Jordtegn - Esoterisk astrologi

---

Jordens Tegn

De aller fleste vet hvilket stjernetegn de har, mens færre kjenner til «Jordklode-tegnet» sitt.

Jordens tegn finner du 180 grader fra Sol/Stjernetegnet ditt.

Altså:
Stjernetegn Væren – Jordtegn Vekten

Stjernetegn Tyren – Jordtegn Skorpionen

Stjernetegn Tvillingene – Jordtegn Skytten

Stjernetegn Krepsen – Jordtegn Steinbukken

Stjernetegn Løven – Jordtegn Vannmannen

Stjernetegn Jomfruen – Jordtegn Fiskene

Stjernetegn Vekten – Jordtegn Væren

Stjernetegn Skorpionen – Jordtegn Tyren

Stjernetegn Skytten – Jordtegn Tvillingene

Stjernetegn Steinbukken – Jordtegn Krepsen

Stjernetegn Vannmannen – Jordtegn Løven

Stjernetegn Fiskene – Jordtegn Jomfruen

 

Denne forbindelsen mellom tegnene forklarer langt på vei den «sjelevenn-følelsen» vi ofte får når vi treffer folk som er født med akkurat det Stjernetegnet vi har på Jordtegnet vårt.

Vannmenn føler ofte en «forbindelse» med Løver, Fisker føler ofte at de har mye til felles med Jomfruer osv.

Det er i Jordtegnet vi lever og har vår base. Stjernetegnet skal vi utvikle oss mot, men grunnmuren vår ligger her på jorden.

Jeg anbefaler alle å bruke «Likehus»-systemet når de skal se etter hvilket hus Jordtegnet står plassert i. Det fungerer aller best og skaper mindre forvirring :-)

 

Jordtegn i Væren

Det er mye kreativitet som bor i Værens jordtegn. Det er også mye sosialt som befinner seg her nede på bakkeplanet når Væren har bygget grunnmuren. Jordens Vær liker å lede, men den vet verdien av gode følgere, så ved hjelp av Stjernetegnet sin vil den forsøke å utvikle seg til å bli en god følger.

Hvis Stjernetegnet Vekten dominerer, sjefer og hersker over sine omgivelser er det tegn på en skadet Jord-Vær som trenger terapi. Jordens Vær er snill og mild, det skal også Stjernetegnet Vekten være.

Bestemte, ryddige, milde og fleksible – det er kjennetegnene til Jord-Væren/Stjerne-Vekten, når tegnet er i harmoni. I disharmoni er tegnet virkelig en diktator eller en sutrete martyr som gir opp altfor lett. Heldigvis er de aller fleste Jord-Værene i harmoni :-) 

Jeg vil anbefale at du studerer Uranus. Hvilket tegn er Uranus i og hvilket hus? Uranus er drivkraften for Jorden/Stjernetegnet i ditt liv. Det intellektuelle får du fra Uranus.

 

Jordtegn i Tyren

Dette jordtegnet setter pris på ha et komfortabelt liv. Gjerne hardt arbeid, men komfortabelt i fritiden. Skorpioner og Tyrer har lett for å være arbeidsnarkomane. Drevet av et trygghetsbehov. Tyrer søker økonomisk trygghet, Skorpioner søker følelsesmessig trygghet. Jordtegnet Tyren bygger gjerne opp økonomisk trygghet og Stjernetegnet Skorpionen leter rundt etter en stabil partner.

Dette trygghetsbehovet bringer ofte Skorpioner og Tyrer sammen her på jorden. En med jordtegnet Tyren kan kaste bort mye tid og ressurser på å «redde» en partner eller en venn. Dette er et selvutslettende trekk. En annen skyggeside er at tegnet kan være åndelig grusomt. Man kan ha tendenser til å være følelseskald eller ty til hatefulle tanker/ytringer. Den balanserte Jord-Tyren vil være analytisk og lojal. Den vil være forståelsesfull og ikke dømmende. Tegnet Venus står i vil vise deg veien du skal gå for å oppnå harmoni i sjelen.


