ASTROLOGI - Indre Planeter

"Astrology is just a finger pointing at reality."

-Steven Forrest-     

De Indre Planetene

        MERKUR - VENUS - MARS


 

Når astrologene snakker om de indre planetene snakker de om Sol, Måne, Merkur, Venus og Mars.

 

Solen er den identiteten man skaper. Månen viser ens følelsesregister, Merkur er «hodet», Venus er «hjertet» og Mars er planeten som gjør!

Samlet er dette deg i et lite nøtteskall. Det er litt viktig at du tar deg tid til å lære personligheten til disse planetene slik at du lettere vil forstå tegn og hus når alt dette skal pusles sammen.


Merkur styrer både Tvillingene og Jomfruen.

Merkur tenker, den analyserer, den samler inn informasjon, den filtrerer. Denne planeten beveger seg rundt for å få variasjoner. I Tvillingen er den sosial og pratsom. Den trenger kontakt med mennesker for å få dempet sin kunnskapstørst, i Jomfruen trekker den seg litt mer tilbake, der betrakter og analyserer den.


Venus styrer både Tyren og Vekten.

Venus i Tyren er en fysisk Venus som nyter livet og liker det komfortable. Tyrvenus liker å ha det litt luksuriøst og den liker fysiske ting som: myke tekstiler, mat, drikke, klær. Vektvenus liker å ha en partner og den liker ord. Vakre ord. Vektvenus er rett og slett en «psykisk» Venus. Venus' oppgave i ditt liv er å lære deg gleden av tosomhet, vennskap og nytelse. Askese ligger ikke for Venus. Grådig folk, gjerrige folk, folkeskyhet, frykt for å nyte – spisevegring o.l. - alt dette er tegn på en skadet Venus.


Mars styrer både Væren og Skorpionen.

Mars i Værutgaven er en Mars som står opp og starter noe – den har lett for å tenke på seg selv, men den er ikke egoist. Mars i Værvariant er en rakett som skyter fart så fort den har fått beskjed om å gjøre noe. Det kan gå litt fort i svingene, men den er velmenende. Mars i Væren har lett for å hisse seg opp. I Skorpionvarianten er Mars opptatt av å se bakenfor det som blir gjort. Den leter etter årsaken til at noe blir gjort. Dette er lettest å forstå når du leser hva Mars gjør i de forskjellige tegn.


Vi tar for oss Merkur – Venus – Mars i de ulike tegnene.

I Væren:


Merkur i Væren har en kjapp tankegang. Ofte er den så utålmodig at den knapt nok tar seg tid til å lese overskriftene, andre ganger leser den overskrifter, men så får det holde. Dette er ingen tålmodig Merkur. Den fullfører setninger for deg og den avbryter deg uten å se ut til å skamme seg over denne bråheten sin. Du er for treg for denne Merkurvarianten, ikke ta det personlig. :-) Det er mye humor i denne Merkurvarianten, så det er lett å le sammen med den. Litt røff humor har den, men absolutt en festlig Merkur.


Venus i Væren forelsker seg fort og blir lei av partneren fort. Derfor er det viktig at partneren til en Værvenus sørger for å være aktiv. Værvenus elsker aktiviteter. En fotballkamp? Ja takk! Opera? Nei, vet du hva... sitte stille så lenge? Høres ikke gøy ut. Dette er ikke den mest romantiske Venusvarianten, men den er livlig og den tar deg med på opplevelser. Kjappe middager er greit. Impulsivitet er også greit. Værvenus liker ikke planlegging – la det meste skje impulsivt.


