TOTEMDYR

TotemdyrDet å ha sitt/sine totemdyr kan høres litt rart ut. Hva skal man med disse dyrene, liksom?

Dyrene hjelper deg å se hvor din personlighet er lite utviklet og dyrene hjelper deg å se talenter som ikke er utviklet. Du får hjelpe til å se hvilken retning du skal gå og det er verdifull informasjon.


På 90-tallet var det «in» med hjelpere og totemdyr. Hjelpere var ofte avdøde storheter, nonner, munker og prester. Totemdyrene skulle være store og tøffe. Det var flere som hevdet at de hadde pantere som totemdyr enn det var folk som hevdet at de hadde spurver. Jo større totemdyr, jo bedre.

Så var det supert om totemdyrene var sinte og farlige. Til sintere de var, til bedre var det. Tragisk.

Totemdyr kan være store og farlige, men som regel er de ikke det. Totemdyrene er dyr du vil føle deg komfortabel med.


Hvordan skal du finne dyret/dyrene dine?

Du kan være fasinert av det spesielle dyret eller du kan drømme om det. Du kan se det i merkelige sammenhenger. Det er i det hele tatt mange måter å finne kraftdyrene/kraftdyrene sine.

Jeg kjenner en dame som er fasinert av lemurer og det er ikke vanskelig å forstå at hun har lemur som totemdyr og jeg har hørt om en dame som er helt oppslukt av pingviner. Eksotiske dyr, men disse dyrene har kvaliteter som understøtter disse damenes personlighet.


Dyr kan også dukke opp og advare oss. Da dukker de opp i underlige sammenhenger. Jeg har en venninne som opplevde å se en edderkopp hos tannlegen, en annen edderkopp hos frisøren og hun ble stående bak en mann med en skjorte som hadde en brodert edderkopp på seg.

Så kom hun på et intervju hvor hun hadde søkt jobb som dataansvarlig og fikk jobben på flekken.

Hun antok edderkoppene varslet om at hun skulle bygge «nett» og jeg tror hun har helt rett.


Det er for mange dyr til at jeg kan nevne de alle, men jeg lister opp noen her. Trenger du hjelp, så kan du skrive til oss på post@sverdet.com. Kanskje vi kan hjelpe med info om dyret eller til og med hjelpe deg til å finne kraftdyret ditt?


Her kommer en kort presentasjon av noen dyr:Maur:


Stikk i strid med hva vi liker å tro, så tror jeg at de fleste politikere jobber hardt for hva de tror er fellesskapet beste.  Så jeg vil tro at mange politikere har mauren som totemdyr.

Maurene gjør det. De jobber hardt for fellesskapet. Er effektive og målrettede.

Hvis du sliter med å få ting ferdig, mister fokus og blåser i fellesskapet er kanskje mauren totemdyret ditt? Mauren kan vise deg hvor viktig fellesskapet er og mauren vil lære deg hvordan du fullfører prosjektene dine uten å miste fokus.

Hvis du er engasjert i samfunnet og liker å jobbe for samfunnet er du en ferdig utviklet maur, men du må passe på at du ikke verdsetter jobben så mye at det går ut over dine kjære. Du må finne en balanse.


Grevling:Ofte undertrykker man sinne og holder fred for husfredens skyld og DET kan faktisk gå på helsen løs.

Grevlingen viser deg hvordan du uttrykker sinne på en sunn måte og du har lov til å stå opp for deg selv på en positiv måte.

Jeg vil tro at terapeuter kan ha grevlingen som totemdyr.

Det er sjeldent at noen har grevlinger som totemdyr, men grevlingen kan dukke opp i situasjoner der noen undertrykker seg selv eller blir undertrykket.

Egentlig er det naturlig at ordensvakter og politi har grevling som totemdyr. Det er grupper som må vise sunt sinne i gitte situasjoner.

Altså, grevlingen viser seg i situasjoner der du bør synge ut.


Bjørn:


I løpet av året bør vi følge årets rytme. Bjørner bør vite når man skal legge seg og når man skal stå opp. En disharmonisk bjørn sover for lite eller for mye, spiser for lite eller spiser for mye. Den disharmoniske bjørnen kan også avsky jula eller overfeire den, det samme med andre høytider.

Når butikkene slenger frem julemarsipanen i oktober er dette et klassisk eksempel på «bjørn på ville veier».

Noen bjørner opptrer som notorisk soltilbedere og kan liksom ikke få nok av sola. Andre har hytte på fjellet og kan liksom ikke få nok av snøen.

Noen ganger kan bjørnen opptre helt feil i forhold til sin alder.

