KRYSTALLER

“The art of healing comes from nature, not from the physician. Therefore the physician must start from nature, with an open mind.”

-Philippus A. Paracelsus-

Krystaller

Det er skrevet så mye om krystaller på nettet at jeg vet ikke om jeg har så mye å tilføye akkurat dette feltet. Likevel har jeg valgt ut tjue favorittkrystaller som jeg legger ut her. Det gir en egen glede og glød å jobbe med krystaller. For meg er krystaller jordens bidrag til medisinverdenen i likhet med blomsteressenser, essenser og homøopati. Når det gjelder rensing av krystaller har jeg hørt at man kan lade krystaller i solens lys og månens skinn. Jeg har hørt at man skal holde krystaller under rennende vann… Selv foretrekker jeg å la krystallene lade seg opp i sitt naturlige miljø. Jeg skriver en linje under hver krystall hvordan jeg mener krystallene bør renses.

 

Abelone:


Dette skjellet inneholder de vakreste farger og er populært å bruke i smykker, til tross for sin skrøpelighet.

Abelone vil jeg påstå er krystallenes valium. Det kjøler ned og balanserer nervene og man skal føle seg roligere når man bærer en Abelone.

Det er ikke bare «dårlige nerver» Abelone er virksom mot, men det sies at Abelone er godt å bruke mot benskjørhet. Abelone virker også på kalkopptaket.

Skjellet bringer frem kunstneren i oss og er skapende i sine vibrasjoner.

Altså, et godt middel mot dårlige nerver, enten det er examensnerver eller mer generell angst man sliter med og når man må frem med sin kreativitet.

Renses ved å holdes over røkelse.


Agat:


Skulle jeg ha gitt en Steinbukk en krystall ville jeg ha valgt en agat. Det er liksom ingen stjernetegn som kan bekymre seg mer enn Steinbukken. Den som bærer en agat på seg føler seg fort litt mer balansert, litt mindre bekymret og litt mindre opptatt av detaljene. Den svarte agaten gir handlekraft og mot. Den røde agaten sies å jage innsikter vekk. Noe å tenke på i myggsesongen? Agat båret som halssmykke kurerer nedstemthet.


Gravide kvinner bør bære en agat, sier ekspertene på agat.


Hvis agaten må renses trives det godt i en vinduskarm, natten over, i fullmånelyset.

Akmitt/Ægirin:


(Kjært barn har mange navn. Jeg fortrekker Akmitt)

Mange sliter sånn med å like seg selv. Kroppen er feil, håret er feil og personligheten er feil. Mange går med skam over en hendelse og får ikke selv-tilgivelsen til å «kicke» inn.

Det er da det er godt å ha Akmitt.

Akmitten er også godt å ha når du skal kvitte deg med avhengighet. Sigaretter, alkohol, narkotika, piller eller negative mennesker. (Les: psykopater og energivampyrer)

Akmitten forsterker andre stener. Det er generelt en god krystall å eie.


Renses i vann.

Aktinolitt:


Denne krystallen er først og fremst for kunstnere. Den drar frem skapende kraft og den hjelper når det mangler ideer.

Dette gjelder også for folk som ikke er kunstnere, men som trenger kreativitet.

Aktinolitt – den kreative krystallen.

Jeg innbiller meg at folk med ADHD også kan nyte godt av denne steinen fordi den øker konsentrasjonen og holder fast på fokuset.


Renses i salt for best kraft.

Akvamarin:


Som rolig hav ligger Akvamarinen og skinner i blå, grønne nyanser.

Den grønne typen gir glede til hjertet, den blå typen gir glede til hodet.

Akvamarin er en gledes stein. Den er også god å bruke mot hode- og nakkesmerter.

Bruk den også ved sjøsyke og når du trenger å roes ned.

For ME- pasienter er denne krystallen et must og for de med fibromyalgi kan denne steinen lindre smertene.