Mars i Væren er i eget tegn og er forsterket. Her er Mars svært impulsiv med sine gjøremål og ofte er gjøremålene så dårlig planlagt at Værmars bør selv lære seg verdien av planlegging. Værmars er også impulsiv i sine krangler og kan blåse seg opp uten å sjekke fakta først. Sinnet blåser fort over, men det er ikke fritt for at Værmars pådrar seg uvenner fordi den er så tankeløs i utblåsningene. Best er denne Marsen når den står på med sine gjøremål. Det er greit om den utfører oppgavene sine alene og uten noen å dirigere rundt, det er også en svakhet hos Værmars; den har litt vel lett for å ta styringen uten å ha noen plan. Altså, ingen lett plassering å ha Mars i dette sterke tegnet, men til gjengjeld velsigner Mars dette tegnet med stor arbeidslyst, energi og pågangsmot.

I Tyren:


Merkur i Tyren er en utholdende planet. Har den først fått en plan, så gjør den sitt beste for å gjennomføre. Dette er positivt. Har Tyrmerkur først gjort seg opp en mening, så er det vanskelig for den å endre mening. Dette er en utholdende Merkur. Humoren er lun og gemyttet er stabilt. Merkur er en rastløs planet, men i Tyren er den temmelig avdempet i sin rastløshet.

 

Venus i Tyren er sterk i sitt eget tegn. Her er Venus opptatt av å skaffe seg muligheter til å ha et materielt bekymringsfritt liv. Venus i Tyren er svært opptatt av å ha det komfortabelt. I dette tegnet er hun sensuell. Mennesker med Tyrvenus har en svært sterk sensuell utstråling. Det som kan være en fare med Venus i dette tegnet er at den kan ofre kjærligheten for å skaffe seg trygghet. Den kan også bli ganske gretten dersom den ikke får litt luksus. Sterk Venus, varm og vennlig – men, den kan være litt krevende og mene at den har rett på et luksuriøst liv.

 

Mars i Tyren setter mye energi inn i arbeidet. Den er sterk og utholdende i arbeidet og den er en svært tålmodig Mars. Dette er en Mars som nøler med å gå inn i konflikter, men når den først går inn i en konflikt er den sta og utholdende. Årsaken til at den går inn i en konflikt dreier seg ofte om egne verdier – som en arvestrid, retten til å eie noe, samt at Mars føler den blir fratatt «rettigheter». Den liker ikke slankekurer - det fratar Tyrmars retten til å spise hva den vil. :-)

 

I Tvillingene:


Merkur i Tvillingene er sterk i sitt eget tegn. Her er det full fart, både i tanke, tale og bevegelse. Denne Merkurvarianten elsker bevege på seg og den forstår hvor viktig kommunikasjon virkelig er. Det er ikke slik at Tvillingmerkur må snakke hele tiden, men den liker å få med seg «ord». Den kan lytte på debatter, den kan se på TV, den kan sitte på kafeer og få med seg hva som rører seg i folks hoder – bare ved å lytte til andre eller innlede samtaler. Skaper ofte kontakt og er svært sosial.

 

Venus i Tvillingene trives når hun får bevege seg blant mennesker og få innlede samtaler. Dette er en Venus som lar seg sjarmere av ord og som liker å bli flørtet med. Den går heller ikke av veien for å flørte selv.

Kjærligheten til ord ligger naturlig i Tvillingvenus. Rastløsheten i dette tegnet gjør seg gjeldende, så mennesker med Tvillingvenus kan lett gå fra partner til partner og den stopper ikke opp før den er sikker på at den har funnet den rette. Kan oppfattes som litt overfladisk, men det er ikke rettferdig. Den er bare rastløs, lys og lett i gemyttet.

 

Mars i Tvillingene er en verbal fighter. Går den inn i en konflikt er den skarp i tungen og den kan virkelig såre med ord.

Men, Tvillingmars er ikke så veldig opptatt av å slåss, den liker bedre å bruke energien på å skape sosiale kontakter. Dette er en Mars som elsker å bevege seg blant folk. Den kan skape spontane fester og den knytter folk sammen. Tvillingmars burde ha et arbeid der den kan ha kontakt med mange mennesker og få være sosial på jobben.