Både sol og snø er vidunderlig, men alt med måte.

Den sunne og harmoniske bjørnen er en naturelsker med røde kinn og brun hud.

Bjørn i harmoni kjenner årets rytme og nyter årstidene.


Elg:
Stikkord for den harmoniske elg er nøysom, takknemlig for det man har, familie og flokk, utendørsliv.

Den disharmoniske elgen er overdrevent hjemmekjær og overdrevent familiemenneske. Skal man gjøre noe, så er det først og fremst, med familien.

Det er godt å ha familie, men man har et liv å leve og det skader ikke å hente inspirasjon utenom familien.

Likeledes vil den disharmoniske elgen være misfornøyd med det man har og aldri uttrykke tilfredshet.

Vi bodde i en stor bygård i Oslo hvor det bodde en del trygdede. På trygdeutbetalingsdager var det velstand. Drosjer kom og kjørte, fulle handleposer ble båret inn og om sommeren hadde de laget seg sitteplasser ute. Bordene ble fylt med kjeks, kaker og sjokolade. Ungene lepjet i seg is. Stemmene var blide og latteren runget. De minnet meg om en flokk elger i den grønne enga. Herlig!

Vi la også merke til at det var lite klaging på folket. De kranglet en del, men klagde ikke på at de manglet noe. Harmoniske elger.

Det hender at vi savner dem.

Elgen viser seg når du trenger mer kontakt med familie eller når du trenger å bevege litt mer på deg. Elgen kommer også når du trenger en følelse av velvære. Har du klaget for mye? Er du misfornøyd?

Se over livet ditt en gang til og se etter hva du har å være takknemlig for.Svane:
En svane ser skjønnheten hos seg selv og andre.

En disharmonisk svane ser bare styggedom hos andre og lider av selvforakt.

Svane er skjønnhet og godhet.

En narsissist er en ekstremt disharmonisk svane. De ser bare skjønnhet og godhet hos seg selv, mens de ser bare grums hos andre.

Jeg kom i kontakt med en «svane-dame» for noen år siden. Enten dyrket hun folk eller så hatet hun dem. Hun så det meste i svart-hvit.

Det var ikke mange kopper kaffe jeg drakk sammen med henne før jeg «så» svanen i henne og skjønte at vi før eller siden ville få trøbbel. Det gikk ca. 1 ½ år.  Men, bevares, det var mye godt i henne, men der var det andre faktorer som ga utslag, ikke svanen.

Svanen i henne var så ødelagt at jeg håper hun får hjelp, men jeg er i tvil om hun er i stand til å få hjelp.

Den harmoniske svane er en sann fryd å møte. Det er et solskinnsmenneske som ser på verden med positive øyne.

Blant frisører har jeg «senset» mange svaner.


Spurv:
Noen ganger møter du blide, positive mennesker som tar seg tid til en liten prat. Humørfylte gledesspredere, som sprer solskinn rundt seg. Da kan det hende du har møtt en spurv, for slik er spurver.

Spurver i ubalanse er noen negative sytepaver. De kakler om sine lidelser og tretter ut tilhørere. Det er et ork å støte på dem.

Spurver er flokkdyr og de trenger en flokk for å føle seg vel.

Jeg vil tro at i sangkor er det mange mennesker med spurven som totemdyr.

Spurver er bekymringsløse, men noen ganger kan de bli for bekymringsløse ofte på grensen til det uansvarlige. Jeg ville ha tenkt meg godt om før jeg hadde lånt ut kredittkortet mitt til en spurv.

Inkassobyråene lever godt på noen av de stakkars spurvene.


Laks:

Et åndelig menneske har ofte laksen som sitt totemdyr. De har i seg en lengsel om «å komme hjem» og en lengsel etter noe større enn dette her.

Ofte er lakser karismatiske og man legger lett merke til dem, selv når det er den stillferdige varianten.

En laks i ubalanse er fanatisk ateist og avviser alt som «overtroisk sludder» og latterliggjør andres tro.

Vi lever i en tid hvor det i enkelte miljøer er det bare så tøft å være ateist, men det får vi ignorere. Hva vi tror på er vår sak, så får ateistene tro og tvile på det de vil.

En laks kan godt være agnostiker, det er ikke noe galt i å være åpen for at det er mer mellom himmel og jord enn andre steder.

Legg vekt på drømmer om laks og hvis laks dukker opp på uvanlige måter, det kan være at laksen blander seg inn for å varsle om at du må ta bedre vare på ditt åndelige liv eller det kan være et varsel om at du får positiv medfart i din åndelige søkning.

