NY! Månedshoroskop - desember 2019


        


Horoskop – desember 2019

Endelig er desember her.

Jeg elsker jula så for meg er desember litt av en «kyllingsuppe for sjela». :-)

Selvsagt er jeg klar over at ikke alle elsker jul, men skal vi bli enige om at desember med alle sine lys er koselig, på en måte? Mmm … enig?

Vinteren hadde vært trist og mørk uten denne lysfesten, mener jeg og så det aller beste: nå snur sola! :-)

Desember er årets 12 måned. 1+2=3, som vi alle vet :-)

Dette er Jupiters måned og måneden for å ha det moro. Regningene betales i januar, ikke sant? Kalorier telles i januar, enig?

I desember skal vi bare kose oss, så mye vi kan.

Ja, da er det på tide å kikke på planetene og se hva de har å fortelle oss.

Ha en fin og morsom desember :-)

---                   

Planetoversikt for desember

2. desember - Jupiter går inn i Steinbukken

9. desember - Merkur går inn i Skyttens tegn

12.desember – Fullmåne i Tvillingenes tegn

12..desember – Chiron går direkte igjen.

20.desember – Venus går inn i Vannmannen.

26.desember – Nymåne i Steinbukkens tegn.

26.desember – Psyche går inn i Fiskenes tegn.

28.desember – Merkur inn i Steinbukkens tegn.

---


Væren, 21. mars – 20. april

Desember blir en fredelig måned for de aller fleste Værer. Chiron befinner seg i Værens tegn og etter sin retrograde ferd snur den og går rett vei igjen. Værene blir ferdig med å slikke gamle sår og nå vil de se fremover. Nye planer, nye prosjekt, men først skal det feires jul. Merkur går inn i Skyttens tegn den 9. og den 12. er det fullmåne i Tvillingenes tegn, dette er en veldig gunstig fullmåne for Værene. Nye ideer popper opp og Værer ser ting i fra flere perspektiv enn de vanligvis tar seg tid til. Værene ser og de avgjør saken i et litt høyt tempo, det er ikke alltid så veloverveid, men nå tar Værene seg bedre tid og tenker litt mer før de avgjør. Bra! :-) Følelser vil også flomme rundt fullmånen og det blir tid for romantikk og latter. Værer elsker å leke og nå blir det tid for lek. O’jul med din glede :-)


Tyren, 21. april – 21. mai

Vesta besøker tegnet ditt og hjemmelivet har vært i fokus temmelig lenge nå. Uranus rusler også rundt i tegnet ditt og skaper endringer på de fleste felt. Tyrer liker å ha det trygt og godt, men Uranus skaper usikkerhet – og det hater Tyrene. Men, hvis du selv griper tømmene, så klarer du å styre skuta inn på trygg grunn. Uranus prøver bare å si at du må stole på deg selv. Så, når Uranus skaper «jordskjelv», stol på at du er sterk nok til å komme deg ut av kaoset Uranus skaper. Desember er en dyr måned for alle og Tyrer bør være litt forsiktig med pengene sine nå. Ikke bruk mer enn økonomien tåler. Neste år blir et utfordrende år for mange Tyrer, så stram inn livreima og ikke vent at du får noe gratis. Heldigvis er Vesta roligere og vil sørge for ro på hjemmefronten. Alt i alt er det ikke så ille å være Tyr, men nå gjelder det å tenke fornuftig. :-)

 

Tvillingene, 22. mai – 21. juni

Desember blir en variert måned. Du får mange invitasjoner og du takker ja til de fleste, men du vil merke at du er lavere på energifronten enn du liker. Det er mørketiden som tærer på deg. Tvillinger merker at de er sommerbarn, først og fremst. Nå er det midtvinters og mørket suger energien ut av deg. Men, du … kos deg med alle lysene, spis vitaminer og kos deg «gløgg i hjel». Sola snur i slutten av måneden :-) og da kan du danse mot vår :-)

Fullmånen den 12. er i ditt tegn og du vil føle denne månen godt. Bit deg merke i drømmene du har rundt fullmånen, Neptun i Fiskene kan gi deg profetiske drømmer. Selve jula kan bli mer hektisk enn du liker og du kan bli irritert på en kvinnelig slektning. Du gjør lurt i å svelge en kamel eller to denne jula. Nymånen kommer andre juledag, se på den som en mulighet til å starte på nytt med blanke ark.

