Horoskop - februar 2020

Horoskop – februar 2020

Tenk, nå har vi kommet til februar. Merker dere også at det har blitt litt lysere? :-)

Den andre dagen i februar feirer mange Imbolc. Det er en gammel «keltisk» fest, som feires av paganister. Den katolske kirken snappet denne dagen og feiret den til minne for Jesu fremstillelse i tempelet. Her i Norge kaller vi denne dagen for Kyndelsmesse.

Kjært barn har mange navn. :-)

Valentinsdagen/Alle hjerters dag feires jo også i denne måneden. Kjærligheten er koselig å feire. Er du enig? :-) Og Månen står i Skorpionens tegn denne Valentinsdagen. Hot! Hot! Hot!

Februar er årets andre måned. 2-tallet styrer denne måneden. 2 er følelser, så februar vil nok vanne våre følelser.

Den 16. februar går Merkur retrograd og det vil den gjøre til 9. mars. Nå vil det bli misforståelser, forsinkelser og litt variert tankegang. Ganske irriterende periode, men hold ut – dette varer noen korte uker.

Så ha en flott måned til tross for Merkur :-)

 

Planetoversikt


3. februar - Merkur entrer Fiskene

7.februar  - Venus går inn i Væren

8. februar - Juno begynner å gå retrograd

9. februar - Fullmåne i Løvens tegn

16. februar - Mars går inn i Steinbukkens tegn og Merkur begynner sin retrograde ferd i Fiskenes tegn. Merkur går retrograd til 9. mars.

18. februar - Sola går inn i Fiskenes tegn

23 februar Nymånen i Fiskenes tegn

24. februar - Eros går inn i Fiskenes tegnVæren, 21. mars – 20. april

Den 7. februar kommer Venus over i Værens tegn og der blir den ut februar. Venus gjør noe med folk. I Værens tegn blir Venus romantisk på en kameratslig måte. Værkvinner er ofte litt maskuline og «guttejenter», mens Værmenn har en guttaktig sjarme. Med Venus ruslende i dette tegnet kommer Værjentene til å sjarmere omgivelsene uten problemer. Værmenn kommer til å flørte, så om du henger sammen med en Værmann, overse flørtingen hans – det er Venus som får frem Adonisen i ham. :-) Værkvinnen, på sin side, blir litt som Venus. Lattermild og flørtende. Koselig :-)


Fra den 16. vil Værenes tålmodighet bli testet. Er det noe Værene hater, så er det forsinkelser og er det noe Merkur retrograd byr på, så er det nettopp forsinkelser.

Trekk pusten, tell til ti – Merkur snur om ikke så veldig lenge. :-)

 

Tyren, 21. april – 21. mai

Tyrene har Uranus på besøk. Dette er et besøk som forstyrrer Tyrene ganske ofte. Uranus endrer på mye og Tyrer flest liker ikke forandringer. «Forandring fryder», sier Uranus.

«Nei, nei og atter nei, intet nytt er godt nytt», sier Tyren. Men, tror du Uranus bryr seg om Tyren? Nix og nei, Uranus forandrer på alt den mener bør forandres. Tyren stønner, men den begynner smått og venne seg til forandringene Uranus foretar seg.


Fullmånen den 9. kommer i Løvens tegn og får frem mye følelser i Tyren. Vanligvis liker Tyren og holde følelsene sine for seg selv, men Månen får Tyrene til å vise frem følelsene på en svært så åpen måte. Dette vil forbause omgivelsene, men omgivelsene vil like dette. Faktisk kan denne åpenheten føre mye godt med seg. Tyrene vil ikke nøle med å si med klare ord til sine kjære at Tyrene setter pris på dem og Tyrene blir belønnet med klare tilbakemeldinger.

 

Tvillingene, 22. mai – 21. juni

Vi har en liten asteroide som bærer det belastede navnet «Lucifer» og denne asteroiden befinner seg i Tvillingenes tegn. Lucifer har en solside som bærer lyset i seg og som bringer lyset frem i omgivelsene. Dette er den positive Lucifer. Den mørke utgaven av Lucifer er mindre hyggelig. Den er mørk, dyster og slem. Denne utgaven får frem hovmod og arroganse. Har du merket at disse to kreftene har slitt i deg i ditt indre eller har du merket Lucifer i omgivelsene? Vær ekstra oppmerksom på Lucifer-effekten når Merkur går retrograd fra den 16. Forsøk å bringe frem lyset, vær en lysbærer. Om Lucifers mørke side trer frem, så kanskje kan mantraet «Om krim Kali» hjelpe? Si mantraet om og om igjen til mørket viker, for det vil mørket gjøre for dette mektige mantraet. :-)  Lucifer forsvinner snart over i Krepsens tegn og lar disse skalldyrene får jobbe med denne krevende asteroiden.

