ASTROLOGI - Måne og Ascendant

"Det er månen, sier jeg tyst og lidenskapelig, det er månen!"

- Knut Hamsun -

 

      Månen & Ascendanten...

 


Månen er den andre faktoren som er med på å danne skjelettet i et horoskop. Månen styrer våre følelser og vårt «innerste vesen». Man blir veldig fort kjent med et menneskes Ascendant. Den møter deg i døren og den kan du ikke gå glipp av. Har vedkommende god kontakt med Sola vil du fort bli litt blendet av Sola, men Månen – nei, den ligger gjemt bak Ascendanten og den overstråles ofte av Sola, men den er der. Månen er definitivt der! Månen er som en «mamma». Den ligger der, den har alle myke følelser inne i seg, den viser hvordan man gir omsorg, den viser hva vedkommende trenger for å føle seg trygg, den viser forhold til kvinner og ens mor. Hjemmets miljø er også sterkt påvirket av Månen.

 

Ascendanten, på sin side, utstråler en energi som personen liker å ha rundt seg. Ascendanten er virkelig en aura som sender ut sterke signaler om hva personen selv mener den kan bidra med. På mange måter kan vi si at Ascendanten er som et visittkort som leveres ut, men man kan også si at den er en veiledende faktor. Man opplever fort hvor mye Ascendanten gir av seg selv til omgivelsene. Det at en del mennesker kaller Ascendanten for en maske forbauser meg, jeg selv opplever Ascendanten som alt annet enn en maske. Samtidig ser jeg også klart hvor lett man kan forvirres av en Ascendant. Et menneske med en gnistrende og sterk Ascendant kan godt ha en svak plassering av Sola, slik at man føler vedkommende «rumler som ei tom tønne».

NB! Planeten som styrer Ascendanttegnet er planeten som styres ens fødselshoroskop. Denne planeten er en av de faktoren astrologen studerer inngående og legger stor vekt på.

 

Vel, Sol + Måne + Ascendant = Skjelettet i horoskopet!

 

Vi tar fatt på månetegn og ascendanttegn.

Månen i Værens tegn:

 

I barneårene er Værmånen vilter og krevende, noe som gjerne medfører at foreldrene blir hissige på denne «spetakkel – Månen» og senere kan Værmånen mene at den vokste opp i svært så hissige omgivelser. Det kan være svært krevende å være foreldre til en liten Værmåne. Værmånen vil alltid være impulsiv med sine følelser. Den ler lett, den eksploderer lett, den hisser seg fort opp, den roer seg fort ned. Litt vel impulsiv i reaksjonsmønsteret, men den er også enkel – den er det den er. Den sitter ikke og analyserer følelser, den handler på impulser. Denne Månen trives best når det ikke blir for mye snakke om følelser. Den trives når man synger ut. Snakk rett ut med denne Månen og den trives. Gi den impulsiv kjeft, gi den komplimenter, vær entusiastisk og denne Månen danser med.

Dette er ikke en Måne som skal sies å være den mest omfavnende, trøstende og medfølende i kriser – men, den får deg opp på bena med latter, engasjement og energi.

 

 

 

Værascendanten styres av Mars.

 

Værascendanten vibrerer ut at den er energisk og at den er svært entusiastisk. Den sjefer lett og den liker å ha folk rundt seg den kan bestemme over. For en Værascendant føles det så naturlig å ta ledelsen og delegere oppgaver til andre. Noen må ha denne jobben også, ikke sant? Ved siden av energi og sjefing utstråler Værascendanten en «gutteaktig» sjarme. Jenter med Værascendant er småbarske og de kan gjerne ha capsen bak – frem. :-) Denne Ascendanten er litt klønete og litt vel kjapp i bevegelsene. Det er ikke sjelden man tenker «snublefot» om folk med denne Ascendanten. Jeg tviler på at det finnes mange, om noen, ballettdansere med Værascendant. Det å ha Mars som en ledende planet gjennom et liv gir et liv med mye rastløshet og en del stress. Man kommer lett opp i situasjoner der man forstår at man burde tenkt grundigere før man kastet seg ut i eventyret. Man kan fort angre på de lite gjennomtenkte valgene. Mars/Værascendanten gir likevel pågangsmot til å starte på nytt igjen og stresse videre. Etterhvert som årene går lærer forhåpentligvis denne Ascendanten at det skader ikke å tenke litt før man handler eller blåser ut. Det er nemlig også et av problemene til Værascendanten, den blåser ut før den har hørt alle fakta. Dette er en sosial Ascendant som lett kommer i kontakt med folk. Litt brå, svært impulsiv, klønete, sjarmerende og sosial, slik kan man beskrive Værascendanten.