Jordtegn i Tvillingene

«Åååå, Skytter er så surrete», hørte jeg en gang. Nei, Skytten er faktisk ikke surrete, men jordtegnet Tvillingene kan være veldig surrete. :-) Jordtegnet Tvillingene kan faktisk ødelegge og spre alt det har jobbet for, uten å tenke seg om. Altså, er du en Skytte som surrer bort en mulighet fordi du er «lei» og du ikke tenker konsekvenser, da har du ikke orden på jordtegnet ditt. Jord-tegnet Tvillingene er dyktige på å samle inn basiskunnskap, de er flinke til å bygge ut nettverket sitt og de er energiske. Den kunnskapen og de kontaktene dette tegnet henter inn har Stjernetegnet Skytten veldig mye glede av. Skytten utvikler seg i takt med Jord-Tvillingens innsats.

Venus har veldig mye å si for hvordan Jord-Tvillingen holdes i ørene. Merkur hersker over Stjernetegnet Tvillingene, mens Venus tar seg av Jord-Tvillingen. Studer Venus og du finner nøklene til en harmonisk utvikling av jord/stjerne! Kunnskap er balsam, kunnskap er makt!

 

Jordtegn i Krepsen

Dette tegnet er det tegnet som suger opp massenes bevissthet mest av alle. Aksen Krepsen/Steinbukken er «foreldreaksen». I denne aksen ligger moderen og faderens kraft. Hvem vet bedre hva barna trenger … eller ønsker seg enn denne aksen? Det ligger også en voldsom trang til å beskytte noen eller noe i denne aksen. Stjernetegnet Steinbukken jobber ofte hardt for å sikre seg økonomisk. Jordtegnet Krepsen ønsker seg denne sikkerheten og sender sine ønsker opp til Sola. Når tryggheten er sikret kan Jord-tegnet Krepsen tenke på hva som er best for alle og for kloden. Saturn, Karma-planeten, bør studeres. Tegn og husplassering er nøklene til denne bevisstheten. Huset Jordtegnet der det er plassert er også en nøkkel. Jordtegn i 5. hus kan indikere at man fokuserer mest på barns behov, mens jordtegn i det 10. hus er veldig ofte opptatt av samfunnet osv.

Frykt er denne aksens svakhet. Overveldes man av frykt er veien kort til paranoia og isolasjon.

 

Jordtegn i Løven

Nå er det slik at dette med jordtegnanalyser er for å sjekke sjelens utgangspunkt for å lykkes med sin misjon. Når man finner jordtegnet i Løvens tegn vil det alltid dreie seg om selvrealisering. «Kjenne deg selv!» - prinsippet kan sies om Løven her. Kjenner man seg selv vil man ha en naturlig nysgjerrighet etter å bli kjent med andre. Forstår man andre, så har man et godt utgangspunkt for å knytte grupper sammen. Undervisning kan være et annet alternativ. Se etter huset Jordens Løve står plassert i, så får du en pekepinn på hvor du er mest befestet. Jord-Løven kan bli veldig selvopptatt om den ikke holdes i ørene. Den kan også bli temmelig verbal og vil ikke nøle med å ty til grusomme utsagn og påstander om den føler seg provosert. Når tegnet står her i Løven varsler det mange tunge sjelekamper. Punkter og planeter i Løven og Skorpionen indikerer sjelekamper. Et harmonisk Løvetegn vil være en fin lærer og en god «guru». Man kan ofte merke at Løven er sjefen i denne aksen.