 

I Krepsen:


Merkur i Krepsen er intuitiv og følsom. Hvis den føler på seg at noe er feil, så blir den engstelig og urolig. Den stoler mer på sine følelser enn på hva den ser og hører. Merkur i Krepsen er «moderlig» i tankegangen og den flytter stadig blikket for å se om den kan bidra med noe. Dette er Merkur som får med seg at du er lei deg og som tilbyr seg å trøste enda du ikke har sagt at du har problemer – den følte det på seg...

Humørsvingninger følger Krepsens tegn og Merkur i dette tegnet slipper ikke unna. Den skifter fort i humøret og den kan være ganske dramatisk når den stresser seg opp.

 

Venus i Krepsen kan virkelig rigge seg til og storkose seg i familiesammenkomster. Den liker å invitere til sammenkomster og den liker å samle familiemedlemmer rundt seg. Krepsens tegn er flinke til å lage mat og Krepsvenusen kan være imponerende hobbykokker. Barn er også et annet tema for dette Venustegnet. Med egne barn føler denne Venusvarianten seg komplett. De som har Venus i Krepsen burde enten få være hjemme og stelle for familien sin eller få jobbe med barn og familiesaker. Venus i Krepsen ser etter en make å danne familie med helt til den har funnet en. Virkelig en familiekjær planet når den er i dette tegnet.

 

Mars i Krepsen er humørsyk og variabel i sin innsats. Den kan jobbe som en helt eller den kan sløve rundt – og dette skiftet kan komme i løpet av et sekund. Stort sett er dette en vennlig Mars som ikke kan fordra konflikter, så den egger ikke opp til bråk med mindre den føler seg krenket. Men, når humørsvingningene setter inn kan den bli dramatisk, krevende og den kan furte for bagateller. Når humørpilen atter peker oppover er den blid som en lerke og koselig som bare det. Den legger mye følelser i arbeidet og den skaper gjerne familiefølelse blant sine kollegaer og sine nærmeste venner. Mars trives når alle kan være en stor, lykkelig familie. Mars i Krepsen kjemper gjerne et slag for familien.

I Løven:


Merkur i Løven er en Merkur som gjerne tenker store tanker og på grunn av dette bruker den store ord. Den leverer komplimenter til deg og den går heller ikke av veien for å gi seg selv komplimenter. Tankene er sjenerøse, den øser sitt Løveglitter like sjenerøst over deg som over seg selv. Rettferdig må man være, Mener Løvemerkur. Som med alle Løvevarianter er den litt selvsentrert, men som med alle andre Løvefaktorer tilgir vi den så gjerne. :-)

 

Venus i Løven er veldig Løve. Den har ufattelig god plass til seg selv i livet sitt, dermed kan det bli litt trangt i dette livet. Selvsentrert? Er det dette jeg mener? Ja! Men, igjen, vi tilgir lett Løvefaktorene deres selvsentrerte natur. Løvevenus er opptatt av å ta seg bra ut, dermed spanderer den ganske mye på seg selv. Når den er ferdig med å spandere på deg selv, så er det ikke mye igjen til deg... Men, den er raus med ord og komplimenter – det skal den ha. En viss sjarme har denne glitrende egoisten, men den er krevende hvis den får for frie tøyler. Det beste er at den har andre ydmyke planeter som skygger litt.

 

Mars i Løven er en planet som virkelig kan kjempe et slag og legge svært mye personlig energi inn i alt den gjør. Mars er veldig opptatt av å vise hva den kan – Løvemars er den som er mest opptatt av dette. Den står på og den venter at du skal gi den kompliment for hva den har gjort. Forteller du at den er flink og at den er snill og gir den velfortjente komplimenter kan du regne med at den stadig stiller opp for deg. Kritiserer du det den har gjort møter du enten et løvebrøl eller en kald skulder. Solen styrer denne planeten så en Løvemars vil alltid ha et sterkt behov for å markere seg slik at den kan hjelpe Sola å vokse. Sola i personens horoskop vil alltid knytte Mars til seg, så tegnet på Sola vil vise mye av hva Mars i Løven reagerer best og mest på. En Sol i Tvillingen vil legge ekstra verbal energi inn i Mars og den vil reagere med å skravle energisk og trives med det. Identiteten til vedkommende vil da bli svært verbal i sin styrke.