 

Månen i Tyrens tegn:

 

I barneårene er dette en vidunderlig Måne å være forelder til. Så lenge den får mat er den stort sett fornøyd. Får den fred og ro, så blomstrer den og viser seg fra sin beste side og er riktig så elskelig. Tyrmånen trives i fredelige omgivelser. Bråkes det for mye trekker den seg unna. Er det ikke mulig å trekke seg unna bretter den opp armene og går til «krig». Denne Månen er sta og utholdende. Det tar lang tid å krenke den, men lykkes du tilgir den sjelden og kun etter lang, lang tid. Har Tyrmånen først bestemt seg for å ta inn noen i sitt følelsesliv er den utholdende, trofast, pålitelig og tålmodig. Derfor er den forsiktig med hvem den tar inn i «Det Aller Helligste». De Tyrmånen omfavner vil merke at Tyrmånen er tålmodig når den lytter, den er raus med mat og det materielle, den vil gjerne sikre sine kjære på både den materielle fronten og trygghetsfronten. Når folk har det vanskelig er Tyrmånen en tålmodig lytter (og den serverer mat, slik at du kan trøstespise). Du merker det når denne Månen ikke lenger er rundt deg.

 

 

Tyrascendanten blir styrt av Venus.

 

Tyrascendanten utstråler at den er sterk, majestetisk, sensuell og fredelig. Denne Ascendanten beveger seg langsomt og den ser ut til å ha all verden av tid. For en med Tyrascendant er det viktig å ta seg bra ut. (Den er litt over gjennomsnittet opptatt av utseendet sitt) Det er ikke moten som opptar en Tyrascendant, den bryr seg ikke om mote! Nei, Tyrascendanten vil ha kvalitetsklær, den vil ha bekvemme klær som den kler svært godt og den vil dufte godt. Tyrascendanten kan legge svært mye penger i utseendet sitt og den bruker mye tid på å finne kvalitet, gjerne til en rimelig penge, men blir det dyrt, så blir det dyrt. Den knusler ikke på seg selv. Denne Ascendanten utstråler stor styrke og avslappet energi i arbeidet. Man får automatisk tillit til at denne Ascendanten utfører alle oppgaver man pålegger den. Det er liksom noe ved denne Ascendanten som gjør at man får full tillit til den. Dette er en tiltrekkende Ascendant og det er ikke fritt for at mange Tyrascendanter manipulerer folk litt med sitt utseende. Det er ikke vanskelig for et utspekulert menneske med denne Ascendanten å tvinne folk rundt lillefingeren. Tyrascendanten kan lett få en maktposisjon dersom den er ute etter det. En imponerende Ascendant man lett legger merke til og tiltrekkes av. Både menn og kvinner med denne Ascendanten bruker å ha en høyde og "tyngde" som er over gjennomsnittet. Det er svært sjelden noen med denne Ascendanten er kortvokste.

Månen i Tvillingenes tegn:

 

Når man er forelder til en Tvillingmåne vil man være forelder til en liten skravlekopp. Tvillingmånen liker å skravle og den begynner tidlig med skravlingen. For å føle seg trygg trenger denne Månen kommunikasjon. Hvis man ikke kommuniserer med ord, så må man kommunisere med blikk eller kroppsspråk. Tvillingmånen trenger ikke å utveksle ord, men den trenger pc eller annen mulighet for kommunikasjon – TV er også en mulighet. Tvillingmånen liker ofte å ha litt lyder i hjemmet og lar ofte radioen stå på. Denne Månen snakker gjerne om dine følelser og sine følelser. Den engasjerer seg ikke dypt i dine problemer, den er for rastløs til det, men den er flink til å komme med gode råd og nye vinklinger på dine problemer... før den farer videre i tankelivet. Tvillingmånen kommuniserer lett med både kvinner og menn. Tvillingmånen er sosial og den trives når den har samtalepartnere. Tryggheten ligger, som sagt, i kommunikasjonen. Noe folk med Tvillingmåne bør være klar over er at de kan være så verbalt sårende at de pådrar seg fiender fordi de ikke tenker over hvor hardt de sårer andre når Tvillingmånen koker opp. Stort sett er dette en munter Måne og den både skaper, bidrar og trives med munterheten.

