthet.

Gravide kvinner bør bære en agat, sier ekspertene på agat.

Hvis agaten må renses trives det godt i en vinduskarm, natten over, i fullmånelyset.

 

 

Amazonitt:

Dette er en stein som virkelig setter fart i handel. Ingen bedrift bør overse denne steinen, mener Feng Shui – eksperter. Et annet tips fra Feng Shui – eksperter er: legg en amazonitt i sydvest i et rom eller et hus for å løse opp negative energier i hjemmet. (På soverommet dersom det er ufred mellom ektefeller) Amazonitten har en beroligende virkning på folk. Kanskje burde man ha en liggende i bilen? Trafikken kan jo bli ganske aggressiv. Pussig at den er så beroligende, amazonitten sies å fremme maskuline egenskaper og handlekraft. Men, bevares – den beste av den maskuline energien er den rolige og sindige.

Steinen liker å renses i rennende vann.

 

 

Ametyst:

Det er vel neppe en krystall som blir brukt mer enn ametysten i våre dager? Jeg tror ikke jeg kjenner en ”stein – gal” person som ikke har minst en ametyst i samlingen sin. Hva bruker jeg denne til? Jeg anbefaler den til folk som plages med migrene, til folk som søker indre fred. Alle som bedriver en eller annen form for selvskading bør bære en ametyst. Med selvskading mener jeg røyking, overspising, spisevegring, ja – alt som kan skade en selv. (Inkludert negative tanker) Ametyster med en sirkel (linjer i krystallen som danner en sirkel) bærer solen eller månens kraft og kan brukes som beskyttelse mot ”det onde øyet”.

Ametysten bør også renses nedgravd i jord.

 

 

Blodstein/Heliotrop:

Denne flekkete steinen har fått plass på min favorittliste rett og slett fordi den er veldig arbeidsom. Det er liksom alltid energi i denne steinen. Putter man denne steinen under hodeputa på voksende måne vil man lett få sanne drømmer. Det er en fordel at man på forhånd har lært seg drømmesymbolikkens språk. Har man trøbbel med blære, urinveier kan denne steinen bæres i bukselommen. Alle sykdommer i blodet er denne steinens fagfelt, enten man mangler jern eller det er annen ubalanse i blodet. Folk som føler at de er martyrer og må ta på seg alles bekymringer kan få hjelp av denne steinen. Steinen oppfordrer til å utvikle en analytisk tankegang. Jeg mener denne steinen tilhører Jomfruens tegn, først og fremst.

Også denne steinen renses best når den er nedgravd i jord.

 

Citrin:

Citrinen er den muntreste krystallen jeg vet om. Den kommer med et smil. Jeg forstår godt at denne steinen var favoritter både hos skotter og keltere. Folk som arbeider daglig med krystaller forteller at citrinen åpner solarchakraet. Hvis dette ikke sier deg noe, så: solarchakraet er et kraftsenter som sitter i mellomgulvet. Den som knyter og stenger dette chakraet blir stresset, fobiske, utvikler lett angst og panikk og de reduserer ofte sin egen evne til å føle empati med andre. De blir for selvsentrerte i sine lidelser.  Citrinen forhindrer lukkingen av dette kraftsenteret.

Citrinen sies å skjerpe intellektet. Jeg vil anbefale folk med eksamensnerver å ta med seg denne steinen på eksamen, men det er sikkert ikke dumt å bære denne steinen i alle elevsammenhenger.

Citrinen tilhører stjernetegnet Tvillingene.

Det sies at denne steinen ikke trenger å renses. Den renser seg selv og den kan også rense andre steiner.

 

Glendonitt:

Denne lille, snodige ”stjerneballen” er en stein jeg liker. Den er ikke vakker, men man kan kalle den sjarmerende.

Ofte går man rundt og spør seg selv om hva man gjør her på jorden og man spør seg selv hvordan man kommer seg til stjernene. Mennesket er litt ”spaltet”. J Glendonitten er en god stein å bruke når man søker etter sin plass her på jorden og hvilken mening ens liv har. Glendonitten gjør at man får bakkekontakt og man lettere finner den plassen man passer best på. Men, man må ikke glemme stjernene og Glendonitten får deg til å se opp mot stjernene og du navigerer rett.