 

I Jomfruen:


Merkur i Jomfruen er også sterk i sitt eget tegn. Her er den mer tilbaketrukket og den er ikke like utadvent som Merkur i Tvillingene, men den følger like godt med – den analyserer intenst og den kritiserer med håp om forbedring. Merkur i Jomfruen er veldig tilstede i hverdagen. I hverdagen følger den med på alt som foregår og den ønsker å skape en så knirkefri hverdag som mulig, for både deg og meg. Den har en tendens til å bli litt skarp i kantene, men den mener det så vel. I en frustrert utgave er denne Merkurvarianten svært sutrende og bitter.

 

Venus i Jomfruen er totalt på bortebane. Det er som om Venus ikke helt forstår seg selv i dette tegnet. Venus skal være litt livsnyter og Venus skal like det vakre. Venus i Jomfruen er svært kritisk til det den oppfatter som vakkert. Du kan gi denne Venus'en en gave og få kritikk fordi gaven ikke holdt mål. Eller, du kan få et nedlatende blikk for påkledningen din. Det Venus i Jomfruen ikke liker, det får den påpekt på en eller annen måte og så kan folk bli sure. Altså, en litt vel kritisk utgave av Venus, men den elsker å ha orden og den er «sirlig». Det er best at andre planeter dominerer.

 

Mars i Jomfruen liker å vise at den er ryddig og organisert og at den er flink til å se detaljer. Den havner fort i konflikt fordi den har så lett for å kritisere det andre gjør, men så blir den fort tilgitt fordi den gjerne hjelper andre med deres gjøremål. Dette er en hjelpsom Mars og den er så organisert at det er godt å ha den som hjelper. Alle planeter i Jomfruen har en tendens til å bli bitre. Mars kan bli bitter og frustrert dersom det den gjør ikke blir verdsatt. Pågår «utakken» over lengre tid lukker den seg og jobber for seg selv. I konflikter har denne Marsvarianten en skarp tunge, men den er bedre som aktiv kritiker enn som «kamphane», stort sett trekker den seg unna i feider. Ikke av feighet, men av fornuft.

 

 

I Vekten:


Merkur i Vekten trives med vakre ord. Dette er en diplomat som har gitt Vektsolen et godt rykte. Merkur i Vekten er den Merkurvarianten som er den største diplomaten. Den forsøker å skape fred og den trives i harmoniske omgivelser. Dersom den opplever disharmonier i omgivelsene blir den selv disharmonisk og aggressiv. Pågår disharmonien over lang tid har den lett for å bli svært «nevrotisk» og kranglete. Alle planeter i Vekten har en fredelig og harmonisk side, samt en krigersk og nevrotisk side. En Vektmerkur er i utgangspunktet en ekte «darling», men den kan også være en nevrotisk kranglefant.

 

Venus i Vekten er svært sterk i sitt eget tegn. I Vektens tegn leter Venus etter muligheter til å forskjønne omgivelsene gjennom å etablere vennskap og tosomhet blant sjelene. Den anstrenger seg til det ytterste for at mennesker i dens omgivelse skal ha det hyggelig og den inviterer gjerne til sammenkomster. Selv er den litt vel hekta på romantikk, så den skape en følelse av romantikk bare for å føle litt romantikk – og så kan dette lede til misforståelse blant venner. Venner kan lett føle at de ble holdt for narr, rett og slett fordi de trodde at de betydde så mye mer for Vektvenus enn hva de faktisk gjorde. Sterk Venus, men litt vel romantisk og forvirrende.