 

 


Tvillingascendanten blir styrt av Merkur.

 

Merkur er en rastløs planet og det er en vitebegjærlig planet. Dette merker man på Tvillingascendanten som er både rastløs og sosial. Tvillingascendanten liker å besøke kafeer og den liker å ha et stort nettverk av venner og bekjente. Spørsmål stilles, informasjon hentes inn og Tvillingascendanten filtrerer informasjonen. Noe av informasjonen sendes til Soltegnet, men det meste havner nok i arkivet eller papirkurven. Det er ikke sladder som appellerer til denne Ascendanten, den er ute etter å få tilfredsstilt sin nysgjerrighet og den er ute etter å bygge ut sitt nettverk. Ascendanten er nysgjerrig på hva andre tenker om en sak, hva andre har opplevd i løpet av livet og hva slags erfaringer de har høstet. Typisk for denne Ascendanten er: Soltegnet vil ha en ny barnehage på en tomt... Ascendanten går ut og hører hva folk mener om å få en barnehage akkurat der og hva slags bygg de kunne tenke seg... Plutselig har Tvillingascendanten knyttet nok folk sammen til en dugnad og – vips – så blir folk kjent og barnehagen bygges delvis på dugnad. Entusiasmen i Ascendanten er smittende når den er ute etter å engasjere folk. Denne Ascendanten kan også beskrives som en «påvirkningsagent». Den mangler ikke «hoff»når den setter i gang. Noen mener det er lett å komme i kontakt med denne Ascendanten, men den er ikke like lett å komme innpå. Vel, det er aldri lett å komme innpå noen Tvillingfaktor, enten det er Tvillingtegnet som er på Ascendant, Måne eller en annen planet. Det er ikke det at dette tegnet har så mange hemmeligheter, men dette tegnet har mange fasetter og du oppdager stadig nye sider som du tidligere ikke har fått med deg, på godt og vondt. Sosial, det er i alle fall denne Ascendanten og du slipper å frykte at samtalen skal gå i stå.

Månen i Krepsens tegn:

 

Her er Månen i sitt sterkeste tegn. De som er foreldre til et barn med Krepsemåne vil fort merke hvor mye følelser det er i dette barnet. Det renner over av følelser der Krepsemånen er er og det er ikke rent lite dramatikk involvert i en Krepsemånes følelsesliv. Imidlertid er dette et mer lukket tegn enn man får med seg. Det finnes Krepsemåner som ikke blåser følelsene utover, men stenger disse inne i seg. Følelsene er der, men de kommer ikke ut – da blir Krepsemånen ubalansert og psykiske lidelser truer denne Månen. Når denne Månen får være sammen med familie og de helt nære vennene trives denne Månen og føler seg trygg. Denne Månen har lett for å klamre seg til både moren og ektefellen, etterhvert klamrer den seg lett til barna. Det er lite som skal til før denne Månen stresser seg opp, derfor er det viktig at den beveger seg i fredelige omgivelser. Krepsemånen gir mye omsorg eller den krever mye omsorg. Den kan være en super «mamma» eller «det evige barn». Dere som har Krepsmåne og tilhører «det evige barn» bør tenke på å vokse opp. Livet er for kort til å la den evige barndom styre ens liv.

 

 

Krepseascendanten blir styrt av Månen.

 

Den personen som har en Krepseascendant legger sin sjel i "å vibbe" ut at man er en omsorgsfull person. Det er omsorg denne personen beundrer mest og det er dette den vil tilføre verden. Om det lykkes kommer an på forståelsen av begrepet omsorg. Hittil har jeg ikke møtt noen med denne Ascendanten som ikke har lykkes i å spre omsorg rundt seg. Krepseascendanten har virkelig en aura av omsorg. Nå er det ingen som må tro at dette er en dørmatte. Krepser har klør, det gjelder også for Krepseascendanten! Irriterer man denne Ascendanten, så begynner man fort å lure på om astrologer har forvekslet Kreps og Klypdyr. Det er styrke i krepse-klør. Noe som virkelig kan irritere omgivelsene med denne Ascendanten er at den kan fort tro at den oppnår mer med å sutre eller furte enn med saklig samtale. Da er denne Ascendanten svært usjarmerende og kun irriterende. (Men, jeg sier ikke at furting eller sutring ikke fører frem – jeg har sett at det har fungert) :-) Når ens liv blir styrt av Månen, som Krepseascendanten blir, så går følelsene opp og ned. Man kjenner hele tiden at det er flo og fjære i følelsesregisteret. Det man ble så oppstemt av i går, det fungerer ikke i dag. Slitsomt, både for Ascendant og omgivelser. Man kan ikke si at det er humørsjuke, det er mer variasjoner i følelsenes energi.