Steinen renses best i salt.

 

Goshenitt:

Denne krystallen ble oppdaget i Goshen (USA) og har blitt svært så populær i USA. Den er medlem av beryll – familien. Goshenitten er en stein som skjerper hukommelsen din. Du husker bedre og blir mindre påståelig. (Den som husker godt husker også hvor lite man husker..) Det beste med denne krystallen er at man blir villig til å se en sak fra flere sider. Denne krystallen får frem det beste og det mest fleksible i sinnet vårt.

Steinen renser seg selv og trenger derfor ingen rensehjelp.

 

Heliodor:

Denne krystallen er også medlem av beryll – familien. Denne krystallen har virkelig utseendet med seg, mener jeg.  Denne steinen, i likhet med andre beryllmedlemmer, klarner tankene og gjør at man får mer fornuft inn i sinnet. Hverdagsproblemer blir letter løst på en hensiktsmessig måte og man blir mer løsningsorientert i tankegangen. De problemene som var så enorme og knugende i går, de blir plutselig ikke så knugende etter noen timer i heliodorens selskap. Denne steinen bør man ikke bære på seg på natten og man bør være forsiktig med å bære den inntil huden. Steinen inneholder uraniumoxyd og det er mange som reagerer på sporstoffer av dette. Båret i en pose er det helt trygt for alle å bære denne steinen.

Steinen renses i jord.

 

Indicolitt:

Indicolitten er en blå turmalin og den sies å være den mest sjeldne av turmalinene. På det fysiske planet er turmalinene effektive healere. Denne turmalinvarianten balanserer metabolismen og den er også effektiv når folk sliter med skjellettplager, som leddgikt. Psykisk er dette en av de beste steinene man kan ha mellom meditasjonsøkter. Søvnløshet eller dårlig søvn kan også denne krystallen hjelpe mot. Legg en indicolitt under hodeputen og la dens avstressende energi bysse deg i søvn.

Steinen renses i salt. Legg den i et saltkar, dekk den godt og la den ligge et døgn.

 

Lapis Lazuli:

Sammen med turkisen var lapis lazulien en svært oppskattet stein i det gamle Egypt. Lapis Lazuli ble ansett for å være en ”himmelsk stein” og bl.a. skarabeer ble skåret ut av denne steinen. Den som bærer Laipsen på seg vil overvinne skyhet, klare å snakke i forsamlinger og strekke seg utover for å skape kontakt. Av alle vennskapsteiner er lapisen den mest effektive. Denne steinen balanserer og beskytter vennskap fra alle som vil så splid mellom venner. Steinen trekker ikke bare venner til seg, den trekker også hjelpsomme mennesker mot seg og vennlige mennesker – rett og slett fordi dette er egenskaper denne steinen fremmer. Sammen med gullfarget pyritt får lapisen fart på ens modige sider og man vil føle en indre styrke vokse frem.

Mange mener at dersom man lar denne steinen ligge under hodeputen om natten vil den kurere håravfall og flass.

Steinen renses best når den overnatter i jorden.

 

Larimar:

Denne himmelblå steinen er virkelig en av mine favoritter. Den finnes kun i Den Dominikanske Republikk. Mange hevder at larimaren stammer opprinnelig fra Atlantis. Jeg vet ikke hva jeg skal tro om dette. Jeg nøyer meg med å like larimaren. Denne krystallen er en fantastisk kombinasjon av luft og vann. Nettopp derfor er den fin å bruke som ”psykoterapeut”. Når man bærer denne på seg vil det oppstå en forbindelse mellom tanke og følelse. Man får balansert sinnet og man får energi til å nøste opp i alt fra traumer til tankemønstre. Man legger fornuft i følelser og følelser i fornuften. Folk med sosial angst bør virkelig vurdere å bære på seg denne steinen.

Ryktet sies at larimaren er en fin stein å bære på seg for å finne sjelevenner.

Larimaren renses best når den holdes under rennende vann. Det beste er å la den skylles i en elv eller en bekk, men springvannet fungerer også fint. Denne steinen kan også renses ved hjelp av røkelse. Brenner du røkelse, legg steinen i nærheten av brenneren og steinen renses effektivt.