En «side – effekt» av denne steinen er at den kan gi et snev av synskhet. Du kan bli sanndrømt og du kan få styrket intuisjonen din.


Renses i vann.


Amazonitt:


Dette er en stein som virkelig setter fart i handel. Ingen bedrift bør overse denne steinen, mener Feng Shui – eksperter. Et annet tips fra Feng Shui – eksperter er: legg en amazonitt i sydvest i et rom eller et hus for å løse opp negative energier i hjemmet. (På soverommet dersom det er ufred mellom ektefeller) Amazonitten har en beroligende virkning på folk. Kanskje burde man ha en liggende i bilen? Trafikken kan jo bli ganske aggressiv. Pussig at den er så beroligende, amazonitten sies å fremme maskuline egenskaper og handlekraft. Men, bevares – den beste av den maskuline energien er den rolige og sindige.


Steinen liker å renses i rennende vann.Amber/Rav:


Amber er en krystall som varmer kroppen.

Hvis du har reumatisme, astma, bronkitt og lungeplager – er Amber din stein.

Det er også en kjærlighetsstein.

Hvis du pakker inn Amber sammen med en rød rose i et rosa silketørkle og legger under puten din i syv netter skal du drømme om til tilkommende og hvis du pakker inn røde roseblader og et stykke Amber i et rosa klede trekker du til deg kjærlighet.

Lykke til!


Ametyst:


Det er vel neppe en krystall som blir brukt mer enn ametysten i våre dager? Jeg tror ikke jeg kjenner en ”stein – gal” person som ikke har minst en ametyst i samlingen sin. Hva bruker jeg denne til? Jeg anbefaler den til folk som plages med migrene, til folk som søker indre fred. Alle som bedriver en eller annen form for selvskading bør bære en ametyst. Med selvskading mener jeg røyking, overspising, spisevegring, ja – alt som kan skade en selv. (Inkludert negative tanker) Ametyster med en sirkel (linjer i krystallen som danner en sirkel) bærer solen eller månens kraft og kan brukes som beskyttelse mot ”det onde øyet”.


Ametysten bør også renses nedgravd i jord.


Apofyllitt:


En dame jeg kjenner slet med smerter mellom skulderbladene. Hvor mye hun enn gikk til fysioterapeut hjalp det ikke det minste.

På en alternativmesse fikk hun et tips om å kjøpe seg en Apofyllitt og legge under hodeputen. Tre uker senere hadde hun en drøm om at samboeren stakk henne i ryggen med kniv, flere ganger. Hun følte at denne drømmen hadde betydning og grunnet på den.

Det gikk opp for henne at samboeren ofte var grinete og snakket stygt til henne og at hun følte det som om han stakk en kniv i hjertet hennes.

Samme kveld hadde hun en alvorlig samtale med samboeren og det endte med at hun flyttet ut. Det tok ikke lang tid før smertene var borte.

Apofylitten taler til deg i drømmer og den får deg til å kikke nærmere på psyken din.

Det er ikke uten grunn at den kalles englestein.


Aventurin:


Dette blir kalt overflodssteinen, men jeg kan ikke si at jeg har sett så mye overflod.

Det jeg derimot har sett og tror på et at denne stenen bringer harmoni til et plaget sinn. Man blir litt som totemdyret elgen, fornøyd med hva man har.

Aventurinen roer ned sykdomsplager og en urolig sjel. Dette er en veldig god stein å ha, så den anbefaler jeg på det varmeste.

Renses i rennende lunket vann eller legges ved røkelse.


Azuritt:


Noen ganger er det så vanskelig å forstå hvordan livet har formet seg slik som det har blitt og hvorfor ting er som de er.

Hvis man mediterer over Azuritten får man klarhet i feilvalgene man har foretatt og konsekvensene av disse.

Man kan også få glimt av tidligere liv/inkarnasjoner.

Azuritten vil også peke ut veien du bør gå fremover.