Tegnet på Månen viser hvor denne Ascendanten er på topp.

 

Månen i Løven:

 

Det barnet som har Månen plassert i Løven vil kreve å bli sett. Løvemånebarnet er ikke et vanskelig barn, men det finner seg ikke i å bli ignorert når det «opptrer». Barn med Løvemåne liker å opptre, hele verden er en scene når de er i akkurat det hjørnet. I voksen alder er Løvemånen en vennlig Måne, men det har litt sans for drama, så den kan ta av litt når den klager og den kan, av og til, bli litt overveldende med følelsene sine. Følelser flammer veldig opp i en Løvemåne. Dette er et ildtegn og man merker at flammene kan bli litt vel høye. Imidlertid er denne Månen – stort sett – rolig og behersket. Den legger sin sjel i å være fredelig. Løvemånen trives best når den får ha selskap. Tryggheten finner den i å ha en flokk, enten flokken er en familie eller en venneflokk. Denne Månen er svært sosial og blomstrer når den befinner seg i et fellesskap. Løvemånens behov for dramatikk blomstrer opp dersom den blir ignorert eller noen tar den for gitt. Mødre med Løvemåne kan virkelig kunsten å fortelle hvor mye de må slite for mann og barn, men utakk er nesten alt denne månen får... Løvemånen hos mannen er heller ikke ukjent med å klage over hvor mye den har å gjøre.

 

 

Løveascendanten blir styrt av Solen.

 

Dette er en sterk Ascendant, den spiller på lag med Solen og det er lite som kan dempe Sol/Ascendant. Månen kan lett bli overkjørt, så alt er ikke bare enkelt med denne Ascendanten. Tegnet Solen står i blir grundig presentert og Løvefaktoren er høy. (Solen er Løvens planet) Den som har denne Ascendanten trives med å ha en sterk presentasjon og vil gjerne markedsføre seg som et sterkt, uavhengig og handlekraftig menneske. Noen med Løveascendant er så syke etter oppmerksomhet at man føler man har med et bortskjemt barn å gjøre. Heldigvis, dette gjelder ikke mange. Stort sett er denne Ascendanten majestetisk, den har en imponerende presentasjon og den er lett å både beundre og la seg imponere av. Den som har Løveascendant må ikke glemme Månen sin. De må la Månen få vise seg av og til, ellers kan folk oppfatte denne Ascendanten som en papegøye med fargerik fjærprakt, men lite annet. En slik oppfattelse ville ha fornærmet denne majestetiske Ascendanten. Liker å bli sett – rett og slett.

 

Månen i Jomfruen:

 

Barn med Jomfrumåne er fredelige skapninger, men de kan hisse seg veldig opp dersom maten ikke smaker slik de hadde tenkt eller at klærne klør. Barnet med Jomfrumåne kan ikke fordra å ha det ukomfortabelt. Jomfrumånen har ikke så stort behov for dramatikk, med mindre den er plassert i «et dramatisk hus». De fleste mennesker med Jomfrumåne analyserer følelser, de tenker følelser og det er sjelden de blåser ut med hva de føler. Hvis en Jomfrumåne skal føle seg trygg må den vite hva den har å forholde seg til. Den kan ikke fordra dramatiske følelsesutbrudd, så om den opplever for mye av dette trekker den seg vekk og avslutter forbindelsen til det dramatiske mennesket. Derfor er det viktig å huske på at den som gir seg inn i en forbindelse med Jomfrumånen forstår at det beste er å sette seg ned og snakke om «det». Denne analytiske Månen får med seg det meste av detaljer. Liker den ikke det den ser og føler så uttrykker den misnøye. Jomfrumånen kan være svært så kritisk og den kan være svært sårende i sine kommentarer. Kort beskrevet: «ryddige følelser og skarp tunge».

 

 

Jomfruascendanten blir styrt av Merkur.

