NY! Månedshoroskop - januar 2020


        


Horoskop – januar 2020


- Godt nytt år, til alle! -


Vi tar fatt på et nytt år. Dette året er styrt av tallet 4.

(2020 = 2+0+2+0= 4)

Tallet 4 hører til Uranus og med Uranus i sjefsstolen kan vi vente oss genialitet og brå forandringer. :-)

Tallet 4 er også et mer alvorlig tall. Vi går inn i et globalt år som blir preget av mer alvorlighet. Vi tar mer ansvar og vi blir mer bevisste på hva det er som gagner oss.

Ha en fin januar og nå går det mot lysere tider :-)

---                   

Planetoversikt for januar

 3. januar - Mars går inn i Skyttens tegn

 5. januar - Eros går inn i Vannmannens tegn

10. januar - Fullmåne i Krepsens tegn og Uranus går igjen direkte

12. januar - Saturn og Pluto i konjunkson 

13. januar - Venus inn i Fiskenes tegn

18. januar - Pallas går inn i Steinbukken

20. januar - Sola inn i Vannmannens tegn

24. januar - Nymånen i Vannmannens tegn

31. januar - Ceres går inn i Vannmannens tegn


---


Væren, 21. mars – 20. april

Væren er et optimistisk tegn og det har mer pågangsmot enn de fleste. Værene starter året med et bredt smil, troen på at dette året blir minst dobbelt så bra som det forrige – men, januar kan faktisk bli litt kinkig for Værene. De risikerer å bli møtt med høye forventninger og krav fra flere kanter. Stiller de ikke med en god plan for videre fremdrift risikerer de å skuffe folk rundt seg. En del Værer har lett for å ha urealistiske visjoner om hvor bra fremtiden blir, mens de er ikke like flinke til å levere resultater. Nå blir de møtt med krav om resultater og det er ikke ofte Værer takler dette. Hva som enn skjer, ikke bruk energien på sinne, men se frem mot mål. Sørg for å komme deg i mål. Da blir du møtt med respekt. Mars, din planet entrer Skytten den 3. og da kan det bli enda verre å holde føttene på bakken enn ellers. Du vil også merke en økende rastløshet.


Tyren, 21. april – 21. mai

Årets januar er litt mer travel enn det Tyrene liker, men Tyren klarer det tempoet januar byr på. I denne måneden får du levd ut din sosiale side. Du kommer i kontakt med folk som du vil få god brukt for senere i år, så vær åpen og imøtekommende. Det vil lønne seg på sikt. Du vet jo aldri hvem du møter på din landevei og hvor mange ganger dere møtes. 

Fullmånen den 10. i Krepsens tegn gjør deg både følsom og intuitiv. Nå gjelder det at du lytter til din sjette sans. Vær litt kritisk til det du hører og ta selvstendige avgjørelser. Lytt til råd, men ta avgjørelsene selv. Fullmånens følsomhet vil vare fra den 7. januar til den 13.

Tyren er veldig var for Eros' svingninger og den 5. går Eros inn i Vannmannens tegn. Fra da vil Eros mer løsslupne side merkes og Tyrene blir ekstra sensuelle og signaliserer ut at de er mye mer vågale enn det de egentlig er. :-) Ja, ja! Slå deg løs Tyr, du trenger det :-)


Tvillingene, 22. mai – 21. juni

Tvillinger vil puste inn januars luft som om det var parfyme. For så godt passer energien i årets januar Tvillingenes nese. Folk er mer åpne og sosiale enn det de vanligvis er i de kalde, mørke januardagene. Tvillingene storkoser seg med å småpludre og prate med kjente og ukjente. De vet å bygge ut kontaktnettet sitt og Tvillingene vet å ta vare på dette. Og den 16. går Merkur inn i Vannmannen, noe som passer svært godt for Tvillingene. Når Merkur er i Steinbukken har Tvillinger lett for å være litt vel seriøse, men med Merkur i Vannmannen virker det som om Tvillingene får brukt alle sine talenter. Benytt denne stunden til å planlegge det kommende året. 

Januar vil på en måte bli Tvillingenes grunnmur dette året. Det er nå grunnlaget legges for hva som vil komme. Året kan bli litt tøft til tider, men Tvillingene er fleksible nok til å komme seg gjennom tøffe tider. Men, det beste er god planlegging på forhånd.


Krepsen, 22. juni – 23. juli

Mange Krepser føler seg så urettferdig behandlet og det er ikke så rart, for Krepser blir ofte urettferdig behandlet! Folk har lett for å ta Krepsene som en selvfølge og når Krepsene ber om forståelse, ja - da blir de ofte avfeid av de tøffere tegnene. Ikke for det, Krepsene kan også være tøffe. Få en Kreps sint og jeg skal love deg et klyp som gjør vondt! Men, nå er det et nytt år og vi er i den seriøse januar-måneden. Nå skal Krepsene sette seg rolig ned å snakke med folkene den har rundt seg. Vær tydelig med det du har på hjertet og du skal se at du har januarenergiene med deg. Når så fullmånen viser seg den 10., så vil du være klar for å åpne hjertet ditt.