Blodstein/Heliotrop:


Denne flekkete steinen har fått plass på min favorittliste rett og slett fordi den er veldig arbeidsom. Det er liksom alltid energi i denne steinen. Putter man denne steinen under hodeputa på voksende måne vil man lett få sanne drømmer. Det er en fordel at man på forhånd har lært seg drømmesymbolikkens språk. Har man trøbbel med blære, urinveier kan denne steinen bæres i bukselommen. Alle sykdommer i blodet er denne steinens fagfelt, enten man mangler jern eller det er annen ubalanse i blodet. Folk som føler at de er martyrer og må ta på seg alles bekymringer kan få hjelp av denne steinen. Steinen oppfordrer til å utvikle en analytisk tankegang. Jeg mener denne steinen tilhører Jomfruens tegn, først og fremst.


Også denne steinen renses best når den er nedgravd i jord.

Blå båndagat:


Hvis du frykter å snakke, bruk blå båndagat.

Enten du skal snakke for en gruppe mennesker eller ha en oppklarende samtale med sjefen, blå båndagat er tingen.

Denne agaten gir deg et puff og får deg til å snakke ut. Høyrøstet er ikke steinen, men kjølende og beroligende. Det er rart så mye mer man kan få sagt med en rolig stemme og så mye bedre man får frem budskapet når man snakker med en normal stemme.

Det sies også at denne steinen kan holde på en hemmelighet, så de som er tette som siler … kan bære denne steinen.

Under graviditet skal denne steinen være ypperlig å bære. Den roer ned «stresshormoner» og sies å hjelpe mot fødselsdepresjon.


Bojisteiner:


Noen ganger gir livet oss harde slag og setter oss fullstendig ut. Vi mister retningen i livet og virrer rundt, mens vi leter etter mål og mening.

Bojisteinene kan få oss ned på bakken igjen og få oss til å se klart, puste rolig og hente oss inn.

Bojistein er en veldig god stein for jording og det er en god stein for å roe ned et stresset sinn.

Hvis du bærer på den Bojisteiner vil steinene virke inn på mage- tarmsystemet og rense leveren.

NB! Bojisteiner kommer i par, en «guttestein» og en «jentestein». Få fatt i et slikt par, for det er best å bruke steinene i par.


Brazilianitt:


Denne steinen kommer i mange gule varianter, fra lys gul til gulgrønn. Det finnes også en «fargeløs» variant.

Det sies at denne steinen var en av steinene i Atlantis. Ikke vet jeg, men den ble først funnet i Brasil, deretter i New Hampshire.

Brazilianitt øker læreevnen din. Den er god å ha på seg på skolen og på kurs og når du er på opplæring.

Steinen er også god å bruke for å rydde opp i ditt indre og til å forstå hvorfor ting er som de er.

En god egenskap denne steinen har er at den avslører folk som utnytter deg, så vi kan si at steinen er en øyeåpner.


Bustamitt:


Bustamitten er en stein for glede. Den løser opp tungsinn og vekker det indre barnet i bæreren.

Når man vekker det indre barnet kommer kreativiteten frem og man skaper ting ut av glede. Barnet bare skaper, det kritiserer ikke skaperverket sitt. Så også med Bustamitt, den rydder vekk kritikeren.

Her er det duket for mye glede.

Steinen kan også brukes til arbeid med drømmer. Det sies at du kan kommunisere med engler når du bærer denne steinen på deg eller har den under hodeputa.

En bekjent av meg hevder at å legge denne steinen i lunket vann og vaske hendene i dette vannet styrker neglene og det er jo et godt tips å ta med seg.


Cacoxenitt:


Cacoxenitt kan man finne inne i andre krystaller og enhver heks med respekt for seg selv eier minst en krystall med Cacoxenitt. En Ametyst med Cacoxenitt brukes til nymåne og fullmånemagi.

Cacoxenitten brukes til å forsterke positive egenskaper som er iboende et menneske. Den foredler de gode egenskapene og er en svært åndelig krystall.

Den brukes mest til «rensing av verden» og meditasjoner over dette temaet.