 

Krepsen, 22. juni – 23. juli

Det kan hende at både du og omgivelsene vil slite litt på humøret ditt. Du er stresset og ikke helt i humør, dette kan påvirke ditt forhold andre – og dermed er vi i gang. Stress ned og ha fokuset på hvor hyggelig advent og jul kan være om man setter ned tempoet. Alt trenger ikke å være perfekt, ta det piano. :-) Steinbukker kan virke beroligende på deg og Skytter får opp humøret ditt. Dette er måneden for å rydde opp i familieanliggender. Er noe uklart, få saken opp på bordet og rydd opp. Det er på tide å legge gamle trivialiteter bak deg og få luftet ut. Dette gjelder for så vidt uklarheter i venneflokken også. Det er litt rusk og rask i feltet for venner og familie. Når dette er gjort, så vil livet bli mye lettere å leve og humøret ditt vil igjen stige. Julen kan bli en trivelig høytid og det tror jeg at den blir. Krepser er ofte litt humørsjuke, men de kan virkelig ta seg sammen når de vil. :-)


Løven, 24. juli – 23. august

I løpet av desember er det svært, svært sannsynlig at Løvene kommer til å møte en person som vil få stor betydning for fremtiden. Løvene er i et sosialt humør og det passer jo bra for desember er en sosial måned. De sjenerøse Løvene liker å vise sin ekstravaganse og desember byr jo på mange anledninger til å få vist seg frem for Løvene. Husk bare at jul feirer man med hjerte, ikke med lommeboka. ;-) Vokt tungen din den 11. for den dagen kan by på krangling og misforståelser. Fullmånen den 12. har hissige stråler. Fullmånen kommer i Tvillingenes tegn og den er meget verbal.

Så, det beste er å unngå verbale sverdslag. Den 26. er det nymåne og denne nymånen produserer en genial ide som du kan tjene en del penger på. Allier deg med en Steinbukk og du er garantert suksess.

Følelseslivet ditt får en boost i jula. Har du partner får dere en veldig hyggelig jul, er du singel – så er det gode muligheter for at du treffer noen i løpet av desember.

 

Jomfruen, 24. august – 23. september

Det er på hjemmefronten det meste foregår nå. Det kan bli litt stress hvor et barn er med i bildet. Hold hodet kald og tenk på hva som er barnets beste. En slektning kan føle seg litt tilsidesatt og trenge litt oppmerksomhet fra deg. Dette er ikke noe bryderi for deg, for hjertet ditt er ømt og kjærlig i desember. Særlig venner vil merke ditt kjærlige humør og dette vil de sette pris på. Du vil motta mange rosende ord og varme klemmer denne julen. Du fortjener dette, så ta imot med god samvittighet. :-) Pass på så du ikke tar på deg mer enn du makter. Det er lett å si «ja» og nå står du i fare for å si «ja» for ofte. Det er greit at du tilhører et organisert tegn, men ditt døgn har ikke mer enn 24 timer, så … Herved er du advart. :-) Tvillingtegnet er det tegnet som du har minst til felles med denne måneden, så vær litt overbærende med disse Tvillingene. De mener jo sjeldent noe vondt, de har bare for vane å snakke før de tenker :-)

 

Vekten, 24. september – 23. oktober

Det er ikke så lett å bli klok på Vekter. De er ikke alltid så kloke på seg selv heller, så det er ikke så greit. :-) Denne måneden slipper Vekter å ta avgjørelser. Det meste av måneden går knirkefritt av sted, men begynn med planleggingen av neste år allerede nå. Du gjør særlig lurt å tenke arbeid i tiden fremover. Hvis du er selvstendig næringsdrivende, bør du se deg om etter nye samarbeidspartnere og du bør styrke forholdet til kolleger om du er ansatt. Mye av neste års økonomi legges denne måneden. Det er ikke gull alt som glitrer og du vil, dessverre, få vite at en du har betraktet som en venn viser seg å være en dårlig venn. Pytt, du overlever dette. Du har da ingen problemer med å skaffe deg nye venner. Fullmånen den 12. gir deg en energi-boost. Den kommer godt med i julestria. Julen blir hektisk, men morsom. Det er godt mulig du får et uventet besøk som du vil bli glad for.

 

Skorpionen, 24. oktober – 22. november

Desember blir hektisk for deg. Mange Skorpioner opplever å få et nytt familiemedlem inn i slekta, mens mange Skorpioner opplever å få en ny partner. Forandringer i familien er på vei inn og det er positive forandringer. Det kan også hende at en slektning du ikke har hatt så mye kontakt med dukker opp igjen og du inviterer vedkommende gladelig inn i varmen. En sending i posten kan inneholde nyheter som vil forbause deg. Det kan være positive nyheter, men det kan også være dårlig nytt. Det blir enten- eller. Vi får håpe på «enten» :-) Noen ganger føler du at du blir tatt for gitt og det irriterer deg. Det kan hende at du synger ut midt i måneden og setter skapet på plass. Skorpioner har bra «trøkk» når de blir irriterte og folk lytter og respekterer. Respektert blir du også.