 

Mars i Vekten kan ikke fordra konflikter og den strekker seg langt for å unngå en konflikt, men – også her må man huske på det nevrotiske som alltid ligger i Vekttegnets skyggeside. Mars i Vekten kan være en svært nevrotisk og aggressiv kranglefant. I utgangspunktet er denne Marsvarianten en av de virkelig fredelige, fredselskende og vennlige «krigerne». Den trives best når den får pusle i tosomhet. Den er en skikkelig lagspiller i gjøremålene og den bidrar veldig til teamet. Vektmars trives også veldig godt når den får jobbe med å forskjønne omgivelsene. Den liker å pusle i hjemmet og i hagen og på jobb og i vennekretsen. Vennlig, men i skyggen ligger det nevrotiske.

 

I Skorpionen:


Merkur i Skorpionen er den mest hemmelighetsfulle i Merkur-kompaniet. Det å holde på hemmeligheter er vanskelig for alle, men er det en planet som virkelig kan holde på hemmeligheter, så er det Skorpionmerkuren. Dette er en Merkur som trives som detektiv eller som radar. Som detektiv følger den med på alles gjøremål og ser om det er noe den bør legge ekstra godt merke til. Den har en egen radar på hva som foregår og den får med seg det meste. Som radar går den rundt og føler hva folk har på gang. Observant og betraktende er den. I den verste utgaven er den giftig, negativ og krevende.

 

Venus i Skorpionen er fremmed i dette tegnet. Er denne Venus'en harmonisk søker den bare å ha et givende liv med en partner hvor den foretrekker å leve litt lukket og distansert fra andre. Er den disharmonisk er den sjalu, utro og giftig. Den kan kreve absolutt lydighet av partner og nære venner, mens den selv er utro og stikkende. Den positive utgaven har en sterk lojalitet og vil ikke nøle med å dø både for partneren og de nære vennene. Den negative er rett og slett såpass vanskelig at den bør settes under administrasjon så fort den oppdages. Har du en Skorpionvenus og kjenner misunnelse og sjalusi, finn ut hvordan dette oppstår og rydd tankene. Det er lite som skal til for å få denne Venusvarianten inn på et positivt spor.

 

Mars i Skorpionen er mest lykkelig når den kan få jobbe i fred og få jobbe alene. Denne Marsvarianten er ikke så veldig opptatt av å ha lagspillere, den trives virkelig best som solo i arbeidet. Den følger med på alt som foregår på arbeidsplassen og den kan fort hisse seg opp over at ikke andre er like observant som den selv. «Du får ikke med deg så mye, du!», knurrer Skorpionmars på jobben eller til partneren og blir riktig så gretten.

Skorpionmars har blikk som en ørn og den har hukommelse som en elefant. Dette er en knallhard kriger. Den hisser seg ikke lett opp, men når den først har blitt opphisset er den langsint og iskald. En krangel huskes og den huskes lenge. Har du behandlet denne Marsvarianten dårlig vil du – før eller senere – få gjengjelde dersom den ikke fryser deg ut. Hevngjerrig, det er den. Men, denne Marsvarianten trives, som sagt, når den får være i fred, pusle med sitt og følge med på ditt. Sterk Mars, den er i sitt eget tegn. Følelsene er sterke og lojalitet er noe den liker å ha som sitt varemerke.

 

 

I Skytten:


Merkur  i Skytten er litt ute på glattisen. Her er Merkur på bortebane. Meningen med Merkur er at den skal befatte seg med «de nære ting», mens Skyttetegnet ser bortover og over horisonten. I dette tegnet blir Merkur ofte så opptatt av hva som foregår langt borte at den blir for rastløs til å hefte seg med de nære ting. Merkur i Skytten er sosial og den er engasjert i det meste, men som regel er den mer opptatt av sak enn av personer i nærmiljøet. Her kan man godt finne fedrene som er så opptatt av å kjempe om barns rettigheter at de glemmer å ta seg av egne barn. Med Merkur er det alltid fare for en fanatisme, i Skyttens tegn kan Merkur bli en religiøs fundamentalist.