Og verden trenger rensing. Tenk å kunne rense bort grådighet, aggresjon, uforstand, fanatisme … Hvilken herlig verden vi kunne hatt.

Vi kan si vi lever i en tid hvor Cacoxenitten er et kjærkomment tilskudd.

Til mer personlig bruk er denne krystallen fin for å vekke og styrke «din indre Buddha».


Cassiteritt:


Det andre kurset om krystaller jeg deltok på var det også en dame som deltok. Hun slet med ustabil vekt, svettet mye og følte seg uvel i et rom der vi var mange. Allerede første dagen tok hun mot til seg og spurte kurslederen om det fantes en krystall som kunne hjelpe henne og slik hørte jeg om Cassiteritten for første gang.

Krystallen kunne virke mot vektproblemer, mot hormonforstyrrelser og tvangslidelser på det fysiske planet.

Den var også et hjelpemiddel for å åpne dører på det åndelige plan. Mange lurte på hvilken evner de hadde om de hadde noen i det hele tatt og kurslederen foreslo at de kunne bære Cassiteritt og så kunne de se hva som åpenbarte seg.

Senere har jeg lest at personer som ble/blir mobbet vil ha glede av Cassiteritten, rett og slett fordi krystallen får bæreren til å innse at mobbere rett og slett er idiotiske mennesker.Celestitt:


Celestitt mot søvnløshet!

Dette er primært en stein som setter deg i forbindelse med engler, men også en stein som kurerer søvnløshet. Oppbevar denne steinen på nattbordet ditt eller under hodeputa og du vil komme til å sove godt.

Steinen kan også være virksom mot stoffskiftesykdom.

Denne steinen kommer i mange farger, men favoritten min er den blå utgaven. Sikkert fordi jeg kommuniserer så mye og blått er jo kommunikasjonsfargen. (Blått er også halschakraets farge)

Når man har tendens til å prate litt for mye, kan også Celestitten roe ned og samle tankene. Husk at tale alltid er sølv og at ofte er tie gull.Covellin:


«Prøver å finne meg sjæl», sang Finn Kalvik i de gode, psykedeliske, gamle dagene. Om han noen sinne har funnet seg selv, det vet jeg ikke, men Covellin-krystallen kan hjelpe deg til å finne deg selv.

Covellin gjør det med folk, den får folk til å rydde vekk lagene med forventninger til man ender opp med råmaterialet.

Mange som leter etter sine tidligere liv sier at Covellin hjelper dem i dette arbeidet. De kan få glimt av sine tidligere liv.

En jeg kjenner bar en Covellin med seg i et år før han fikk en underlig dragning mot Finland. Det endte med at han tok seg en tur og han kom til en plass han bare visste at han hadde bodd før. Han følte en underlig fred og indre harmoni.

Nå følte han at han hadde fått visshet om at man lever flere liv. Det var Covellin-krystallen som han hjulpet han, påsto han.

De mest hardnakkede alternativ-behandlerene påstår at denne steinen er veldig viktig for kreftpasienter å bære. Ikke vet jeg, men jeg har da anbefalt denne krystallen til en med kreft.   Citrin:


Citrinen er den muntreste krystallen jeg vet om. Den kommer med et smil. Jeg forstår godt at denne steinen var favoritter både hos skotter og keltere. Folk som arbeider daglig med krystaller forteller at citrinen åpner solarchakraet. Hvis dette ikke sier deg noe, så: solarchakraet er et kraftsenter som sitter i mellomgulvet. Den som knyter og stenger dette chakraet blir stresset, fobiske, utvikler lett angst og panikk og de reduserer ofte sin egen evne til å føle empati med andre. De blir for selvsentrerte i sine lidelser.  Citrinen forhindrer lukkingen av dette kraftsenteret.


Citrinen sies å skjerpe intellektet. Jeg vil anbefale folk med eksamensnerver å ta med seg denne steinen på eksamen, men det er sikkert ikke dumt å bære denne steinen i alle elevsammenhenger.