 

Månestein:

En gang, i India, var månesteiner høyt verdsatt. Det var den gangen inderne var tilhengere av månekulturen. Til en viss grad finnes det sterke månekulturer i dagens India, men i litt for lang tid har Solkulturer med all sin maskulinitet blitt dyrket og hauset opp. Månekulturene tar seg mer av menneskers behov. Månesteiner fremmer et ønske i oss til å ta vare på hverandre. Månesteinene hjelper oss å se hva folk trenger. Hva folk trenger og hva de vil ha er ikke alltid sammenfallende.  Dette er en typisk ”feminin krystall”. Omsorg, romantikk, vise følelser, moderlighet og tålmodighet er denne krystallens felt.

Gi din elskede en månestein på en fullmånenatt og der det er grunnlag for følelser – der vil din elskede få et ønske om å bli hos deg. Er det ikke grunnlag for følelser vil din elskede ikke ta imot steinen.  Da er det på tide å gå videre.

Det sies også at mennesker som sliter med infertilitet bør bruke denne steinen.

Rens steinen i rennende vann.

 

 

Morganitt:

Stjernetegnet Tyren fascinerer meg med sin sjarmerende og bedagelige livsappetitt. Morganitten vekker Tyren i oss alle. Når man bærer denne (litt feminine) krystallen på seg vil man føle at man langsomt blir roligere og at man faktisk har det veldig godt. Føler man sjelesmerter ved separasjon hjelper denne krystallen en til å løsne på smertene. Man begynner å se at denne separasjonen kanskje ikke var helt uten hensikt.

I healing brukes morganitten når folk sliter med stressrelaterte sykdommer og når folk sliter med svimmelhet av ulike årsaker. NB! Svimmelhet skal ALLTID sjekkes ut hos lege hvis man ikke vet hva årsaken er!

Denne krystallen forbinder jeg med Vekten og Tyren.

Steinen renses enkelt – ta en tør klut, gni på deg og så er den klar til bruk igjen.

 

Obsidian:

Av alle mørke steiner er det obsidianen som er min favoritt. Denne krystallen oppstår når vulkanens lava renner ut i vann. To mektige elementer som skaper noe; obsidian! Man har en del varianter av obsidian, hvor regnbueobsidianen vel er den mest kjente, apachetåren er også godt kjent av folk som liker krystaller. Dette er en mektig stein og den ble mye brukt i ritualarbeid, særlig i Mexico og blant inka og mayafolket. Som nevnt, steinen er kraftig og dens potensial kan egentlig bare utnyttes av folk som forstår steinens kraftige energi.  Men, et sted må man begynne i arbeidet med magien, så hvorfor ikke starte med å kjøpe en slik krystall? J

Først og fremst åpner denne steinen øynene. (Den kurerer også en del plager med øynene) Man lærer seg å se. Da mener jeg også å gjennomskue. Plutselig våkner synet og langsomt begynner man å se. Så er det opp til hver enkelt om de vil lukke øynene igjen.  Man vil også oppdage at svart ikke er noen negativ farge. Den svarte fargen er en mesters farge.

Skorpioner er fascinert av denne steinen, men den er også en Steinbukkstein.

Steinen trenger kun rensing i røkelse. Trekk den gjennom røyken fra røkelse et par ganger.

 

Onyks:

Den mest ettertraktede av onyksene er den svarte onyksen. Svart onyks er en stein som virkelig roer ned kaotiske mennesker.  Onyksen gjør folk mer sentrerte, mer balanserte og de får mer kontakt både med seg selv og omgivelsene. Onyksen hjelper folk slik at de kan legge realistiske planer og gjennomføre disse.

Den svart/hvite onyksen skaper balanse i sinnet. Man utvikler en mer helhetlig tankegang og man finner balanse i hverdagen når man bærer denne steinen.

Den rødbrun/hvite onyksen (kalles også sardonyks) trekker venner inn i livet og disse vennene fører ofte med seg suksess og glede. Positiv stein.

Beskytter mot forvirring, løsner på sorg, skaper stabilitet. Men, den bør ikke bæres av melankolske mennesker som ofte føler at denne steinen bare tynger og trykker ned.