 

Venus i Skytten er en Venus som faller for kunnskap eller det eksotiske, gjerne en kombinasjon. En eksotisk, kunnskapsrik partner er drømmepartneren for en Skyttevenus. Det er heller ikke fritt for at Venus foretrekker eksotiske eller kunnskapsrike venner. Dette er en energisk Venus som helst ikke slår seg til ro for tidlig. Ekteskap settes ikke høyt oppe på listen. Venus har god tid på dette feltet. Den tar heller ikke en skilsmisse så tungt, noe som ofte kommer hvis den gifter seg i for unge år eller med en partner som likevel ikke holder mål.

 

Mars i Skytten liker å reise. Når den først utfolder energi, så liker den å bevege på seg. Dette er en Mars som kan sitte mange timer i bilen eller på flyet. I arbeidssammenheng er den ofte så rastløs at den må bevege seg der også. I konflikter har Skyttemars lett for å overdrive. Den fyres lett opp og den kan bli for hissig. Den som har Skyttemars bør virkelig lære seg å tenke før den tenner. Stort sett er ikke dette et problem, det er en Mars som trives best når den får bevege seg i frihet og den er ofte for travel til å gå inn i konflikter.

 

 

I Steinbukken:


Merkur i Steinbukken er en Merkur som tenker strukturert og som gjerne vil gjennomføre de planene den starter i tankene. Steinbukken er strukturert og Merkur blir disiplinert i dette tegnet. Frykt er Steinbukkens skygge, så Merkur kan lett rammes av prestasjonsangst i dette tegnet. Mange med Steinbukkmerkur avventer utviklingen før de innvier deg i sine tanker og gjøremål. Steinbukkmerkur kan påbegynne et prosjekt, men ikke informere eller inkludere deg før den vet at dette går bra. Når du inkluderes vil den gjerne vite at du er fornøyd med det den tenker eller gjør. I mer modne år er denne Merkuren selvsikker og den kan ofte varte opp med mye visdom.

 

Venus i Steinbukken er temmelig gammeldags. I dette tegnet forstår hun ikke fri sex og partnerbytte. Når hun hører om dette rister hun på hodet og mener folk er gale. Steinbukkvenus trives i ekteskapet og i trygge rammer. Hun velger en partner som er moden, reflektert og ambisiøs. En slabbedask er ingenting for den ærverdige Steinbukkvenusen. Venus i dette tegnet liker kvalitet på både venner, partner og livet. Litt reservert er denne Venusvarianten, men den er stødig i alle relasjoner og du kan stole på at den er ved din side når du trenger den.

 

Mars i Steinbukken utfører kvalitetsarbeid. Den liker å bli forbundet med målbevissthet og med struktur. Det er ikke slik at den automatisk får det til, men den forsøker virkelig å utføre et strukturert kvalitetsarbeid. Viljen er god og da pleier ofte evnen å utvikle seg over tid. I konflikter er dette en avventende Mars. Den liker ikke krangling så den forsøker å styre unna. Når den først hisser seg opp er den både kald og målbevisst og den taper sjelden en konflikt.

Mange med Steinbukkmars sliter med lav energi. Saturn, planeten som styrer, kan virke hemmende på dette tegnet. Da er det en konflikt mellom Saturns ønske om struktur og disiplin og Mars' energiutfoldelse. Ofte holder det med å skynde seg langsomt til energiblokkeringer løses opp.

De som har Mars i Steinbukken bør holde et godt øye med energinivået sitt og justere dette så fort de merker litt vel store variasjoner.

 

I Vannmannen:


Merkur i Vannmannens tegn er en sterk plassering. I Vannmannens tegn tenker Merkur stadig fremtid.

Den vet fremtiden begynner her og nå, så tankene farer mellom nå og fremtid – mens fortiden lett blir litt vag. Plutselig får den en ide og plutselig legger den en plan og plutselig forkastes både planer og ideer. Vannmannmerkur liker best å tenke og overlate til andre å fullføre. Vannmannmerkur er slett ikke flink til å følge opp sine ideer, den liker best å lage disse, så får det være opp til andre å gjennomføre eller videreformidle. Vannmannen er et fast tegn så den kan godt låse seg på en mening. Har den låste meninger er den vanskelig å rikke. Ikke gå i en diskusjon med den da, bare påpek hva du mener er feil med tanken/teorien og overlat til Vannmannen selv å endre dette. Sta, men villig til å korrigere seg dersom den hører gode argumenter.