Citrinen tilhører stjernetegnet Tvillingene.


Det sies at denne steinen ikke trenger å renses. Den renser seg selv og den kan også rense andre steiner.

Dalmatiner:


Dette er en flott stein. Hvit og svart eller hvit og mørk brun. Det svarte er faktisk svart turmalin, mens det mørk brune er brun turmalin.

Dalmatineren er en stein som er utmerket å bruke mot søvnløshet og mareritt.

Steinen er også god å holde i når humøret er dårlig. Den mørke turmalinen suger opp negativitet.

Steinen renses i rennende vann og lades i fullmåneskinn.


Danburitt:


Hvis du har problemer med lever og galle er dette krystallen for deg. Sånn sett kan Danburitten være fin å ha på seg i juletiden, hvor matgildene kan være en påkjenning for en stakkars lever.

Bærer du Danburitt på deg får du hjelp til å telle dine velsignelser.

Renses i røkelse.


Diamant:


Jeg har et litt vanskelig forhold til diamanten. Den har tiltrukket seg så mange grådige mennesker og medført seg så mye ond, men – og her er det et stor men, steinen er vakker og den er jo ikke ond i seg selv. Det er ikke uten grunn at steinen ofte sitter i forlovelsesringer. Steinen vil at forhold skal vare og være lykkelige.

Diamanten utstråler harmoni og bevarer følelser.

Denne steinen renser man i rennende vann.


Diopsid:


Moder jords egen stein. Jeg kan ikke få fullrost denne steinen nok.

Den kan legges i blomsterpotta hvis planta er syk, den kan graves ned ved siden av et sykt tre. Det sies at denne steinen healer syke planter og den healer moder jord. Diopsiden er liksom jordens penicillin.

Ha en Diopsid i hjemmet ditt for jordens skyld.

Lades i måneskinn, renses i salt eller nedgravd i jord.


Dioptas:


Med en Tyrmåne vet jeg alt om å være langsint, men Dioptasen sies å roe ned og man blir mer tilgivende og forsonende. Den virker på meg.

Dioptasen hjelper en også i situasjoner der man sitter fast. Krystallen hjelper en til å se sine muligheter og til å se hvorfor man befinner seg i denne fastlåste situasjonen.

Det aller beste er å sove med denne krystallen under hodepute en natt. Man får en god søvn og man våkner opp med klart hode.

Steinen renses i rennende vann.


Dumortieritt:


Er man deprimert og føler at man bare kan trekke dyna over hodet er dette krystallen som helbreder en slik tilstand.

Steinen vekker til live en livsenergi og skaper gnist der den er.

I et hjem hvor følelser er borte og alt er dødt, er dette krystallen å plassere – gjerne i alle rom og gnisten kommer tilbake.

Steinen renses best med røkelse, men kan også renses i vann.


Glendonitt:


Denne lille, snodige ”stjerneballen” er en stein jeg liker. Den er ikke vakker, men man kan kalle den sjarmerende.


Ofte går man rundt og spør seg selv om hva man gjør her på jorden og man spør seg selv hvordan man kommer seg til stjernene. Mennesket er litt ”spaltet”. J Glendonitten er en god stein å bruke når man søker etter sin plass her på jorden og hvilken mening ens liv har. Glendonitten gjør at man får bakkekontakt og man lettere finner den plassen man passer best på. Men, man må ikke glemme stjernene og Glendonitten får deg til å se opp mot stjernene og du navigerer rett.


Steinen renses best i salt.

Goshenitt:


Denne krystallen ble oppdaget i Goshen (USA) og har blitt svært så populær i USA. Den er medlem av beryll – familien. Goshenitten er en stein som skjerper hukommelsen din. Du husker bedre og blir mindre påståelig. (Den som husker godt husker også hvor lite man husker..) Det beste med denne krystallen er at man blir villig til å se en sak fra flere sider. Denne krystallen får frem det beste og det mest fleksible i sinnet vårt.