 

Jordtegn i Jomfruen

Solen i Fiskene. Jorden i Jomfruen. Ah, hvilken fruktbar kombinasjon. De Fisker som har kontakt med Jordtegnet sitt er virkelig noen herlige mennesker. Det er ingen som kan være mer spirituelt sjarmerende enn disse skapningene. Jomfrutegnet lytter, Fiskene tar imot uten å dømme. Jomfruen samler inn det den finner fornuftig, Fisken tar imot og legger til kjærlighet. En Jomfru/Fisk i dårlig harmoni tar ikke mot kunnskap, ter seg ufornuftig, flykter inn i diverse former for rus og Jomfru-røsten messer om hvor håpløst alt er og hvor lite forstand alle andre har. Kommer Jomfrutegnet seg opp av bitterhetens myr vil det oppdage at det er mye kjærlighet her i verden og man gjør klokt i å omfavne den. Agape er stikkordet her, ikke Eros! Agape er sjelens ord. Den harmoniske Fisk vil aldri slippe taket i den fornuftige Jomfru. Pluto viser deg hvor du finner de mørkeste skyggene.

 

Jordtegn i Vekten

Vektens tegn dreier seg om å finne balanse i alt fra vennskap, kjærlighet, krig og fred. Hvis det blir for mange følelser innblandet bør Vekttegnet få inn ren fornuft. Blir det for mye kaos, sender Vekttegnet inn orden. Yin-Yang er Vekttegnet i et nøtteskall. Det er bare en Jord-Vekt i disharmoni som ser bare en farge eller en side i en sak. Væren er entusiastisk og har pågangsmot, men Vekten må holde Væren litt i ørene om Vær-sola skal lykkes med å holde på entusiasmen og pågangsmotet sitt. En nevrotisk Vekt skaper totalt kaos i Væren. Den kan bli «en skamklipt sau» eller en nevrotisk dørmatte. I enkelte tilfeller blir Væren en tyrann fordi Vekten har noe diktatorisk i seg og sender disse diktatoriske vibrasjonene over til Værsola. Den harmoniske Jord-Vekten sender dempende stråler opp til Sola. Vær-sola elsker å starte opp nye prosjekter, elsker å lage stier der ingen har gått før dem. En harmonisk Vær er faktisk veldig uredd og Jord-Vekten sørger for å skape mot i Vær-brystet.

 

Jordtegn i Skorpionen

Tyr-Sola blir ofte beskylt for å være sjalu, men det er faktisk Skorpionen som skaper sjalusien.

Tyr-jordtegnet skrur ofte av temperaturen og blir lunken, mens Skorpion-jordtegnet blir enten iskald eller vulkan-varm. Et disharmonisk Skorpion-jordtegn er et farlig tegn. Det sies at mange diktatorer er født i Tyrens tegn, men diktatoren er og blir Jord-Skorpionen. Mars styrer dette Jord-tegnet så sjekk ut Mars’ plassering og tegn for å få en indikasjon på hvor og hvordan kreftene i denne aksen kan brukes på best mulig måte. Skyggearbeid er en fin måte å balansere Tyr/Skorpion på. Aksen har i seg kraften som skal til for å forene det materiell og det spirituelle. Denne kombinasjonen er fantastisk for å lære folk å være mindre grådige og kravstore. Denne aksen kan finne dyrking av planter veldig tilfredsstillende og denne aksen kan også ha en stor kjærlighet til naturen og dyr. Et jordtegn som setter pris på et liv i akkurat «nok» hvis det er i harmoni.

 

Jordtegn i Skytten

Skytten som jordtegn er en Tvilling i Soltegn. Tvillingtegnet er en mester på å kommunisere og Jordtegnet Skytten elsker å sende bølger av kommunikasjonsglede. Litt forvirring kan oppstå når Tvillingtegnet skravler i vei og fremstår som overfladisk. Det er veldig sjelden Tvillingene er overfladiske, men de liker å føle seg frem før de avslører hvor dype de er. Dette er kunnskapsaksen og Skytte/Tvilling elsker å ta til seg kunnskap og lærdom. Noen ganger kan Tvillingene fremstå som «smalsynte» og «ensporet», dette er fordi de har lett for a bli litt «nerder» på sine felt og glemme at det finnes et liv utenfor feltet. Marilyn Monroe er en typisk Skytte/Tvilling. Fremsto som blond og litt dum, men skarp som bare det. Jord-tegnet Skytten vet å finne stier den skal gå på og Tvilling-sola lyser vei og leder an. Disharmonisk akse er skrytende, retningsløs og identitetsløs. Denne aksen kan villede mange hvis den ikke er i balanse. Velbalansert er denne aksen som et kart. Den viser deg vei.