 

Venus i Vannmannen er en Venus med sansen for det originale, med sansen for det sjokkerende. Dette er en Venus som ikke går av veien for å velge seg partnere kun for å sjokkere etablerte familiemedlemmer. Venus i Vannmannen svermer også for uvanlige venner, så i denne kretsen kan man treffe på mange som kan gi en bakoversveis. Venus i Vannmannen kan gå inn i et parforhold og den kan etablere nære vennskap – for plutselig å avbryte forholdet. Den kan også trekke til seg partnere og venner som plutselig avslutter forholdet. Det er ikke lett å forutsi noe rundt en Vannmannvenus, men det er jo nettopp dette den legger opp til, - vær uforutsigbar.

 

Mars i Vannmannen er like uforutsigbar som alle planeter i Vannmannen er. Dette er en Mars som virkelig kan ta i et tak eller den kan virkelig la være. Vannmannmars deltar ikke i mer enn det som føles riktig og den gir blaffen i hva andre mener om akkurat dette. Det er mye energi i denne Marsvarianten, så det er er ikke fritt for at den kan skape mye psykisk stress dersom stresset ikke får dampe ut. Vannmannmars bør absolutt ha en eller annen form for fysisk utfoldelse slik at den ikke koker over. Kjeder den seg har den lett for å starte krangler bare for å få noe til å skje. Dette er en god lagspiller, så den bør befatte seg med gruppearbeid, men der må den passe på at den ikke overkjører andre.

 

 

I Fiskene:


Merkur i Fiskene er veldig fremmed i sitt miljø. Den løfter gjerne blikket så høyt at den ikke får med seg bakken og den har så lett for å sveve seg bort i dagdrømming og fantasier. En av de feltene Merkur skal være god på, det er å være praktisk og tenke logisk, i Fiskenes tegn sliter den med både logisk og praktisk tenkning. Den vil ikke se ting slik de er, den vil helst farge verden rosa, rød og gyllen. Men, har den en god plassering slik at den får føttene på jorden, så kan denne Merkurvarianten virkelig spre empati via tanke og tale.

 

Venus i Fiskene er en elskelig Venus som var den aller første til å komme på at menneskene også kunne skape mye vakkert, rett og slett fordi også de hadde det guddommelige i seg selv. Venus i Fiskene ser det guddommelige i mennesker og Venus i Fiskene vil ikke gjøre noen noe vondt, dersom den ikke blir veldig provosert. Mest av alt elsker den det romantiske og den gjør sitt aller beste for å få folk til å forstå at en hverdag uten romantikk er rett og slett tragisk. Romantikken skal være magisk og ikke fylt av begjær, mener Venus i Fiskene. I dette tegnet er Venus opphøyet og svært sterk.

 

Mars i Fiskene er en Mars som er best når den får jobbe for andre eller for en idealistisk organisasjon.

Dette er også en Mars som liker å være kreativ, skape kunst i ulike former og den kan finne seg godt til rette når den jobber på diverse institusjoner. Den har empati nok til å jobbe der mennesker oppholder seg fordi de enten er for syke til å være ute i det «fri» eller de er fratatt muligheten til å bevege seg fritt av andre grunner – fengsel osv. Mars i Fiskene har tro på det edle i menneskeheten og den jobber flittig for å formidle dette. Skyggesiden til Fiskene er eskapismen, så det er alltid en fare for at Mars i dette tegnet flykter vekk fra realitetene og havner selv på en institusjon eller i en russituasjon den har vansker med å komme seg ut av. Alle kan bli hektet på rus, men visse faktorer er sterkere enn andre. Mars i Fiskene er et faresignal og alle som har Mars i dette tegnet bør være klar over dette.