Ved nymånen den 24. vil du lettere komme i konflikt med de du har rundt deg - særlig kvinnene. Du vil gjøre lurt i å huske at "tale er sølv, mens tie er gull". Nymåneeffekten vil ikke vare mer enn fra den 22. til den 26. Hold ut og ikke la deg hisse opp disse dagene. 


Løven, 24. juli – 23. august

Solen er din "planet", bare din :-) og du lar deg påvirke av solens ferd gjennom tegnene. Solen er i Steinbukkens tegn når året starter. Det passer deg godt, for både Løvens og Steinbukkens tegn er ambisiøse. Årets januar styres av 5-tallet og det er et tall som passer Løvene utmerket. 5-tallet bringer kommunikasjonen på banen og det er et sosialt tall som får Løvene til å trives som kuen i den grønneste eng. Januar er årets første måned og får 1-tallet inn på banen. Solens tall er 1! Så, dette er en riktig god måned for våre Løver. :-) Den 20. januar går Solen inn i Vannmannens tegn og oppfordrer Sola di til å ta noen sjanser. Du kan selvsagt ta noen sjanser, men ikke bli for overmodig - dette er et år som ønsker at vi skal opptre voksent og ansvarlig. Dette bør ikke være et problem for Løvene å balansere seg igjennom. Hold deg selv i ørene gjennom nymånedagene den 24. da kan du lett bli litt vel vågal og ansvarsløs. 


Jomfruen, 24. august – 23. september

Nå, fagre Jomfru, nå skal du få merke at dette her er litt mer ditt år enn 2019 egentlig var. Du er et Merkur-barn og du styres av tallet 5. Dette tallet pumper ut sin energi hele denne måneden og gjør deg godt. Du har en tendens til å overanaysere, men om du legger vekk overanalysene og konsentrerer deg om å bare analysere, så kan du få ryddet opp på de fleste områder av livet ditt. Forsøk også om du kan fokusere bare på deg selv og hvis du klarer det er mye av grunnlaget for dette året lagt. Selvsagt skal du ha omsorg for andre, men du trenger slettes ikke å bære andres byrder. La nå andre få trent ryggmusklene sine selv :-) Vær egoist, rett og slett.

Mars går inn i Skytten den 3. og da går egentlig ting unna litt vel fort for deg, men heng med - dette går kjempefint! Husk: legg vekk overanalysene :-)

Denne månenden vil tallene 5, 10 og 14 være tall du bør legge vekt på og grønne steiner bringer deg tankefred og balanse i sjela.

 

Vekten, 24. september – 23. oktober

Sappho og Juno spaserer nærmest side om side i tegnet ditt og da ber dette paret deg om å vurdere partnere og bestevenner nøye. Nå er tiden gunstig for å finne ut hvem du skal dele livet med. Har du en partner bør du vurdere om du har de rette - eller om du skal lete videre. Har du ingen partner så se deg rundt, dersom du ønsker deg en. Noen Vekter trives i sitt eget selskap, men Sappho og Juno ber disse "eremittene" tenke grundig over om det er singellivet de virkelig vil ha. Er svaret "ja", så er det "ja", det er ikke noe rett og feil her, bare la valgene dine være veldig bevisste. 

Mange Vekter er optimister og tror gjerne at ting ordner seg. Nå har ting en tendens til å ordne seg, men Vekter bør lære seg å planlegge litt grundigere. Året som kommer kan bli tøft om man ikke tar livet litt mer seriøst enn det gjennomsnitts-Vekter gjør. Så, til tegnebordet, kjære Vekter. Legg planer og hold deg til dem. Tvi, tvi! :-)


Skorpionen, 24. oktober – 22. november

Den 12. kommer Pluto og Saturn til å stå kinn mot kinn i en hefig konjunksjon. Dette kommer Skorpionene til å merke godt. Følg med på hva som skjer mellom den 11. og 13. januar, for det er da du møter ditt karma. Hvis du møter en ny person i disse dagene, kanskje det da er en person som har karmisk betydning i ditt liv? Dukker det opp merkelige hendelser? Vel, bit deg merke i dette og legg hendelsene på minnet. Fullmånen er jo den 10., så med både fullmånen, Saturn og Pluto skjer det ting. :-)

Den 13. går Venus inn i Fiskenes tegn og da blir du ekstra følsom. Skorpioner er følsomme for vibrasjoner både fra Krepsens, sitt eget tegn og Fiskenes tegn. Du blir mer mottagelig for andres følelser og da kan det hende at du blir overrasket. Det er faktisk en person som ikke har de følelsene for deg som du har trodd. 