Steinen renser seg selv og trenger derfor ingen rensehjelp.

Heliodor:


Denne krystallen er også medlem av beryll – familien. Denne krystallen har virkelig utseendet med seg, mener jeg.  Denne steinen, i likhet med andre beryllmedlemmer, klarner tankene og gjør at man får mer fornuft inn i sinnet. Hverdagsproblemer blir letter løst på en hensiktsmessig måte og man blir mer løsningsorientert i tankegangen. De problemene som var så enorme og knugende i går, de blir plutselig ikke så knugende etter noen timer i heliodorens selskap. Denne steinen bør man ikke bære på seg på natten og man bør være forsiktig med å bære den inntil huden. Steinen inneholder uraniumoxyd og det er mange som reagerer på sporstoffer av dette. Båret i en pose er det helt trygt for alle å bære denne steinen.


Steinen renses i jord.

Indicolitt:


Indicolitten er en blå turmalin og den sies å være den mest sjeldne av turmalinene. På det fysiske planet er turmalinene effektive healere. Denne turmalinvarianten balanserer metabolismen og den er også effektiv når folk sliter med skjellettplager, som leddgikt. Psykisk er dette en av de beste steinene man kan ha mellom meditasjonsøkter. Søvnløshet eller dårlig søvn kan også denne krystallen hjelpe mot. Legg en indicolitt under hodeputen og la dens avstressende energi bysse deg i søvn.


Steinen renses i salt. Legg den i et saltkar, dekk den godt og la den ligge et døgn.

Lapis Lazuli:


Sammen med turkisen var lapis lazulien en svært oppskattet stein i det gamle Egypt. Lapis Lazuli ble ansett for å være en ”himmelsk stein” og bl.a. skarabeer ble skåret ut av denne steinen. Den som bærer Laipsen på seg vil overvinne skyhet, klare å snakke i forsamlinger og strekke seg utover for å skape kontakt. Av alle vennskapsteiner er lapisen den mest effektive. Denne steinen balanserer og beskytter vennskap fra alle som vil så splid mellom venner. Steinen trekker ikke bare venner til seg, den trekker også hjelpsomme mennesker mot seg og vennlige mennesker – rett og slett fordi dette er egenskaper denne steinen fremmer. Sammen med gullfarget pyritt får lapisen fart på ens modige sider og man vil føle en indre styrke vokse frem.


Mange mener at dersom man lar denne steinen ligge under hodeputen om natten vil den kurere håravfall og flass.


Steinen renses best når den overnatter i jorden.

Larimar:


Denne himmelblå steinen er virkelig en av mine favoritter. Den finnes kun i Den Dominikanske Republikk. Mange hevder at larimaren stammer opprinnelig fra Atlantis. Jeg vet ikke hva jeg skal tro om dette. Jeg nøyer meg med å like larimaren. Denne krystallen er en fantastisk kombinasjon av luft og vann. Nettopp derfor er den fin å bruke som ”psykoterapeut”. Når man bærer denne på seg vil det oppstå en forbindelse mellom tanke og følelse. Man får balansert sinnet og man får energi til å nøste opp i alt fra traumer til tankemønstre. Man legger fornuft i følelser og følelser i fornuften. Folk med sosial angst bør virkelig vurdere å bære på seg denne steinen.


Ryktet sies at larimaren er en fin stein å bære på seg for å finne sjelevenner.


Larimaren renses best når den holdes under rennende vann. Det beste er å la den skylles i en elv eller en bekk, men springvannet fungerer også fint. Denne steinen kan også renses ved hjelp av røkelse. Brenner du røkelse, legg steinen i nærheten av brenneren og steinen renses effektivt.

