Asteroider - LILITH

Lilith

En planetoide (asteroide) er en dvergplanet.

Lillith er en planetoide som det er nesten umulig å få øye på, men 4. februar 1898, klarte Dr. Waltenmath å observere Lilith da den fløy over solskiva.

 

I følge legenden er Lilith Adams første kone.


Imidlertid nektet hun å underkaste seg mannen og hun lot vinger vokse frem slik at hun kunne flykte fra Adam. Flukten gjorde at Gud forkastet henne og skapte Eva.


Lilith blir tillagt mange onde egenskaper som: «Barnemorder, skjøge, demon og mørkets kvinne», men Lilith er også den kvinnen som nekter å underkaste seg mannen. Hun er fri og hun er sterk. Det er også den sårede kvinne, som ble forvist til mørket.


Lilith i astrologien er et usynlig himmellegeme som befinner seg tre ganger så langt fra jorden som Månen. Lilith kalles «Den mørke månen» og er litt forvist til mørket, men det er så absolutt verdt å ta en nærmere kikk på Lilith.


Lilith representerer en svært hemmelighetsfull side i en kvinnes horoskop - og i mannens horoskop representerer Lilith et litt ugreit punkt, som avslører hvor han har puttet sitt «mørke kvinnesyn».


Ofte forvirrede følelser som stammer fra forholdet til moren/omsorgspersonen i hans liv.


Liliths symboler er ugla og katten.


 


Lilith gjennom tegnene:


Væren:


Lilith i Væren er svært direkte når det gjelder sin seksualitet og kan nærmest oppfattes som «pushy». Hun går rett på sak og rødmer ikke.


I et negativt aspekt kan Lilith i Væren lett få raserianfall.


På sitt mest positive gir Lilith i Væren en frigjorthet og et pågangsmot av de sjeldne.


Menn med Lilith i Væren tiltrekkes av direkte kvinner og ender ofte opp med en temperamentsfull kvinne.


 


 

 Tyren:


Liliths innflytelse i Tyrens tegn gjør seg ofte gjeldene på det økonomiske plan. En medfødt frykt for fattigdom gjør at Lilith holder på sine eiendeler og gjerne tar for seg av andres.


Lilith i Tyren liker sex, men bruker gjerne sex som et virkemiddel for å nå målet. Den positive Lilith i Tyren gir en målbevissthet og en utholdenhet som det virkelig står respekt av.


Menn med Lilith i Tyren liker å bli dominert av en sterk kvinne og overlater ofte økonomien til å være partnerens ansvar.


 


Tvillingene:


I Tvillingenes tegn gir Lilith en kameleonaktig natur som ikke er lett å lese. Hun smiler og ler, men bak den tilsynelatende rolige overflaten lurer det en skarp kritiker, med en svært giftig tunge. Denne kvinnen er ofte en mester med ord.


Den positive Lilith i Tvillingene gir en fleksibilitet og en evne til å prate med alle. Snakketøyet er i orden og kommunikasjonen glir lett.


Menn med Lilith i Tvillingene liker sprudlende kvinner og tiltrekkes av «et godt lynne», men ender ofte opp med å erfare at blide kvinner ofte har en helt annen side også.


 Krepsen:


Lilith i Krepsens tegn kan være en kraftfull mor og en sann ressurs i sitt miljø. Den kan også fremstå som en beskytter og en aktivist for barn/familien.


I en negativ utgave kan Lilith lett henfalle til martyrrollen og/eller lide av psykosomatiske lidelser.


Menn med Lilith i Krepsen tiltrekkes av moderlige kvinner, men kan lett ende opp i en rolle som den ivaretagende partner selv.


 


Løven:


Når man har Lilith i Løvens tegn vil man gjerne bli lagt merke til. En harmonisk Lilith vil alltid finne en kraftfull måte å uttrykke seg på, uten å føle behov for å være et midtpunkt. Den disharmoniske Lilith er en selvrettferdig primadonna, krevende og uforsonlig.


Menn med Lilith i Løven liker en partner som tiltrekker seg oppmerksomhet og kan ende opp som «tjenere for dronningen».


 Jomfruen:


I Jomfruens tegn er Lilith ryddig, fokusert på helse og miljø. I negativ utgave vil Lilith være ekstremt kritisk og følelseskald.


Menn som har Lilith i Jomfruen blir tiltrukket av en ryddig natur og pene manerer, men kan like gjerne ende opp med en kritikksyk partner.


 Vekten:


Lilith i Vekten er i sin mørke utgave en meget sjalu og klengete partner, men i sin positive utgave er denne plasseringen opphav til rettferdighet behandling av kvinner, en uredd kvinnesaksforkjemper og en god lytter.


Menn som har Lilith i Vekten blir tiltrukket av engasjerte kvinner, men kan lett få en manipulerende, klengete og sjalu partner.


 Skorpionen:


Noen astrologer mener at Lilith er med – hersker over Skorpionens tegn og jeg heller til å tro det samme.


Lilith i Skorpionen er en meget sterk plassering. Man blir kraftfull og andre merker ens nærvær. Skorpionens tegn gjør Lilith vis og gjennomtrengende, man blir hypnotisk og eggende.


I en negativ utgave blir Lilith bitter, hatefull og hevngjerrig.


Menn med Lilith i Skorpionen blir tiltrukket av mystiske kvinner, men de kan like gjerne ende opp med kvinner som virkelig har mørke sider. Et stikkord for den mørke siden av Lilith er besettelse.


 Skytten:


Hun har mange hemmeligheter, kvinnen med Lilith i Skytten. Hemmelig filosofier og forbund tiltrekker henne. Kabbala er som en magnet på henne og det samme kan sies om andre okkulte filosofier. Denne Lilith – plasseringen gir en glad fasade og et vennlig vesen.  I en negativ utgave er denne Lilith – plasseringen gjennomsyret av en trang til å belære, av selvrettferdighet og fordømmelse.


Menn med Lilith i Skytten tiltrekkes gjerne av kunnskapsrike kvinner, men også av belærende kvinner.


 Steinbukken:


Lilith i Steinbukken viser aldri følelser lett og har en aura av utilnærmelighet rundt seg. Steinbukken higer etter resultater og vil holde en strømlinjet stil. I en ekstrem utgave vil Lilith i Steinbukken gi seg utslag i en sykelig trang for å kontrollere alt og alle.


Menn med Lilith i Steinbukken tiltrekkes av organiserte kvinner, men kan risikere å ende opp med en kontrollfrik.


 


Vannmannen:


Lilith i Vannmannen skjuler følelsene bak en eksentrisk oppførsel. Humøret skifter fort og er temmelig uforutsigbart. På sitt beste er Lilith i Vannmannen objektiv og samfunnsengasjert, på sitt verste er den humørsyk og krevende.


Menn med Lilith i Vannmannen tiltrekkes av engasjerte kvinner, men kan ende opp med en humørsyk kvinne.


 


Fiskene:


I Fiskenes tegn er Lilith innadvendt og distansert. Disse kvinnene skjuler sine følelser bak en drømmende maske. På sitt verste er de selvdestruktive, på sitt beste er de empatiske og forståelsesfulle. Lilith i Fiskene har alltid noe clairvoyant over seg.


Menn med Lilith i Fiskene tiltrekkes gjerne av kvinner som er drømmende og svermerisk i sitt vesen, men kan ende opp med en selvdestruktiv kvinne.