Den eneste gangen jeg har drømt om laks var like før jeg ble invitert med til en forelesning om Bach Blomstermedisin. Hvis jeg ikke hadde hatt den laksen i tankene ville jeg neppe tatt Blomstermedisinkurset.

Jeg skal love dere at jeg er glad for at jeg tok kurset.


Ulv:
Til tross for at jeg har møtt mange mennesker som har hevdet at de har ulv som totem, har jeg møtt svært få som passer inn i bildet av en ekte ulv.

Ulven er veldig opptatt av å skape seg en familie eller en flokk (stefamilie), den er sterkt knyttet til sin biologiske familie og veldig beskyttende overfor flokken.

Ekte ulver er territoriale og vokter sitt revir.

Ulven ser på sin familie som noe guddommelig og noe som skal vernes.

Den disharmoniske ulven vokter familien/flokken sin på en svært psykopatisk måte. Den ser innbilte fiender overalt og skaper konflikter.

Ulven er et dyr som får frem følelser i folk. Det norske folk elsker eller hater ulven og dette får meg til å flire, for når du møter en ekte ulv vil du enten omfavne ulven eller skygge banen.


Ekorn:


Hvis mauren jobber hardt, så jobber ekorn like hardt.

Et menneske med ekorn som totem er et menneske som trives med å jobbe og som har minst en spareplan …

Ekorn er mennesker som forstår nødvendigheten av å spare til en regnværsdag.

Det disharmoniske ekornet er syklig gjerrig.

Ekornet jobber hardt, men ikke så «humørløst» som mauren. Ekornet liker lek og moro og tar seg tid til å more seg litt.

Hvis du drømmer at du forer et ekorn vil du komme i en situasjon der du styrker økonomien din og kan hjelpe andre, men samler det nøtter varsles det at du får tøffe tider, så du må spare eller få deg en plan om hvordan du skal komme deg gjennom «vinteren».

Ekornet kommer inn for å inspirere deg til å tenke langsiktig på økonomifeltet og ekornet kommer når du trenger mer lek.


Gresshoppe:Du vet disse folkene som hopper ut og inn av livet ditt, det kan være en gresshoppe.

Disse folkene er rastløse og trenger stadig ny inspirasjon.

De kommer, gleder deg for en kort stund og så må de av sted igjen. Når de er i livet ditt er de sosiale, engasjerte og muntre. Gresshoppene er ofte suksessrike mennesker. 

En skadet gresshoppe er rastløs, overfladisk og ikke i stand til å knytte normale bånd til noen.

De er dramatiske og gode til å iscenesette drama, men de har en viss sjarme likevel. De kan ha suksess på visse områder, men ting har lett for å smuldre for dem.

Gresshopper er oppfinnsomme og hvis en gresshoppe viser seg i din nærhet er det for å minne deg på at du må bruke kreativiteten din men.

Drømmer du om en gresshoppe er det et tegn på at du bør bevege deg fremover, enten på jobb eller bosted.

Gresshopper betyr forandringer, rett og slett.
Sommerfugl:
Enkelte mennesker er alkymister. Hva de enn får fatt i av gammelt skrap kan de forvandle dette til praktstykker. De er sommerfugler.

En annen ting som kjennetegner sommerfugler er at de legger ting bak seg og går fremover.

Sommerfugler er imponerende.

Den negative sommerfuglen legger også ting bak seg, men ikke uten bitterhet.

«Alltid blir jeg sviktet»-holdningen er påtagelig, men aller helst skal de ikke snakke om det.

Jeg kjenner en mann som ikke vil høre om eks-kona og det tjue år etter skilsmissen. Han pusser opp gamle møbler, holder hagen i prikkfri orden og er svært sosial, men eks-kona vil han ikke høre noe om.

En grei sommerfugl med skyggeside.

Om sommeren ser vi mange sommerfugler, men sommerfugler kan vise seg i drømmer og andre steder.

Dukker sommerfuglen opp er det et varsel om at du henger for mye i fortiden og at det er på tide å komme seg av sted.
Marihøne:En diabetessykepleier jeg kom i prat med på en togreise var en typisk marihøne. Hun var jordnær, hun var opptatt av kosthold og helse.

Det som bekymret henne mest var at barn hadde fått dårligere helse i løpet av en generasjon. Vi ble sittende å prate om norske barn og amerikanske barn, likheter og ulikheter mellom barna i de respektive land.

Samtalen var givende og jeg var nesten lei meg da toget gled inn på «min» perrong. Da jeg tok farvel ble jeg oppmerksom på at hun hadde på seg en liten brosje med en marihøne på.