 

Krepsen, 22. juni – 23. juli

Nordnoden fungerer som en kompassnål for oss. Nordnoden viser oss i hvilken retning vi skal gå for å få et tilfredsstillende liv. Akkurat nå befinner Nordnoden seg i Krepsens tegn og vekker opp Krepsene litt. Krepser får et behov for å se over livet sitt og se etter hvilket steg som blir det neste. Legg planer, kjære Kreps og følg planene. Benytt deg av Nordnoden så lenge som den står i tegnet ditt! Og vær realistisk :-)


Krepser setter pris på familien sin, men i februar vil slektninger irritere deg mer enn ellers. Februar er en 2-måned og ganske så full av følelser. Merkur kommer til å gå retrograd fra den 16. og dra med seg frustrasjoner. Så, alt i alt- februar vil bli både klargjørende og frustrerende for dere Krepser. En god nyhet er at et gammelt fiendskap legges på hylla. Selv om det ikke vokser frem et nytt vennskap, så vokser det frem forsoning.

 

Løven, 24. juli – 23. august

Løvene reagerer veldig på Solas bevegelser og nå går Solen i Vannmannens tegn frem til den 18. Fra den 18. blir Sola å finne i Fiskenes tegn. Løver vil starte februar full av ideer og pågangsmot, litt i samme ånd som Vannmennene. Så vil Løvene flate litt ut og begynne å «svømme» litt. Fra den 18. vil ikke Løvene være like pågående, men begynne å tenke litt på det sosiale i det de driver med. Trives omgivelsene? Løven blir veldig oppmerksom på andres behov. Kanskje litt i meste laget? En Løve har lov til å sette seg selv først, må vite :-) Vel, Merkur går retrograd, så vær litt beskjeden på egne vegne til Merkur snur i neste måned. Jeg tror du vinnerlitt på det. :-)


Fullmånen den 9. er din! Det er en fullmåne som kommer i Løvens tegn og denne gangen fyller månen deg med energi og følelser. Viktige avgjørelser bør du ta nå og slipp det du bør slippe.

En viktig telefonsamtale vil komme i begynnelsen av februar. Lytt og tenk.

 

Jomfruen, 24. august – 23. september

Har du merket at folk har vært misunnelig på deg eller at du selv plages litt av misunnelse for tiden? Asteroiden Zavis ligger midt i tegnet ditt og kan skape nettopp slikt tull. Dette går jo over, men du slette tid så slitsomt dette er. Plages du av at andre er misunnelig på deg, så hev deg over dette. Plages du med at du kjenner misunnelse, si til deg selv at denne følelsen er bare tull og flytt så tankene over på noe annet. Noe mer konstruktivt. Deretter smil :-)


Nymånen i Fiskene, den 23. vil være en fin dag å tenke på endringer i ditt liv. Vi har alle et kaos-område som vi trenger litt opprydning i – og nymånen er et fint startpunkt, selv om Merkur går retrograd. :-) I slutten av måneden vil Saturn belønne deg for det du har gjort riktig eller ta deg litt i ørene om du har, med viten og vilje, gjort noe galt. Saturn er en streng læremester, men veldig rettferdig. Du får en gledelig nyhet i midten av måneden.

 

Vekten, 24. september – 23. oktober

Vi går mot lysere tider, men enda må vi vente på våren. Likevel, det er fare for at mange Vekter vil føle seg litt slappe og uopplagte til tider. Det kan føles som om mange tapper Vektene for energi og Vektene er følsomme for en god del mennesker. Asteroiden Kaali kommer på besøk. Den merkes godt når den står i begynnelsen på Vekttegnet. Heldigvis vil Kaalis energitappende virksomhet slippe taket rundt den 8. Og når fullmånen kommer den 9. vil den vaske bort Kaalis effekt og fylle Vektene med energi og romantiske følelser. Dessverre går Juno retrograd fra den 8. så det lille blaffet Fullmånen kreerer vil dø fort ut. Juno tar seg av partner-spørsmål og nå vil Juno begynne å tenke på fortiden. Kanskje vil hun romantisere fortiden litt, kanskje vil hun oppsøke gamle flammer? Pass på slik at du ikke ser på nåværende partner med for kritisk blikk. Merkur går retrograd fra den 16. og det er ikke umulig at Vektene får en skarp og vemmelig tunge. Vokt ordene dine.

 

Skorpionen, 24. oktober – 22. november

Skorpionen er det andre vanntegnet i rekka. Tegnet styres av Mars og Pluto. Mars på det personlige planet, Pluto på det ytre planet. Den 16. går Mars inn i Steinbukken og Pluto befinner seg allerede i Steinbukkens tegn. Fra da blir det lettere for Skorpionene å legge planer for fremtiden samtidig som de bevarer det nyttige gamle. Tegnet Skorpionen handler om å pusse opp, forvandle bly til gull, rive ned, bygge opp! Skorpioner er virkelig byggmestere. Som flittige maur søker Skorpionene bygningsmaterialer over alt. De får sjelden kreditt for alt de faktisk gjør.