I det hele tatt blir du litt amper en periode midt i måneden. Etter jul vil du føle deg litt sliten, men det ordner du ved å sørge for hvile og vitaminer :-)

 

Skytten, 23. november – 21. desember

Desember er en 3-måned og 2019 er et 3-år. Skyttene har det ofte som kua i den grønne engen med så mange 3-faktorer. Ikke ta for mange sjanser nå i overmotets 3-rus. Skytter har lett for å overvurdere seg selv og situasjoner – og det ender ofte med mye «huffer» og «puffer». :-)

Pallas er i Skyttens tegn og Pallas har lett for å legge noen ekstra kubber ved på peisen, så Skytter flest får det veldig travelt i denne perioden. De sosiale arrangementene er mange og Skyttene trives med å ha folk rundt seg, så de takker lett ja til invitasjoner. Er du født i de ti første dagene av Skyttens tegn må du virkelig se over finansene dine og tenke ut en økonomisk plan. Er du født i de ti siste dagene av tegnet vil det være mye reiseaktivitet på deg om du ønsker dette. Du vil få et tilbud i løpet av desember som du bør se nærmere på. Dette er et godt tilbud, men det kan kreve mye av din tid. Tenk godt før du slår til.

 

Steinbukken, 22. desember – 20. januar

Eros, Ceres, Pluto og Saturn befinner seg nå i Steinbukkens tegn. Det er mye som foregår rundt og inne i Steinbukkene nå. Eros leter etter mennesker man kan ha samhørighet med. Ceres tar seg av de nære og kjære, som også Steinbukker elsker. Pluto slår vekk alt man ikke trenger, og Saturn bygger opp. Dette kan bli litt mye for Steinbukken, men om det er noen som er sterke nok til å takle forandringer, så er det Steinbukkene. Desember blir en måned med mye ettertanke for Steinbukkenes del. Som Steinbukk liker du jo at ting går etter planen og nå kan du legge en solid plan for hvordan livet ditt skal bli fremover. Ikke ta for mange hensyn, sett deg selv først nå. Alle de andre tar du deg av etter hvert. Ingen fare :-) For deg som er født i den første uken av januar vil det være mye fokus på hjemmet ditt. Det er ikke umulig at du kommer til å flytte eller forandre noe i hjemmet ditt. Kanskje du bygger om, kanskje du pusser opp eller, som sagt, flytter.

 

Vannmannen, 21. januar – 19. februar

I desember er det faktisk ditt sjette hus som får all fokus. Det er i det sjette hus at vi tar alle avgjørelser på det hverdagslige planet. Dette huset har også arbeidsliv og helse inkludert. Dermed vil det meste av ditt fokus ligge på jobbing, helse og trivielle oppgaver. Hva med jula da? Jo, den får plass den også. Asteroiden Psyche befinner seg i Vannmannens tegn og sørger for mye følelser. Psyche forsvinner over i Fiskene i slutten av måneden, men til den 26. er den i Vannmannen.

Den 26. er det også nymåne og du kommer til å legge bak deg denne følsomme perioden. Ikke det at du blir ufølsom, men du får mye klarere tankegang og tenker mer med hjernen enn med hjertet. Kort sagt, du blir Vannmann igjen :-) Uranus, din egen planet, rusler i Tyrens tegn og roer deg ned. Kanskje du finner ut at du skal lage en fornuftig helseplan? Tyren liker fornuft og det gjør Vannmannen også. Vannmannen liker skippertak, mens Tyren skynder seg langsomt. La Tyren vinne denne gangen. :-)


Fiskene, 20. februar – 20. mars

Jobbe, jobbe, men med hva? Det kan lett bli Fiskenes dilemma i første halvdel av måneden. Ikke la jobben ta for mye av tiden din. Fiskene ble ikke skapt for å være effektive, men i balanse. Søk balansen, så kommer resten (nesten) av seg selv. Fisker er fleksible skapninger, men i hele desember må du være tydelig på hvor du setter og har grenser. Folk har en tendens til å ta fleksible mennesker som en selvfølge. Synd, men sant! Julen er pynt, det er lys, mye lys – og det appellerer til Fiskene. Selv de Fiskene som ikke er så glade i jula setter pris på alle lysene. Forsøk å nyte julens magi, selv om tankene dine flyr mot alle de gjøremål som du har. Fullmånen den 12. byr på utfordringer for deg og du kan bli veldig misforstått. Ikke ta det ille opp, men forklar grundig hva du mente. Venus går inn i Vannmannen den 20. og du er var for vibrasjoner fra den godeste Venus, så du vil føle sterkt at du trenger frihet. Kanskje det er dette noen misforstår? Vær tydelig! :-)

 

Av N. A. Skoglund.