 

Tvillingene og Jomfruen blir begge styrt av Merkur. Mens Tvillingenes tegn er rastløs og sosialt er dette tegnet mer reservert og dempet. Det første man legger merke til med denne Ascendanten er at den ser velstelt og skikkelig ut. Det neste man legger merke til, det er at vedkommende liker å signalisere ut at hun/han er et ordensmenneske og «tull» aksepteres ikke. Den er litt streng, denne Ascendanten – men, når man kommer nærmere inn på den, så finner man en lun humor og en varme i auraen. Dette er en velmenende Ascendant og den vil alle så vel. Man kan bli kritisert, men denne Ascendanten vil ikke frata deg selvbildet eller selvtilliten, den vil bare at du skal oppføre deg på en måte som gjør at ingen andre skal få grunn til å kritisere deg. Jomfruascendanten oppdrar deg, med kjærlig hånd. Den oppdrar seg selv også, så den lytter til all kritikk, selv når den later som om den ikke gjør det. Der Tvillingascendanten stiller spørsmål, der betrakter og lytter Jomfruascendanten. Den er nemlig mer opptatt av å samle inn informasjon uten å stille for mange spørsmål. Jomfruascendanten er relativt sosial. Den har sjelden et like stort kontaktnett som Tvillingascendanten, Jomfruascendanten liker kvalitet og den filtrerer folk grundig før den tar kontakt. Kritisk Ascendant, men veldig velmenende.

 

Månen i Vekten:

 

Vektmånebarnet har et stort behov for harmoniske omgivelser. Fravær av harmoni gjør dette barnet krigersk eller nervøst. Får dette barnet vokse opp i harmoni er det sjelden dette barnet krever mye av omgivelsene. I barneårene som i voksen alder trives denne månen best i tosomheten. Flokker oppfattes som slitsomme rett og slett fordi Vektmånen ikke liker for mye støy rundt seg. Vektmånen kjenner seg trygg når omgivelsene er fredelige, balanserte og vennlige. Kan denne månen få selskap av en sjelevenn er den lykkelig. Problemet med denne månen er at den lett kan bli nervøs og/eller krigersk. Det skal lite til før den kommer i ubalanse og da er denne månen alt annet enn enkel. Den nervøse Vektmånen er sutrende og krevende, den krigerske knurrer og reiser nakkehår for den minste bagatell. Den som har Vektmåne anbefaler jeg å styre unna ubalanserte mennesker, den som omgåes med en Vektmåne bør vite om svakhetene til denne månen slik at man bidrar maksimalt til å vedlikeholde Vektens harmonibehov. Vi har alle godt av harmoni, så det å hjelpe en Vektmåne til balanse, det er å hjelpe seg selv. :-)

 

 

Vektascendanten blir styrt av Venus.

 

Av alle Ascendanttegn er det Vektascendanten som er på topp (antall) i Skandinavia. Det som kjennetegner Vektascendanten er at den er veldig opptatt av å signalisere ut at vennskap, diplomati og fred. Det er dette Vektascendanten vil bidra med til verden og det er dette den vil ha tilbake. Folk med Vektascendant er svært behagelige når omgivelsene er fredelige og de slipper konflikter. Når det blåser opp til uvær er det to typer Vektascendanter: 1) Den som forsøker å megle frem fred og som trekker seg dersom det ikke nytter med fredsforhandlinger. 2) Og – den som blir rasende og gjengjelder før det er noe å gjengjelde.

Tyrens tegn styres også av Venus. Tyrens tegn legger mye vekt på det fysiske i livet. Vekten er mer oppmerksom på det vakre i det verbale. Vektascendanten liker å presentere seg med «fagre ord». Den gir gjerne komplimenter, den smiler blidt og den «elsker å elske». Den er ofte litt beskjeden og den vil ikke være til bry. Alt dette gjør at det er så lett å like og det er så lett å sette pris på denne Ascendanten. Man må bare ikke glemme at det søte man ser, det er en Vektascendant i harmoni, mens en Vektascendant i ubalanse kan bli svært så aggressiv.

Denne Ascendanten har virkelig en vakker solside og – ofte – en litt tøff skyggeside.