Fullmånen den 9. kommer i Løvens tegn og skaper spenninger rundt og inne i Skorpionen. Da må Skorpionen veie sine ord og tenke seg godt om før den «blåser ut». Det kan bli sagt ord man kan komme til å angre bittert på. Konsentrer deg heller om fremtiden og hvordan den skal bygges. :-)

Så må du se over budsjettet ditt. Der må også planer legges for fremtiden.

 

Skytten, 23. november – 21. desember

Jupiter befinner seg i Steinbukkens tegn og der er den svært så ambisiøs. Asteroiden Urd spaserer rundt i Skyttens tegn og Urd ser fortid. Dermed er det god grunn til å tro at Skyttene vil se nærmere på fortidens erfaringer og feiltrinn, samtidig som de ser etter muligheter for å gjøre det bedre på nåtid og legge grunnen for fremtiden. Skyttene er ganske så smarte når de legger hodene i bløt og det er akkurat det de bør gjøre i begynnelsen av februar. Fra den 16. kan de ta seg litt pause, for da går Merkur retrograd og skaper litt kluss i systemet. Hvis vi skal følge Mayaene, starter februar med Chuen/Apens tegn – det er det mest kreative tegnet av de alle. Særlig Skyttene er vare for Chuen/Apen, kanskje det er på tide å leve ut kreativiteten litt? Februar tar med seg mange følelser så det er kanskje på tide for Skyttene og kjenne litt på følelsene sine? Er det noen du vil ha inn i livet ditt? Nå er det på tide å invitere disse inn. :-)

 

Steinbukken, 22. desember – 20. januar

Jupiter, Pluto og Saturn befinner seg i Steinbukkens tegn. Det gjør også Pallas. Dette skaper mye aktivitet for Steinbukker. Jupiter bringer optimisme, Pallas søker kunnskap og muligheter, Pluto ser etter svakheter som den kan bygge opp og Saturn følger med om alt går riktig for seg. Steinbukkene tar til seg kunnskap i en rasende fart om dagen og har lite tid til eventyr, selv om Jupiter nok skeier ut i blant. :-) Noe moro skal man da ha, ikke sant? Steinbukken er en ganske leken geit bak den rolige fasaden. Vi lar oss ikke lure, kjære Steinbukk. :-)

Måneden begynner med aktiviteter og er riktig så travel, mens den siste halvdelen vil bli roligere. Problemet er da at Merkur går retrograd, så Steinbukkene vil bli mer abstrakte i tankegangen og ha mer problemer med å fatte beslutninger. Pytt, dette går over. Utsett alle viktige beslutninger og nyt livet i stedet. Fullmånen den 9. blir svært så følsom. Kanskje litt romantikk? :-)

 

 

Vannmannen, 21. januar – 19. februar

Både Saturn og Uranus har innflytelse på Vannmannen og begge planetene befinner seg i jordtegn. Dette roer ned Vannmannen, men dette frustrerer også Vannmannen litt. Mange Vannmenn føler at det er lite som hender rundt dem og de føler seg litt fanget i denne situasjonen. Så blir de lett ampre og giftige i tunga. Vannmannens tunge kan være svært giftig og den kan såre noe grusomt. Jeg vil be Vannmennene om å være litt forsiktige med ordene, hvis ikke risikerer de å miste folk som de egentlig vil ha i livene sine. Særlig rundt fullmånen den 9. bør de være aktsomme.


I slutten av februar, fra den 16. går Merkur retrograd og vil mildne Vannmannens temperament litt.

Men, det vil også bli forsinkelser, misforståelser og mange irriterende situasjoner som kan oppstå. Forsøk å holde hodet kaldt. Er det noe Vannmenn kan, så er det nettopp det. :-)

Ceres er i tegnet ditt og det gir deg en interesse for hjemmet og familien utover det vanlige.

 

Fiskene, 20. februar – 20. mars

Neptun og Jupiter styrer Fiskenes tegn. Neptun er i Fiskenes tegn nå og styrker alle Fiskens kvaliteter, på godt og vondt. Fiskenes tegn har ord på seg for å være snille, svimete og litt hjelpeløse. Vel, de er ofte godhjertede mennesker, de er ofte litt svimete, men hjelpeløse? Nix og nei. :-) Fiskene har en tøffhet i seg som sjeldent kommer til overflaten, men gjett om de viser styrke når det behøves. Jeg har stor respekt for Fiskene når de viser frem sin tøffe side.


I februar slipper de å vise seg fra den tøffe siden. Februar blir en måned da Fiskene trenger å vise frem sin fleksible side. I siste halvdel av februar kommer omgivelsene til å fylles med følelses-bølger og Fiskene kommer til å jobbe som meklere, sosionomer og sjelesørgere denne måneden. Jeg håper de klarer å sette grenser slik at de ikke blir utbrent. Det er lov å tenke litt på seg selv også.

Februar vil bringe med seg mye følelser, men også mye glede.

Av Anita Skoglund