Steinen renses i rennende vann.

 

Prehnitt:

Denne steinen hjelper deg å slippe taket i materielle verdier av ymse kvalitet. Er det tungt å rydde og kaste saker, bær en prehnitt noen dager – du vil merke at det blir lettere og lettere å tenke på at det er godt å få kastet alt som bare står der og som aldri brukes. Er det tungt å selge huset, bruk denne steinen. Egentlig burde alle hatt en slik stein i hjemmet slik at man slapp å bli eid av hus og døde gjenstander. Jeg innbiller meg at det ligger mye frihet rundt prehnitten.

Folk som utøver reiki burde absolutt ha en slik stein i rommet hvor de arbeider. Steinen skaper harmoni i rommet der den befinner seg.

Folk som har jobbet med krystaller og healing sier at denne steinen er ypperlig å bruke når man er ukonsentrert, har ADHD eller ADD. Kanskje burde denne steinen ligge i et hvert klasserom?

Prehnitten renser man i sollys. La den ligge en time og lade seg opp.

 

Rhodokrositt:

Har man kjærlighetssorg eller er man alene er dette den beste steinen man kan bære på seg. Steinen gir fred i sjelen og man lar sorgen slippe taket. Man ser ikke på dette med å være alene som et nederlag, man begynner i stedet å se alt man kan gjøre mens man venter på den rette. Denne steinen er også god å bruke for alle som har opplevd at deres kjærlighet ikke har blitt respektert. Folk som har opplevd å bli avvist har godt av denne steinen, det har også alle som er blitt utsatt for overgrep… Steinen hjelper en til å forstå at onde mennesker følger sin onde natur og at gale mennesker er gale – man er ikke skyld i noe av det de gjør og man kan ikke annet enn å tilgi seg selv og, om mulig, den onde/den gale.

Bruk denne steinen hvis du mener noe er hardt å tilgi.

Denne steinen renses best i rennende vann.

 

 Serpentin:

Denne steinen er en stein som renser leveren kraftig. Gjennom dette rensearbeidet hjelper den også folk som har diabetes med balanse av det indre, slik at blodsukkeret ikke flyr så mye opp og ned. Giftstoffer i kroppen blir trukket ut, noe som gjør at denne steinen er god å bruke når man skal slutte å røyke.

De som jobber med healing av chakraer sier at denne steinen tilhører hjertechakraet og at den som er plaget av problemer med hjertet med fordel kan bære denne steinen på seg.

Folk som sliter med helsen gjerne kan ha denne steinen liggende under hodeputen. ME – pasienter er de som skal ha best utbytte av denne steinen.

Steinen renses i rennende vann og lades ved å ligge en times tid i solen. Ikke la steinen bli for varm. En times tid holder.

 

 

Staurolitt (Alvenes kors):

Dette mineralet bringer eieren hell. Dette mineralet hjelper deg med å stumpe sigaretter, skru korken på flasken og holde deg til dietter. Alt du foretar deg for å fremme en god helse vil dette mineralet hjelpe deg med.

Skal du ut på reise er staurolitt god å ta med. Den beskytter deg på reiser. Om den ikke forhindrer forsinkelser, så vil den i alle fall sørge for at forsinkelsen blir hyggelig.

Rens staurolitten med rennende vann.

 

 

Tigerøye:

Dette er en fabelaktig stein å ta med seg på reiser, denne steinen våkner til liv når den er i bevegelse. Denne steinen brukes ellers for å fremme viljestyrken. Føler du at det er noe du ikke klarer å gjennomføre, så er denne steinen fin å bære med seg. Dette er også en stein som hjelper deg til å ta opp temaer og få satt ord på hva som irriterer deg. Man blir modig av å ha på seg denne steinen. Men, bærer man den for lenge blir man kranglete. Alt med måte…

Tigerøye bør plasseres ved ytterdøren, der ligger den som en vokter og passer på at tyver ikke tenker på å bryte seg inn i huset.

Folk med høyt blodtrykk bør bære Tigerøye på seg hver gang de skal gå ut.

 

                    

 

          

www.sverdet.com