Januar blir en måned da du får opp øynene for nye mennesker og nye hendelser. Du kommer garantert til å lære noe nytt. :-)


Skytten, 23. november – 21. desember

Bare tre dager inn i året så kommer Mars inn i ditt tegn og der blir den til midten av februar. Grip sjansen til å få ting unna. Mars er rene atomkraftverket når den blir brukt riktig. Nå får du overskudd til å møte hverdagen og nå får du energi til å leve i det tempoet du liker best: "leve på femte gir". Skytter liker at noe skjer og med Mars-kraften i luften så skjer det noe i Skyttenes liv. De fleste Skytter er harmløse skapninger med et hjerte av gull, men ofte tar de så impulsive avgjørelser at det bærer helt feil avsted. Det er noen slike blemmer jeg anbefaler Skyttene å rydde opp i. 2019 var et Jupiter-år og da kunne man slippe lettere unna med impulsiviteter, men i 2020 blir man stilt til ansvar. Særlig ildtegnene Vær, Løve og Skytte skal få merke dette. Så, Skytter, tenke først, handle siden. :-)
Nå i januar anbefales Skyttene å legge realistiske planer og å rydde opp i gamle tabber. Lykke til, mine hovdyr :-)Steinbukken, 22. desember – 20. januar

Årets januar blir mer kommuniserende og mer verbal enn vanlig. Steinbukkene fanger opp dette og benytter sjansen til å bygge ut sitt kontaktnett. Steinbukker vet å benytte seg av de sjansene de får, og denne måneden blir intet unntak. Kommer det en sjanse, så er Steinbukken der. I år kan Steinbukker rette opp alle lettsindigheter fra sist år. 2019 var et Jupiter-år og ikke helt tilpasset Steinbukkenes mer alvorlige side. I år kan Steinbukker få vist seg fra sin mer seriøse side. Mange Steinbukker vil bytte arbeidsplass, noen Steinbukker vil bytte bolig og noen Steinbukker vil gjøre alvor av planene sine. Den 10. – 13. januar vil konjunksjonen mellom Pluto og Saturn merkes godt. Da kan Steinbukkene oppleve at hemmeligheter kommer frem i lyset og ting som har vært uklart for dem blir nå krystallklart.

Viktige avgjørelser må bli tatt etter disse avslørende dagene.


Vannmannen, 21. januar – 19. februar

Kjære Vannmenn, dette er året da dere har ekstra drahjelp fra Uranus og om dere skal realisere dere, så er tiden nå. I løpet av januar har vi alle en god mulighet til å bygge ut kontaktnettet vårt. For Vannmenn er det svært viktig for kommende tider. Vannmenn er gode rådgivere og støttekontakter for andre, men ikke for seg selv. Ofte så glemmer de seg selv, men i år får ikke Vannmenn lov til det. Enten du er 8 eller 80 år, sett deg ned å kjenn etter hvordan du vil ha livet ditt - og ikke minst: "hva skal du bli når du blir stor?" Det er aldri for sent å skape seg et bedre voksenliv, vet du :-)
Særlig denne nymånen, den 24. kan bli startet på ditt nye og bedre liv. Denne nymånen kommer i Vannmannens tegn og vil være en velsignelse for Vannmannens tegn. Har du handlet feil i en sak eller har du gjort noen urett er denne nymånen fin for forsoning og opprydning. 

Ikke vær for kravstor, det vil bare straffe seg. Vær ydmyk!


Fiskene, 20. februar – 20. mars

Fisker får ofte stempelet "naiv" på seg, men dette stempelet kan være helt feil. Jeg vet Fiskene er gjerne det menneskevennlige tegnet som bare vet at det å rette på andre er bortkastet tid. Man kan jo bare rette på seg selv, så kritikk av andre er ofte bortkastet energi. Nei, det er bedre å bruke energien på å forskjønne verden, tenker gjerne Fiskene og koser seg i sitt lille mentale atelier. 2020 blir et litt tøft år for Fiskene, som blir avkrevd tydelig tale og organisert arbeid. Fiskene liker bedre å leve litt vagt, men dette er ikke året for vaghet. Januar er en fin måned for å være sosial og skaffe seg både kontakter og samarbeidspartnere. Fiskene vil trenge dette i den kommende tiden. Har du prosjekter hvor du trenger samarbeidspartnere er dette en ypperlig tid å skaffe seg partnere. Særlig rundt fullmånen den 10. Fullmånen er mest for andre, nymånen for seg selv. :-) 

Nymånen den 24. er best for se seg selv med klare øyne :-)

----


Av N. A. Skoglund.