 

Månen i Skorpionen:

 

Barn med Skorpionmåne er ofte hemmelighetsfulle og reserverte, men de kan også være «fulle av smerte», skrike høyt og kreve konstant oppmerksomhet. Denne Månen har sterke følelser som den enten uttrykker litt vel ofte eller aldri. For å føle seg trygg trenger denne Månen å ha kontroll over det som skjer rundt den. Ofte kontrollerer den menneskene rundt seg, ikke for å misbruke dem, men for å føle seg trygg. Skorpionmånen er den mest intuitive av alle Månetegnene. Når denne månen føler noe på seg er det sjelden den tar feil. Denne Månen har virkelig en egen radar hva andres tanker og følelser angår. Det er likevel en fordel dersom denne Månen kan huske at det er menneskelig å feile og at denne månen også kan ta feil. Skorpionmånen liker at det er litt «action» rundt den, enten den bare betrakter eller den er midt i bølgene – derfor har den lett for å piske om stemningen når den kjeder seg. Sterke følelser preger denne Månen. Den elsker og den hater med samme intensitet. Den liker og den misliker, med samme styrke. Lojaliteten er medfødt. Intens måne, litt skummel og veldig fascinerende.

 

 

 

Skorpionascendanten blir styrt av Mars.

 

Jeg vet at de litt erfarne innen astrologi nå vil reagere og si at Pluto styrer Skorpionens tegn. Jeg er enig i det, men Mars er «medstyrer» og min erfaring er at folk som har Skorpionascendant er mer påvirket av Mars hva Ascendanten angår enn av Pluto – og jeg forholder meg til min erfaring. Imidlertid ser jeg alltid på huset der Pluto er plassert for å se personens livsbane.

Ja, dette ble en litt lang innledning, men vi er – tross alt – i gang med det kompliserte Skorpiontegnet, så det er kanskje ikke så rart at det blir litt «komplisert» innledning? :-)

De som har Skorpionascendant, de elsker å vibrere ut: Mystikk, styrke og foredling! Skorpiontegnet er komplisert og det er mystisk og det er aldri lett å lese. Det er ikke mennesker med Skorpionascendant heller. De er vanskelig å lese, dermed kan det være duket for misforståelser, som igjen kan føre til konfrontasjoner, som igjen har gitt Skorpionascendanten rykte om å være vanskelig. Skorpionascendanten selv mener den er svært så enkel...

Det Skorpiontegnet setter pris på, det er lojalitet. Denne Ascendanten er veldig lojal. Den er fast i følelsene. Liker den deg, så dør den for deg. Liker den deg ikke, hold avstand, så slipper du å bli spiddet til døde av blikket den sender deg. Denne Ascendanten får med seg absolutt alt. Røntgen-synet er på plass. Den kan utstråle varme og den kan utstråle kulde. Du merker på temperaturen hva den mener om deg.

 

Månen i Skytten:

 

Skyttemånebarna trives ikke i lekegrind og de trives ikke med begrensninger. De vil helst ut i verden så fort som mulig og de er interessert i kontakt med alle de treffer! Snakker du med dem, forteller du dem eventyr og tar du disse barna med på tur – da elsker de deg og de føler seg trygge. Spørsmålene står i kø så fort de lærer seg å snakke. De slutter aldri å stille spørsmål, som voksen har Skyttemånen stadig et spørsmål på gang. Imidlertid stiller den nå spørsmålene til seg selv eller ut i luften, dersom den ikke har noen andre å stille spørsmål til. Turtrangen vil også prege Skyttemånen. Den blir lett klaustrofobisk om den ikke kan få bevege seg fritt. Folk må heller ikke henge rundt halsen på denne Månen, da blir den i alle fall klaustrofobisk. Får denne månen frihet, så blir den hos deg. Saken er den at denne Månen føler seg trygg når den får frihet og den liker å føle at den kan gi deg frihet uten at den selv trenger å føle seg utrygg. Svært mange med Skyttemåne trenger selskap av dyr for å trives. Denne Månen er den mest dyrekjære av alle månetegnene.

Følelser uttrykkes gjennom det den gjør for deg eller rådene den gir deg, i kjærlig Skytteånd.

 

 

Skytteascendanten styres av Jupiter.

