Urter for en Kjøkkenheks

Urter for en Kjøkkenheks...

Her er noen forslag til urter på ditt "heksekjøkken"

Anis


Hvis du føler at det står litt stille på den åndelige fronten, forsøk å drikke en kopp te med anis hver dag. Aniste virker også beroligende og hjelper mot søvnløshet. En liten pose med anis under hodeputa hjelper mot mareritt. Et rensende bad som gir vitalitet oppnås ved å legge laurbærblader sammen med stjerneanis i badevannet. Forfølges du av uhell kan du brenne noen anisfrø. Anis er knyttet til Jupiter.


 

Basilikum

 

Basilikum er en herlig, robust urt, som er knyttet til en rekke magiske bruksområder som innvielse, spådom, eksorsisme, fruktbarhet, troskap, hell, lykke, harmoni og kjærlighet. Basilikum er knyttet til planeten Mars.

For fruktbarhet bær en pose med basilikum på deg.  Bruker man basilikum som røkelse når man spår får man ekstra klarsyn. For harmoni og kjærlighet i hjemmet bør man henge en pose med basilikum i vestre hjørne.

 

Kamille


Kamille er en medisinsk urt. Oljer av kamille brukes mot kramper.  Oljen brukes mot fordøyelsesbesvær samt menstruasjonssmerter og andre vanlige mageplager. Denne urten er også svært god for huden og håret.  Tilsett sjampoen eller håndsåpa noen dråper med kamille. En kopp kamillete kan anbefales for søvnløse.

Kanel


Kanel er en fantastisk urt å brenne som en røkelse eller å fylle i en pose. Fyll en gullfarget eller grønn pose med kanel for å tiltrekke deg penger og suksess. En rosa eller rød pose fylles og legges under sengen, når du skal tiltrekke deg kjærlighet. En lilla pose med kanel kan bæres når du skal øke dine magiske og psykiske krefter. En hvit pose kan fylles og bæres for å øke din åndelighet og/eller beskyttelse.

 Laurbærblad


Laurbærblad er en av de urter som skal pryde hver heks’ kjøkken for den fantastiske smaken den setter på supper og sauser. De magiske egenskaper til denne urten inkluderer visdom, klarsyn, beskyttelse og psykisk kraft. Laurbærblad også brukes til å hjelpe til i healing og rensing. Laurbærblad er også kjent for å holde møll borte og holde klær og sengetøy friskt. Et hvert hjem burde legge noen laurbærblader i klesskapet.


 

Eukalyptus

 

Eukalyptus er healingurten over alle andre urter. Den er god for luftveisplager, men den er god å bruke mot alle sykdommer. Legg eukalyptus i en liten haug, sett grønne lys rundt haugen og tenn lysene. Visualiser det syke området og fremsie dette tibetanske healingmantraet:

OM SHAANTI SHAANTI BITI SHAANTI SARBA BITI MUL NYAK SVAHA. Mantraet gjentas så mange ganger du ønsker.

Lider du av en sykdom kan du skrive mantraet på en lapp og putte det i en pose med eukalyptus. Posen bærer du på deg så lenge du trenger det.

Lavendel


Lavendel er en urt som brukes til å fremme harmoni og fred. Dryss lavendelblomster rundt omkring i hjemmet ditt for å bringe harmoni inn i hjemmet.  Brenner du lavendel hjelper det mot nervøsitet og uro. Fyll en flaske med vann og lavendelblomster, sett flasken i fullmånens lys over natten, sil av blomstene og bruk vannet i vaskebøtta for å drive sinne ut av huset.


 

Rosmarin


Rosmarin er en allsidig urt som ingen heks skal være uten.  Den kan erstatte nesten alle andre urter. Rosmarinenes kraft inkluderer kjærlighet, begjær, beskyttelse, renselse, healing, lang levetid, mentale krefter, søvn, eksorsisme og ungdom.

Knus litt rosmarin for å eliminere negativitet. Plasser en kvist av rosmarin under puten din for å sikre deg en god natts søvn.

Duften av rosmarin styrker din hukommelse, så litt knust rosmarin i en bolle på skrivepulten når du leser til eksamen er nok ikke så dumt. Rosmarin i badevannet gir deg vitalitet.

 

Peppermynte


Drikk peppermyntete for helbredelse og for å øke dine psykiske evner.

Teen er også nyttig for magesmerter.

Før du leser Tarot eller gir annen type rådgivning, drikk litt peppermyntete. Urten fremmer klarsyn! Dryss peppermynte rundt omkring i hjemmet ditt for rensing.

Vi kan anbefale at du har en flaske peppermynteolje i huset hvis du er plaget av uro. Peppermynteoljen virker beroligende.


Potentilla

Det finnes en litt unnselig plante ved navn Potentilla. Kjenner du til denne sjarmerende veksten?

Fordelen med Potentilla er at den vokser nærmest hvor som helst hvor den kan få røttene sine i ganske alminnelig jord. Desto mer sol den får, desto lenger blomstrer den – men, den behøver ikke så alt for mye sol.

Det man ikke kan utsette Potentillaen for er kulde. Får den frost på seg, da kollapser den! Så, ikke plant den ut så tidlig at det er fare for frost.

Potentilla er en super plante å ha i hagen.

Hvis du skal lage deg en drømmepute med «trøkk», så finner du stoffbiter som du syr sammen. Når du har putevaret klart kan du fylle dette med potentilla.

Vips, så har du verdens herligste drømmepute.

Faktisk kan Potentillas blomster brukes i salater. Stilig farge og ikke så verst smak.

Potentilla sies å kurere frykt.