«Jeg elsker marihøner,» sa hun med et lite smil.

«Jeg også,» svarte jeg og smilte tilbake.

Den negative marihøna er ikke så enkel. Ofte gir negativiteten seg utslag i et sykelig forhold til kroppsvekt hos seg selv og andre.

De kan kalles jordnære, men du verden så opptatt de er av å latterliggjøre andres tro. Ofte er de så fanatiske at man orker ikke å forholde seg til dem.

Men, om du drømmer om marihøner, bør du tolke det som et tegn på at livet ditt endrer retning ved en positiv forandring.

Enten får du et godt råd som du velger å følge, eller du kommer på noe lurt selv.

Marihøner er veldig praktiske og minner meg veldig om stjernetegnet Jomfruen.


Ørn:

Ørnens mennesker føler at de må bo litt øde til, ha utsikt og helst et vann i nærheten.

Urbane ørner er ulykkelige ørner og må de bo i urbane strøk reiser de ut av byen så ofte de kan.

De trenger overblikk og de vil gjerne ha kontroll.

Lite sosiale som de er, er de ganske vanskelige å komme innpå. De trenger tid på å bli kjent med deg, men når du først kommer innpå dem er de reale mennesker.

Selvsagt kan du treffe disharmoniske ørner, men de er ofte folkesky, så du kommer nok ikke innpå dem.

Drømmer du om en ørn er det nok en beskjed at du skal flyte med og skaffe deg et overblikk over situasjonen.

Ikke foreta deg noe før du har fått fullstendig overblikk.

Ser du en ørn i en visjon er det et budskap om at ånden din blir løftet og du får innsikt i noe du aldri har hatt innsikt i.

Ørnen er symbolet på «Den Store Ånd».

Vær oppmerksom på ørnen, budskapet den kommer med er mektig.


Hauk:


Noen ganger møter du mennesker som har en så sterk intuisjon at du må løfte på øyenbrynene. Du kan ha grunn til å mistenke dem for å være hauker. Gode rådgivere er de også, de kan sette fingeren på hva problemet er før du får snakket ferdig. Analytiske og dyktige.

Det som er et problem er at hauker ofte er utålmodige og lite fintfølende. Det koster dem ingenting å overhøvle deg om du sier dem imot.

Enten du tror meg eller ei, Dr. Phil er en hauk.

Han har empati, han er dyktig, men nåde dem som ikke er enige med han. Da blir han plutselig vrang.

En skadet hauk er enda mer aggressiv og slett ikke så behagelig å omgås med.

En hauk vet, en skadet hauk vet – men, en skadet hauk brøler ut hva han vet og det er ikke slik at hauken alltid har rett. Som regel har de rett, men ikke alltid.

Drømmer du om hauken ber den deg om å skaffe deg kunnskap om situasjonen du står oppe i nå.

Ser du hauker på uvanlig vis bør du oppsøke en god rådgiver hvis du er i en vanskelig situasjon. Hauken kan også varsle om at du kommer opp i en vanskelig situasjon.
Kråke:
Disse fuglene er intelligente og får med seg mye som andre går glipp av. De har en fabelaktig hukommelse og glemmer ikke lett en urett.

Dette gjelder kråkemennesker også. De ser mye andre ikke ser, de er intelligente og på vakt. Ofte virker de litt mistenksomme.

Skyggesiden dere er at de tyr til latterliggjøring av motstandere og er lite barmhjertige når de diskuterer. Nådeløs kritikere er de også.

De ser svakhetene, de slår ned på svakhetene, men ofte har de litt for enkle løsninger.

Kråker trives i flokk og er gjerne med i klubber. De liker å debattere, så de er ofte engasjerte i debatter på nettet, hvis nivået på debattene er akseptabelt.

Politibetjenter er ofte kråker, det er de kriminelle også. (Kanskje det ikke er så stor forskjell på disse gruppene når alt kommer til alt?)

Kråker er ofte høyrøstede, så man kan lett legge merke til dem.

Hvis kråker viser seg for deg er det ofte for å fortelle deg at svaret har du inne i deg selv.

Kråke i en drøm er en budbringer du må gi akt på. En bekjent av meg drømte om ei kråke som kom med et blått bånd inn gjennom vinduet. Dagen etter fikk hun bekreftet en graviditet og der og da visste hun at barnet ville bli en gutt.
Rev:


Revemennesker er smarte og de pleier å finne en løsning på alt. Litt som Espen Askeladd. En i familien min var en ekte rev.

«Har man et stykke såpe og litt ståltråd kommer man jorden rundt,» sa han og jeg tror at han kunne ha kommet seg jorden rundt med disse to remediene.