 

De med Skytteascendant verdsetter Skyttens kvaliteter som: idealisme, jovialitet, kunnskapstørst og eventyrlyst. Nettopp dette streber Skytteascendanten etter å «vibbe» ut til verden. Når du møter noen med denne Ascendanten vil det slå deg hvor joviale og entusiastiske disse folkene er. De tar fort initiativ til en samtale og de både prater og lytter. Den vennlige nysgjerrigheten deres er sjarmerende og de blir fort likt av sine samtalepartnere. Nysgjerrigheten dreier seg om hva du har lest, erfart og opplevd. Skytteascendanten er ikke detaljorientert slik som Tvillingascendanten er. Skytteascendanten er ikke særlig opptatt av person, de vil helst stille spørsmål om «sak». Jupiter, planeten som styrer Skytteascendanten er en planet som forstørrer alt den har kontakt med og man kan ofte bli slått av hvor mye plass Skytteascendanten egentlig trenger. Det er liksom ikke måte på hvordan denne Ascendanten fyller opp et rom. Det kan være de minste kroppene – med det største plassbehovet... Denne Ascendanten gestikulerer vilt, den «peiver» når den prater og den har så mye energi. Den positive Skytteascendanten sjarmerer alle, den negative varianten skryter, overdriver og er en irriterende besserwisser som man gjør sitt beste for å smyge seg vekk fra. Ofte har denne Ascendanten et drømmende blikk og blikket løftes ofte litt opp, som om de ser over horisonten. Prinsesse Diana hadde Skytteascendant og hun var veldig typisk for denne Ascendanten.

Steinbukkmåne:

 

Som barn er dette en av de snilleste Månene foreldre kan få utlevert. Det er sjelden Steinbukkmånebarna krever mer enn et minimum fra foreldrene. Steinbukkmånen krever mer i voksen alder enn hva den gjør i barneårene. Denne Månen legger ned mye av sin sjel i arbeidet den gjør, enten den går på jobb eller den gjør husarbeid. Det denne Månen utfører, det er kvalitetsarbeid. Det denne Månen har vanskeligheter med å uttrykke, det er følelser. Kan den gi deg noe materielt, så gjør den det – slik at du skal få med deg at den bryr seg om deg. Den blir bare så brydd hvis den må klemme deg eller den må sette ord på sin hengivenhet. Nei, da er det bedre at den ordner opp for deg og at du får en liten gave eller at den gir deg gode råd, selv når du ikke har bedt om det. Steinbukkmånen trenger arbeid og materielle verdier for å føle seg trygg. Føler den seg utrygg blir den dramatisk og sutrende. Denne månen er ikke rent lite selvrettferdig, så du skal ikke ta det for gitt at den er villig til å innse sine egne feil når den sitter og ramser opp dine. Ambisiøs måne, vennlig, men – den kan gjerne jobbe litt med selvrettferdigheten sin. :-)

 

 

Steinbukkascendanten styres av Saturn.

 

For meg er det snodig at alt grått og trist i horoskopet har en tendens til å legges til Saturn og/eller Steinbukkens tegn. Først og fremst er ikke Saturn eller Steinbukken grå og trist. De som har denne Ascendanten har noe varmt og jordnært over seg. De ser på deg med et avslappet blikk og de vibrerer ut at de er til å stole på. Mennesker med Steinbukkascendant er mennesker som liker Steinbukkens verdier: kvalitet, soliditet, jordnærhet og ansvar. Men, dette er også folk som er lune i sinnet og humoren, det er mennesker som er vennlige og ambisiøse. Dersom de virker reserverte, så er det fordi de er usikre og de føler seg ikke helt komfortable med situasjonen de befinner seg i. Er de komfortable er de avslappet. Steinbukkascendanten er mye mer varm og vennlig enn både Steinbukksola og Steinbukkmånen. Det er nå en gang slik at Ascendanten byr på det beste i et tegn og det skal være veldig mange spenninger i et menneske for at det ikke skal vise det beste av seg selv gjennom Ascendanten. Legg også merke til at folk med Steinbukkascendant blir yngre og yngre med årene. Dette er en veldig okay Ascendant, den er mye bedre enn sitt rykte. Snålt dette med rykter...

 

 

Vannmannmåne:

 

I barneårene er Vannmannmånen temmelig krevende. Den liker ikke regler så den lager stadig opptøyer og den hisser seg fort opp. Vannmannmånebarnet liker å undersøke alt teknisk og det kan bli temmelig dyrt hvis denne nysgjerrige lille teknikeren får slå seg løs. Denne månen elsker grupper så den søker kontakt så fort den ser en gruppe. Dette er månen som kjenner alle barna på lekeplassen, bursdagsselskapene blir svært folksomme dersom denne Månen får invitere alle den kjenner. I voksen alder vil denne Månen stadig søke til grupper og den vil gjerne ha et stort kontaktnett. Denne månen føler seg trygg når den er i en gruppe og den trives når den får bevege seg rundt i folkemengder. Får den folk for tett innpå seg kan det fort bli konflikter, denne månen er like klaustrofobisk som Skyttemånen. Det beste som kan skje denne Månen er at man snakker sammen om eventuelle følelsesmessige konflikter. Den liker å analysere, den er god på analyser, men ikke på følelser. Vannmannmånen har lett for å bli litt vel analytisk.