 

Jordtegn i Steinbukken

Her er det viktig å studere Saturn for å forstå dette jordtegnet. Hvilket tegn står Saturn i ditt fødselshoroskop? Hva forteller tegnet deg? Står Saturn i Skyttens tegn bør du tilegne deg kunnskap og sende det til Krepsesola. Står Saturn i Jomfruens tegn bør du lære deg analyser og sende dette videre til Sola. Jord-Steinbukken er et fornuftig tegn og vil ta på seg Saturns oppgaver ganske lett. Dessverre har Steinbukkens tegn tendenser til å bli deprimert og om det havner i en depresjon påvirker den Krepse-sola til å bli negativ, til å krisemaksimere og bli en «i verste fall»-tenker. Ofte kan vi spore Krepsesolas luner tilbake til Steinbukkens punkt. Steinbukken kan bli for ambisiøs slik at Krepsesola sikter for høyt og bommer totalt på målet. Da blir Krepsesola ulykkelig og har lett for å tenke på seg selv som en fiasko. Slike hendelser må for all del unngås. Ha Saturn som kompass, finpuss Krepseegenskapene og hold retningen. Omsorg er veldig viktig og et kall for Steinbukk/Kreps.

 

Jordtegn i Vannmann

Ingen forstår Jupiter bedre enn Vannmannen. Ikke en gang Skyttene og Fiskene hvis hersker Jupiter er. Vannmannens energier svinger godt sammen med Jupiter. Så, jordtegnet Vannmannen bør sjekke ut hus og tegn på sin Jupiter. Aksen Løven/Vannmannen dreier seg veldig mye om å realisere mennesket. Enten mennesket i grupper eller mennesket alene. Et menneske som ikke forstår seg selv kan finne seg selv gjennom gruppearbeid og et menneske som kjenner seg selv – ja, det mennesket vil ha mye å tilføre en gruppe. Jord-tegnet Vannmannen har mye å gi Løve-sola når det kommer til gruppedynamikk. En Løve er et naturtalent når det kommer til pedagogikk, men er Vannmann-punktet for eksentrisk og sært, da kan det forvirre Løve-Solen. Noen kan ha problemer med å skjønne sin egen verdi, noen kan overvurdere seg selv og bli «narsissistisk» i sin adferd. Løveplaneter har tunge livskamper, så det gjelder å holde Løvene litt i tømmene. Undervisning er ditt kall.

 

Jordtegn i Fiskene

Jomfruer blir ofte omtalt som «husmødre» og ingenting kan være lenger fra sannheten. Jomfruer har ikke mer støv på hjernen enn andre tegn. Det som er Jomfruens styrke er at de ofte er analytiske og fornuftige. Fiskenes styrke er at de omfavner det meste, men det er ikke alt de godkjenner. Saken er den at Jomfrutegnet er «bullshit-filteret» vårt. Så Fiskene henter inn erfaringer og kunnskap, de lever ut sitt indre liv – men, bullshit-filteret blir aktivisert når Fiskenes sending når sola.

Er ikke jordtegnet i harmoni kan Jomfru-sola være negativ og sur! De kan bli nevrotisk opptatt av orden og nærmest pedantiske.  Jomfru/Fisk er som hjertechakra. Tre chakra for det åndelig, tre chakra for det jordiske – og hjertechakra for å holde balansen. Er denne aksen i balanse får man en herlig veiviser og jord-engel. Plutos punkt er som ei kompassnål for denne aksen.