Reklameutsagnet: «Det enkle er ofte det beste,» er et typisk utsagn for en rev.

Reven er kvikk, kutter hjørner og munter.

En negativ rev er munter, men veldig upålitelig.

Hvis reven viser seg for deg kan den varsle at en hurtig avgjørelse må bli tatt.

Viser reven seg i en drøm ber den deg om å raske på. Det er ingen tid å miste.

Hest:
Hesten er både vill og temmet. Det å møte mennesker med hest som totem er spennende. De er arbeidsomme, til tider … De er rolige til tider … Men, så må de få kaste litt på manen og løpe fritt.

De blir liksom aldri tamme, de er heller ikke ville, men de er noe midt imellom.

Hester er sosiale og trives utmerket på kafeer eller i selskap med andre. De trives i åpne landskap og de trives både på jobb og utendørs.

Drømmer du om en hest må du se om det er en arbeidshest eller en fri hest. Kanskje lengter en del av deg etter å løpe fritt eller kanskje du trenger struktur?

En disharmonisk hest kan finne på å sparke eller klype deg når du minst aner det.

Det er sjeldent man møter en skadet hest, men det hender.

Viser hester seg i uvanlige situasjoner er det ofte et varsel om arbeid.


Hare:Haremennesker er ofte artistiske. De er musikere, de er tegnere osv. De elsker å opptre og samler ofte publikum.

Revisoren som bare må synge på hver firmafest – hare!

Mattelæreren som reiser til Italia for å male – hare!

Faktisk tenker jeg hare når jeg tenker Kurt Nilsen da tenker jeg hare. Den syngende rørleggeren.

Harer opptrer som sympatiske mennesker og er ofte vennlige.

Den ødelagte hare er et ork. Selvsentrert, egoistisk, selvforherligende … Jeg kjenner en disharmonisk hare. Alt må dreie seg om han. Jeg er meget kort i telefonen og styrer unna så godt jeg kan. Huff!

Viser haren seg i uvanlige sammenheng er det ofte varsel om fruktbarhet eller at du må være mer selvstendig.

En drøm om en hare kan varsle uventet forandring.


Ku:

Hvis noen skal gjøre meg riktig gretten, så skal de bare snakke nedsettende om kyr. Jeg elsker kyr! Kyr er ikke dumme, kyr er virkelig herlige dyr.

En med ku som totem er urmoderen. Hun er omsorgsfull, hun er uselvisk og hun er sjenerøs.

Oksen ofrer seg selv gjennom å bli slaktet for at andre kan spise, kua ofrer seg selv gjennom å gi til andre.

Både den harmoniske og disharmoniske ku har morsinstinktet i seg, forskjellen ligger i omsorgsevnen.

På Facebook følger jeg to flerbarnsmødre. Begge er stolte av barna sine, men den ene har virkelig fått tilfeldige barn og det er mye kaos rundt barna. Det vil liksom ikke fungere for den familien, rett og slett fordi mor er disharmonisk.

Den andre kua oppdrar flokken sin med kjærlig hånd og passer på at barna blir selvstendige.

Hun er den typen ku man beundrer og ser opp til.

Viser en ku seg i en drøm blir du oppfordret til å gi omsorg.

Viser en ku seg i uvanlige sammenheng kan det være at du blir møtt med varme og sjenerøsitet i en gitt sammenheng. 


Panter:


Et menneske med panter-totem vil alltid ha evner utover det «normale». Enten ved å se døde, kunne sense hva som skjer eller hva som har skjedd.

Med sitt intense blikk har du ofte en følelse av at de ser tvers gjennom deg.

En panter trives utmerket i sitt egen selskap og trenger deg egentlig ikke, men du kan godt være der også, hvis den liker deg.

Dette er karismatiske mennesker og du legger merke til dem hvor de enn ferdes. De er tilsynelatende sosiale når de ferdes ute, men legg merke til at de oppfordrer sjelden til sosialt samvær utover der og da.

Den svarte panteren er også assosiert med morsrollen. Det er fordi den vokter sine kjære med et argusblikk og med de skarpe klørne klare til hugg. Panteren lusker bak sine kjære og nåde dem som vil krumme et hår på panterens elsklinger.

En sosial eremitt, vil jeg beskrive panteren som.

Drømmer du om en panter kan budskapet være at du vil komme i en situasjon der du må forsvare deg eller andre med stor styrke.

Kommer en panter til deg på uvanlig vis kan den varsle en konflikt.

Panteren er et uvanlig dyr her i Norge og det er ikke mange som har panter-totem, men det finnes da noen pantere her også.