Månestein:


En gang, i India, var månesteiner høyt verdsatt. Det var den gangen inderne var tilhengere av månekulturen. Til en viss grad finnes det sterke månekulturer i dagens India, men i litt for lang tid har Solkulturer med all sin maskulinitet blitt dyrket og hauset opp. Månekulturene tar seg mer av menneskers behov. Månesteiner fremmer et ønske i oss til å ta vare på hverandre. Månesteinene hjelper oss å se hva folk trenger. Hva folk trenger og hva de vil ha er ikke alltid sammenfallende.  Dette er en typisk ”feminin krystall”. Omsorg, romantikk, vise følelser, moderlighet og tålmodighet er denne krystallens felt.


Gi din elskede en månestein på en fullmånenatt og der det er grunnlag for følelser – der vil din elskede få et ønske om å bli hos deg. Er det ikke grunnlag for følelser vil din elskede ikke ta imot steinen.  Da er det på tide å gå videre.


Det sies også at mennesker som sliter med infertilitet bør bruke denne steinen.


Rens steinen i rennende vann.

Morganitt:


Stjernetegnet Tyren fascinerer meg med sin sjarmerende og bedagelige livsappetitt. Morganitten vekker Tyren i oss alle. Når man bærer denne (litt feminine) krystallen på seg vil man føle at man langsomt blir roligere og at man faktisk har det veldig godt. Føler man sjelesmerter ved separasjon hjelper denne krystallen en til å løsne på smertene. Man begynner å se at denne separasjonen kanskje ikke var helt uten hensikt.


I healing brukes morganitten når folk sliter med stressrelaterte sykdommer og når folk sliter med svimmelhet av ulike årsaker. NB! Svimmelhet skal ALLTID sjekkes ut hos lege hvis man ikke vet hva årsaken er!


Denne krystallen forbinder jeg med Vekten og Tyren.


Steinen renses enkelt – ta en tør klut, gni på deg og så er den klar til bruk igjen.

Obsidian:


Av alle mørke steiner er det obsidianen som er min favoritt. Denne krystallen oppstår når vulkanens lava renner ut i vann. To mektige elementer som skaper noe; obsidian! Man har en del varianter av obsidian, hvor regnbueobsidianen vel er den mest kjente, apachetåren er også godt kjent av folk som liker krystaller. Dette er en mektig stein og den ble mye brukt i ritualarbeid, særlig i Mexico og blant inka og mayafolket. Som nevnt, steinen er kraftig og dens potensial kan egentlig bare utnyttes av folk som forstår steinens kraftige energi.  Men, et sted må man begynne i arbeidet med magien, så hvorfor ikke starte med å kjøpe en slik krystall? J


Først og fremst åpner denne steinen øynene. (Den kurerer også en del plager med øynene) Man lærer seg å se. Da mener jeg også å gjennomskue. Plutselig våkner synet og langsomt begynner man å se. Så er det opp til hver enkelt om de vil lukke øynene igjen.  Man vil også oppdage at svart ikke er noen negativ farge. Den svarte fargen er en mesters farge.


Skorpioner er fascinert av denne steinen, men den er også en Steinbukkstein.


Steinen trenger kun rensing i røkelse. Trekk den gjennom røyken fra røkelse et par ganger.

Onyks:


Den mest ettertraktede av onyksene er den svarte onyksen. Svart onyks er en stein som virkelig roer ned kaotiske mennesker.  Onyksen gjør folk mer sentrerte, mer balanserte og de får mer kontakt både med seg selv og omgivelsene. Onyksen hjelper folk slik at de kan legge realistiske planer og gjennomføre disse.


Den svart/hvite onyksen skaper balanse i sinnet. Man utvikler en mer helhetlig tankegang og man finner balanse i hverdagen når man bærer denne steinen.


Den rødbrun/hvite onyksen (kalles også sardonyks) trekker venner inn i livet og disse vennene fører ofte med seg suksess og glede. Positiv stein.


Beskytter mot forvirring, løsner på sorg, skaper stabilitet. Men, den bør ikke bæres av melankolske mennesker som ofte føler at denne steinen bare tynger og trykker ned.


Steinen renses i rennende vann.