 

 

Vannmannascendanten styres av Uranus.

 

Uranus er en planet som veldig sjelden kan forutsies. Plutselig er den der, plutselig skaper den noe, plutselig er den borte. Dette sier en del om planeter og punkter i Vannmannen. Der man har Vannmannens tegn, der er man ganske uforutsigbar. Vannmannascendanten kan kle seg i det lekreste av det lekre eller den kan kle seg som et takras. Man vet aldri hvilket antrekk dette tegnet skal stille opp med, eller hvilken frisyre som nå er valgt. Folk med Vannmannascendant aldri kjedelige. Det er dette uforutsigbare man faller for. De er spennende og de går inn for å være spennende. De liker dette eksentriske i Vannmanntegnet. De liker å se fremover, de liker å provosere for å vekke «sløve sinn». De går sine egne veier. Man blir litt imponert over hvor uredde de er. Vannmannmånen og Vannmannsola kan bry seg om folkesnakk, men Ascendanten bryr seg ikke. Kan den skape folkesnakk så gjør den gjerne dette. «All reklame er god reklame», sier denne og flirer av turbulensen. Med årene demper denne Ascendanten seg, men den kan aldri slutte med å skape litt oppstyr – den kunne ikke tenke seg er liv blottet for oppstyr. Sosialt er dette en sosial Ascendant. Folk blir lett sjarmert av denne Ascendanten.

 

Fiskemånen:

 

I barneårene er denne Månen en utpreget dagdrømmer. Barn med Fiskemåne sitter ofte og drømmer seg vekk. De er kreative, fantasifulle og de elsker magi. Dette er barnet du tar med deg ut i skogen for å kikke på alver og feer og dette barnet ser alt dette. Etter hvert som årene går blir man litt mer jordnær, men man vil alltid beholde fantasien, kreativiteten og dagdrømmingen. For Fiskemånen er det balanserende å ha noe å tro på. Fiskemånen trives i katedraler, i hellige bygg, på gallerier og den svømmer rundt i «Abstraktsjøen». Fiskemånen elsker alle, men er ikke så flink på en – til – en forholdene. Da kjeder den seg lett og svømmer fort videre. I likhet med Fiskesola trenger denne månen romantikk for å overleve, men det må være fantasi i romantikken. Ikke holde hånden, men skrive dikt, lytte på romantisk musikk, fullmåne... der er denne Månen hjemme. Fiskemånen trenger magien og det åndelige for å føle seg trygg. Blir livet for jordnært, forutsigbart og stabilt begynner denne månen og stresse, da kjeder deg seg og slår med halen. Snart er den ute på nye eventyr.

 

Fiskeascendanten styres av Neptun.

 

Det første jeg pleier å legge merke til med denne Ascendanten er at den har et drømmende blikk og den ser alltid ut som om den er langt borte i tankene. Den ser rett og slett drømmende ut, dersom den ikke er i samtale med noen. Når den fokuserer på noe, så er det ingen tvil om at den er svært fokusert. Blikket – det er alltid dette blikket på denne Ascendanten. I fokusert modus, så er denne Ascendanten neste utstyrt med «ørneblikk».

I større grad en både Fiskesola og Fiskemånen er denne Ascendanten vibrerer denne Ascendanten ut nestekjærlighet og interesse for noe større enn den selv. Fiskenes tegn vil alltid befatte seg med noe åndelig eller med kunst. Fiskemånen kan lett flyte ut, Fiskesola kan være litt vissen fordi eieren ikke er flink til å aktivisere den – Fiskeascendanten er den mest jordnære av disse Fiske – faktorene. Jeg har møtt for mange hobbykunstnere med Fiskeascendant til å tro at det er tilfeldig at så mange har vært hobbykunstnere. Fiskeascendanten ser rett og slett ut til å like dette med å være skapende og kreativ. Amatørteater er også noe denne Ascendanten liker å befatte seg med.

Kreativ og vennlig Ascendant. Den er fleksibel. Den aller verste utgaven er en drømmer som later som den er kunstner og som later som den er en bohem, mens den i virkeligheten er en døgenikt som driver rundt uten mål og mening.