Prehnitt:


Denne steinen hjelper deg å slippe taket i materielle verdier av ymse kvalitet. Er det tungt å rydde og kaste saker, bær en prehnitt noen dager – du vil merke at det blir lettere og lettere å tenke på at det er godt å få kastet alt som bare står der og som aldri brukes. Er det tungt å selge huset, bruk denne steinen. Egentlig burde alle hatt en slik stein i hjemmet slik at man slapp å bli eid av hus og døde gjenstander. Jeg innbiller meg at det ligger mye frihet rundt prehnitten.


Folk som utøver reiki burde absolutt ha en slik stein i rommet hvor de arbeider. Steinen skaper harmoni i rommet der den befinner seg.


Folk som har jobbet med krystaller og healing sier at denne steinen er ypperlig å bruke når man er ukonsentrert, har ADHD eller ADD. Kanskje burde denne steinen ligge i et hvert klasserom?


Prehnitten renser man i sollys. La den ligge en time og lade seg opp.

Rhodokrositt:


Har man kjærlighetssorg eller er man alene er dette den beste steinen man kan bære på seg. Steinen gir fred i sjelen og man lar sorgen slippe taket. Man ser ikke på dette med å være alene som et nederlag, man begynner i stedet å se alt man kan gjøre mens man venter på den rette. Denne steinen er også god å bruke for alle som har opplevd at deres kjærlighet ikke har blitt respektert. Folk som har opplevd å bli avvist har godt av denne steinen, det har også alle som er blitt utsatt for overgrep… Steinen hjelper en til å forstå at onde mennesker følger sin onde natur og at gale mennesker er gale – man er ikke skyld i noe av det de gjør og man kan ikke annet enn å tilgi seg selv og, om mulig, den onde/den gale.


Bruk denne steinen hvis du mener noe er hardt å tilgi.


Denne steinen renses best i rennende vann.

Serpentin:


Denne steinen er en stein som renser leveren kraftig. Gjennom dette rensearbeidet hjelper den også folk som har diabetes med balanse av det indre, slik at blodsukkeret ikke flyr så mye opp og ned. Giftstoffer i kroppen blir trukket ut, noe som gjør at denne steinen er god å bruke når man skal slutte å røyke.


De som jobber med healing av chakraer sier at denne steinen tilhører hjertechakraet og at den som er plaget av problemer med hjertet med fordel kan bære denne steinen på seg.


Folk som sliter med helsen gjerne kan ha denne steinen liggende under hodeputen. ME – pasienter er de som skal ha best utbytte av denne steinen.


Steinen renses i rennende vann og lades ved å ligge en times tid i solen. Ikke la steinen bli for varm. En times tid holder.

Staurolitt:


Dette mineralet bringer eieren hell. Dette mineralet hjelper deg med å stumpe sigaretter, skru korken på flasken og holde deg til dietter. Alt du foretar deg for å fremme en god helse vil dette mineralet hjelpe deg med.


Skal du ut på reise er staurolitt god å ta med. Den beskytter deg på reiser. Om den ikke forhindrer forsinkelser, så vil den i alle fall sørge for at forsinkelsen blir hyggelig.


Rens staurolitten med rennende vann.

Tigerøye:


Dette er en fabelaktig stein å ta med seg på reiser, denne steinen våkner til liv når den er i bevegelse. Denne steinen brukes ellers for å fremme viljestyrken. Føler du at det er noe du ikke klarer å gjennomføre, så er denne steinen fin å bære med seg. Dette er også en stein som hjelper deg til å ta opp temaer og få satt ord på hva som irriterer deg. Man blir modig av å ha på seg denne steinen. Men, bærer man den for lenge blir man kranglete. Alt med måte…


Tigerøye bør plasseres ved ytterdøren, der ligger den som en vokter og passer på at tyver ikke tenker på å bryte seg inn i huset.


Folk med høyt blodtrykk bør bære Tigerøye på seg hver gang de skal gå ut.